Πώς να ξέρετε εάν το iPhone σας είναι υπό εγγύηση

Το να γνωρίζετε αν το iPhone ή το iPod σας εξακολουθεί να είναι εγγεγραμμένο είναι ζωτικής σημασίας όταν χρειάζεστε τεχνική υποστήριξη ή επισκευές από την Apple. Πολύ λίγοι από εμάς μάλλον παρακολουθούμε τις ακριβείς ημερομηνίες όταν αγοράσαμε τα iPhones ή τα iPod μας, οπότε δεν είμαστε σίγουροι πότε λήγει η εγγύηση. Αλλά εάν το iPhone σας χρειάζεται επισκευή , γνωρίζοντας αν η συσκευή σας είναι ακόμα στην περίοδο εγγύησης μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ μιας μικρής αμοιβής επισκευής και της δαπάνης εκατοντάδων δολαρίων.

Είναι καλή ιδέα να μάθετε την κατάσταση της εγγύησης πριν επικοινωνήσετε με την Apple. Ευτυχώς, η Apple κάνει εύκολο τον έλεγχο της εγγύησης οποιουδήποτε iPod, iPhone, Apple TV, Mac ή iPad χάρη σε ένα εργαλείο ελέγχου εγγύησης στην ιστοσελίδα της. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ο σειριακός αριθμός της συσκευής σας. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

  1. Το πρώτο σας βήμα στην εκμάθηση της κατάστασης εγγύησης της συσκευής σας είναι να μεταβείτε στο εργαλείο ελέγχου της εγγύησης της Apple
  2. Εισαγάγετε τον σειριακό αριθμό της συσκευής της οποίας την εγγύηση θέλετε να ελέγξετε. Σε μια συσκευή iOS, όπως το iPhone, υπάρχουν δύο τρόποι να το βρείτε:
    • Πατήστε Ρυθμίσεις , στη συνέχεια Γενικά , μετά Σχετικά και μεταβείτε στο κάτω μέρος
    • Συγχρονίστε τη συσκευή με το iTunes . Ο σειριακός αριθμός της συσκευής θα βρίσκεται στην κορυφή της οθόνης διαχείρισης δίπλα στην εικόνα της συσκευής
  3. Καταχωρίστε τον σειριακό αριθμό στον ελεγκτή εγγύησης (και το CAPTCHA ) και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια
  4. Όταν το κάνετε αυτό, θα δείτε 5 στοιχεία:
    • Ο τύπος της συσκευής είναι
    • Εάν η ημερομηνία αγοράς είναι έγκυρη (η οποία απαιτείται για την παροχή εγγύησης εντός της εγγύησης)
    • Η δωρεάν τηλεφωνική υποστήριξη παρέχεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα μετά την αγορά της συσκευής. Όταν λήξει, η τηλεφωνική υποστήριξη χρεώνεται ανά κλήση
    • Είναι η συσκευή ακόμα εγγεγραμμένη για επισκευές και σέρβις και πότε θα λήξει αυτή η κάλυψη
    • Είναι κατάλληλη η συσκευή για την επέκταση της εγγύησής της μέσω του AppleCare ή έχει ήδη ενεργή πολιτική AppleCare;

Εάν η συσκευή δεν έχει εγγραφεί, η κάλυψη έχει λήξει ή το AppleCare μπορεί να προστεθεί, κάντε κλικ στο σύνδεσμο δίπλα στο στοιχείο στο οποίο θέλετε να δράσετε.

Τι να κάνω μετά

Αν η συσκευή εξακολουθεί να καλύπτεται από εγγύηση, μπορείτε:

Η βασική εγγύηση iPhone

Η τυποποιημένη εγγύηση που συνοδεύει κάθε iPhone περιλαμβάνει περίοδο υποστήριξης δωρεάν τηλεφωνικής υποστήριξης και περιορισμένη κάλυψη για ζημιά ή αποτυχία υλικού. Για να μάθετε τις πλήρεις λεπτομέρειες της εγγύησης του iPhone, δείτε τα πάντα που πρέπει να ξέρετε για την εγγύηση iPhone και το AppleCare .

Επέκταση της εγγύησής σας: AppleCare vs. Ασφάλιση

Αν έπρεπε να πληρώσετε μόνο για μία ακριβή επισκευή τηλεφώνου στο παρελθόν, ίσως θελήσετε να επεκτείνετε την εγγύησή σας σε μελλοντικές συσκευές. Έχετε δύο επιλογές για αυτό: AppleCare και ασφάλιση τηλεφώνου.

Το AppleCare είναι το πρόγραμμα εκτεταμένης εγγύησης που προσφέρει η Apple. Παίρνει την τυποποιημένη εγγύηση του iPhone και επεκτείνει την τηλεφωνική υποστήριξη και την κάλυψη υλικού για δύο ολόκληρα χρόνια. Η ασφάλιση τηλεφώνου είναι σαν οποιαδήποτε άλλη ασφάλιση - πληρώνετε μηνιαία πριμοδότηση, έχετε εκπτώσεις και περιορισμούς κ.λπ.

Αν είστε στην αγορά για αυτό το είδος κάλυψης, AppleCare είναι ο μόνος τρόπος να πάει. Η ασφάλιση είναι δαπανηρή και συχνά παρέχει πολύ περιορισμένη κάλυψη. Για περισσότερα σχετικά με αυτό, διαβάστε έξι λόγους που δεν πρέπει ποτέ να αγοράσετε iPhone Ασφάλισης .