Επιλογές επισκευής για οθόνες iPhone

Τελευταία ενημέρωση: 5 Αυγούστου 2014

Ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικοί προσπαθούμε να είμαστε, όλοι πέφτουν από καιρό σε καιρό το iPhone ή το iPod touch. Συνήθως, οι συνέπειες μιας πτώσης δεν είναι σοβαρές, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις οι οθόνες σκαστούν ή καταρρέουν. Ορισμένες από αυτές τις ρωγμές είναι σχετικά μικρές, καλλυντικά προβλήματα που δεν επηρεάζουν πραγματικά αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας. Άλλοι, ωστόσο, είναι τόσο εκτεταμένοι που καθίσταται πολύ δύσκολο να δούμε την οθόνη και να χρησιμοποιήσουμε το iPhone.

Εάν αντιμετωπίζετε μια ραγισμένη οθόνη που είναι τόσο κατεστραμμένη ώστε είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας, έχετε αρκετές επιλογές για την επιδιόρθωση της. Πολλές επιχειρήσεις προσφέρουν αντικατάσταση οθόνης χαμηλού κόστους, αλλά πριν τις χρησιμοποιήσετε, διαβάστε αυτό το άρθρο. Εάν δεν είστε προσεκτικοί, θα μπορούσατε να καταλήξετε να παραβιάσετε την εγγύησή σας από την Apple και να χάσετε όλη την υποστήριξη και τα οφέλη που προσφέρει.

Εάν το iPhone σας είναι υπό εγγύηση

Δυστυχώς, η τυποποιημένη εγγύηση που παρέχεται με το iPhone δεν καλύπτει τυχαίες ζημιές (αυτό ισχύει για τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης γενικά), πράγμα που σημαίνει ότι μια ραγισμένη οθόνη δεν είναι κάτι που μπορεί να καθοριστεί δωρεάν. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πάτε αυτόματα στο φθηνότερο συνεργείο επισκευών.

Ένας κρίσιμος όρος της εγγύησης του iPhone είναι ότι αν το iPhone ανοίξει από οποιονδήποτε άλλο εκτός από την εξουσιοδοτημένη τεχνολογία της Apple, η εγγύηση ακυρώνεται αυτόματα . Ουσιαστικά όλα τα φτηνά καταστήματα επισκευής δεν είναι εξουσιοδοτημένα από την Apple, οπότε η εξοικονόμηση χρημάτων μαζί τους μπορεί να σημαίνει ότι χάνετε όλη την εγγύησή σας.

Έτσι, εάν χρειάζεστε επισκευή, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε αν το iPhone σας εξακολουθεί να είναι εγγεγραμμένο . Εάν υπάρχει, λάβετε υποστήριξη απευθείας από την Apple , την τηλεφωνική εταιρεία που αγοράσατε από το τηλέφωνο ή από εξουσιοδοτημένο μεταπωλητή της Apple.

Ένα ωραίο επίδομα για να διορθώσετε το τηλέφωνό σας από την Apple είναι ότι από τον Αύγουστο του 2014, τα Apple Stores μπορούν να αντικαταστήσουν τις οθόνες χωρίς να χρειάζεται να στείλουν το τηλέφωνό σας για υπηρεσία, επομένως θα γυρίσετε ξανά στο τηλέφωνό σας χωρίς καθυστέρηση.

Αν έχετε AppleCare

Η κατάσταση είναι παρόμοια αν αγοράσατε μια εκτεταμένη εγγύηση της AppleCare . Σε αυτή την περίπτωση, είναι ακόμα πιο σημαντικό να μεταβείτε απευθείας στην Apple, καθώς η χρήση ενός μη εξουσιοδοτημένου καταστήματος επισκευών όχι μόνο θα ακυρώσει την τυποποιημένη εγγύηση αλλά και την εγγύηση AppleCare, πράγμα που σημαίνει ότι απλά πετάτε τα χρήματα που ξοδέψατε σε αυτήν.

