Δημιουργία πινάκων στον Microsoft SQL Server 2008

Οι βάσεις δεδομένων του SQL Server βασίζονται σε πίνακες για την αποθήκευση δεδομένων. Σε αυτό το σεμινάριο, θα διερευνήσουμε τη διαδικασία σχεδιασμού και υλοποίησης ενός πίνακα βάσεων δεδομένων στον Microsoft SQL Server.

Το πρώτο βήμα της εφαρμογής ενός πίνακα SQL Server είναι αποφασιστικά μη τεχνικό. Καθίστε με ένα μολύβι και χαρτί και σκιαγραφήστε το σχέδιο της βάσης δεδομένων σας. Θα θελήσετε να διασφαλίσετε ότι θα συμπεριλάβετε τα κατάλληλα πεδία για τις ανάγκες της επιχείρησής σας και να επιλέξετε τους σωστούς τύπους δεδομένων για να κρατήσετε τα δεδομένα σας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εξοικειωθεί με τα βασικά στοιχεία της κανονικοποίησης της βάσης δεδομένων πριν προχωρήσετε στη δημιουργία πινάκων στον Microsoft SQL Server.

01 του 06

Ξεκινήστε το SQL Server Management Studio

Mike Chapple

Ανοίξτε το Microsoft SQL Server Management Studio (SSMS) και συνδεθείτε στο διακομιστή όπου θέλετε να προσθέσετε νέο πίνακα.

02 του 06

Αναπτύξτε τον φάκελο "Πίνακες" για την κατάλληλη βάση δεδομένων

Mike Chapple

Μόλις συνδεθείτε με το σωστό διακομιστή SQL, αναπτύξτε τον φάκελο Βάσεις δεδομένων και επιλέξτε τη βάση δεδομένων όπου θέλετε να προσθέσετε νέο πίνακα. Αναπτύξτε το φάκελο της βάσης δεδομένων και, στη συνέχεια, αναπτύξτε τον υποφάκελο Tables.

03 του 06

Σχεδίαση εκκίνησης πίνακα

Mike Chapple

Κάντε δεξί κλικ στον υποφάκελο Tables και επιλέξτε την επιλογή New Table. Αυτό θα ξεκινήσει τον γραφικό σχεδιασμό πίνακα του SQL Server, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

04 του 06

Προσθέστε στήλες στον πίνακα σας

Mike Chapple

Τώρα έφτασε η ώρα να προσθέσετε τις στήλες που σχεδιάσατε στο βήμα 1. Ξεκινήστε κάνοντας κλικ στο πρώτο κενό κελί κάτω από την επικεφαλίδα Όνομα στήλης στον Σχεδιαστή Πίνακα.

Μόλις καταχωρίσετε ένα κατάλληλο όνομα, επιλέξτε τον τύπο δεδομένων από το αναπτυσσόμενο πλαίσιο στην επόμενη στήλη. Εάν χρησιμοποιείτε έναν τύπο δεδομένων που επιτρέπει διαφορετικά μήκη, μπορείτε να καθορίσετε το ακριβές μήκος, αλλάζοντας την τιμή που εμφανίζεται στις παρενθέσεις μετά το όνομα του τύπου δεδομένων.

Εάν θέλετε να επιτρέψετε τις τιμές NULL σε αυτήν τη στήλη, κάντε κλικ στην επιλογή "Να επιτρέπεται η εισαγωγή Null".

Επαναλάβετε τη διαδικασία έως ότου προσθέσετε όλες τις απαραίτητες στήλες στον πίνακα βάσης δεδομένων του SQL Server.

05 του 06

Επιλέξτε ένα πρωτεύον κλειδί

Mike Chapple

Στη συνέχεια, επισημάνετε τις στήλες που έχετε επιλέξει για το πρωτεύον κλειδί του πίνακα. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο πλήκτρου στη γραμμή εργασιών για να ορίσετε το πρωτεύον κλειδί. Εάν διαθέτετε ένα πολύπλευρο πρωτεύον κλειδί, χρησιμοποιήστε το πλήκτρο CTRL για να επισημάνετε πολλές σειρές πριν κάνετε κλικ στο εικονίδιο του πλήκτρου.

Αφού το κάνετε αυτό, η στήλη του πρωτεύοντος κλειδιού θα έχει ένα σύμβολο κλειδιού, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

Αν χρειάζεστε βοήθεια, μάθετε πώς να επιλέξετε ένα πρωτεύον κλειδί .

06 του 06

Αποθηκεύστε τον νέο σας πίνακα

Μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε το τραπέζι σας! Όταν κάνετε κλικ στο εικονίδιο αποθήκευσης για πρώτη φορά, θα σας ζητηθεί να δώσετε ένα μοναδικό όνομα για τον πίνακα σας.