Σε αντίθεση με την τυπική εγγύηση iPhone , η AppleCare καλύπτει έως και 2 περιστατικά τυχαίας ζημιάς, με χρέωση για κάθε επισκευή. Αυτό είναι πιθανό ότι περισσότερο από ένα μη εξουσιοδοτημένο κατάστημα επισκευής θα χρεώσει, αλλά διατηρεί την εγγύησή σας και εξασφαλίζει ότι η επισκευή σας εκτελείται από τους ανθρώπους που είναι καλύτερα εκπαιδευμένοι για να το κάνουν.

Εάν έχετε Ασφάλεια iPhone

Εάν αγοράσατε ασφάλιση iPhone μέσω της εταιρείας τηλεφώνου σας ή με δική σας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε την ασφαλιστική σας εταιρεία για να κατανοήσετε τις πολιτικές της σχετικά με την επισκευή της οθόνης. Οι περισσότερες ασφάλειες iPhone καλύπτουν τυχαίες ζημιές. Ανάλογα με την πολιτική σας, ίσως χρειαστεί να πληρώσετε μια έκπτωση και ένα τέλος επισκευής, αλλά αυτό μπορεί να κοστίσει λιγότερο από την αντικατάσταση του iPhone εξ ολοκλήρου.

Αν έχετε ασφάλιση iPhone, φροντίστε να λάβετε όλα τα στοιχεία και τις αμοιβές προτού δεσμευθείτε να χρησιμοποιήσετε την ασφάλειά σας, καθώς πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται για κακές εμπειρίες κατά τη χρήση ασφάλισης.

Εάν το iPhone σας είναι εκτός εγγύησης

Αν δεν έχετε εγγύηση ή ασφαλιστική κάλυψη , έχετε περισσότερες επιλογές. Σε αυτή την περίπτωση, η επιλογή ενός συνεργείου επισκευής χαμηλού κόστους μπορεί να είναι μια καλή ιδέα, καθώς θα σας εξοικονομήσει χρήματα. Εάν δεν έχετε εγγύηση ή AppleCare, έχετε λιγότερα να χάσετε χρησιμοποιώντας ένα από αυτά τα καταστήματα.

Είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε ένα κατάστημα που έχει εμπειρία με την επισκευή του iPhone και έχει καλή φήμη. Παρόλο που δεν μπορούν να παραβιάσουν μια εγγύηση που δεν ισχύει πλέον, ένα μη εξειδικευμένο άτομο επισκευής μπορεί να προκαλέσει πρόσθετη ζημιά στο σώμα ή τα εσωτερικά ηλεκτρονικά στοιχεία του iPhone σας, κάτι που θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα και θα μπορούσε να σας οδηγήσει στην αγορά ενός νέου τηλεφώνου.

Εάν είστε επιλέξιμοι για αναβάθμιση

Εάν είχατε το iPhone σας για περισσότερο από δύο χρόνια ή θα σκεφτόσαστε τη μετάβαση σε μια νέα τηλεφωνική εταιρεία, πιθανόν να δικαιούστε αναβαθμισμένη αναβάθμιση σε ένα από τα νέα μοντέλα. Μια ραγισμένη οθόνη μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο κίνητρο για αναβάθμιση.

Εάν κάνετε αναβάθμιση, ελέγξτε τις επιχειρήσεις που αγοράζουν τα χρησιμοποιημένα iPhones . Μπορούν ακόμη και να αγοράσουν αυτά με σπασμένα οθόνες, ώστε να μπορείτε να μετατρέψετε το παλιό σας τηλέφωνο σε επιπλέον μετρητά.

Πώς να αποτρέψετε τη βλάβη της οθόνης στο μέλλον

Δεν υπάρχει καμία ψεύτικη λύση για την αποφυγή βλάβης στις οθόνες. Εάν το τηλέφωνό σας παίρνει αρκετές πτώσεις και κατάχρηση, τελικά ακόμη και το καλύτερο-προστατευμένο iPhone θα σπάσει. Αλλά για τους περισσότερους από εμάς, μερικά απλά βήματα μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα ραγισμένων οθονών. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε: