Πώς να προστατεύσετε τις ιδιωτικές πληροφορίες που αποθηκεύονται στο iPhone σας

01 του 06

Χρήση των ρυθμίσεων απορρήτου iPhone στο iOS

image credit Ο Jonathan McHugh / Ikon Images / Getty Images

Με όλα τα προσωπικά στοιχεία-μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους αριθμούς τηλεφώνου, τις διευθύνσεις και τους τραπεζικούς λογαριασμούς-που είναι αποθηκευμένα στα iPhones μας, πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη το ιδιωτικό απόρρητο του iPhone. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει πάντα να βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει το Find my iPhone και γνωρίζετε τι να κάνετε αν χάσετε ή κλαπεί το iPhone σας . Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι για τον έλεγχο της ιδιωτικής ζωής των δεδομένων σας.

Έχουν υπάρξει αρκετές περιπτώσεις στις οποίες αποκαλύφθηκε ότι οι εφαρμογές υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένων των συνδέσεων LinkedIn και Path, είχαν αλιευθεί μεταφέροντας πληροφορίες από τηλέφωνα χρηστών στους διακομιστές τους χωρίς άδεια. Η Apple επιτρέπει τώρα στους χρήστες να ελέγχουν τι εφαρμογές έχουν πρόσβαση σε ό, τι δεδομένα στο iPhone (και το iPod touch και το Apple Watch).

Για να διατηρήσετε τις τρέχουσες ρυθμίσεις των ρυθμίσεων απορρήτου στο iPhone σας, καλό θα ήταν να ελέγξετε την περιοχή "Απόρρητο" κάθε φορά που θα εγκαταστήσετε μια νέα εφαρμογή για να δείτε αν επιθυμεί την πρόσβαση στις προσωπικές σας πληροφορίες.

Τρόπος πρόσβασης στις ρυθμίσεις απορρήτου του iPhone

Για να βρείτε τις ρυθμίσεις απορρήτου:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή " Ρυθμίσεις " για να την εκκινήσετε
  2. Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην επιλογή Απόρρητο
  3. Αγγίξτε το
  4. Στην οθόνη απορρήτου, θα δείτε τα στοιχεία του iPhone σας που περιέχουν προσωπικές πληροφορίες στις οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση οι εφαρμογές.

02 του 06

Προστασία δεδομένων τοποθεσίας στο iPhone

image credit: Chris Gould / Επιλογή Φωτογράφων / Getty Images

Οι Υπηρεσίες τοποθεσίας είναι οι λειτουργίες GPS του iPhone σας που σας επιτρέπουν να ανακαλύψετε ακριβώς πού βρίσκεστε, να λαμβάνετε οδηγίες, να βρίσκετε κοντινά εστιατόρια και πολλά άλλα. Ενεργοποιούν πολλές χρήσιμες λειτουργίες του τηλεφώνου σας, αλλά θα μπορούσαν επίσης να επιτρέψουν την παρακολούθηση των κινήσεών σας.

Οι Υπηρεσίες τοποθεσίας είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή, αλλά θα πρέπει να ελέγξετε τις επιλογές σας εδώ. Θα θελήσετε να διατηρήσετε ορισμένες υπηρεσίες, αλλά ίσως θέλετε να απενεργοποιήσετε άλλους για να προστατεύσετε το απόρρητό σας και να μειώσετε τη χρήση της μπαταρίας και των ασύρματων δεδομένων.

Αγγίξτε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας και θα δείτε πολλές επιλογές:

Στην ενότητα Βελτίωση προϊόντος πιο κάτω στην οθόνη, θα βρείτε:

Κάτω από αυτό, υπάρχει ένας ρυθμιστής:

03 του 06

Προστασία δεδομένων που αποθηκεύονται σε εφαρμογές στο iPhone

πιστωτική εικόνα: Jonathan McHugh / Ikon Images / Getty Images

Πολλές εφαρμογές θέλουν επίσης να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στις ενσωματωμένες εφαρμογές του iPhone, όπως οι Επαφές ή οι Φωτογραφίες . Ίσως θελήσετε να το επιτρέψετε αυτό - άλλωστε, μια εφαρμογή φωτογραφιών τρίτου μέρους χρειάζεται πρόσβαση στο Roll Camera - αλλά αξίζει να ελέγξετε ποιες εφαρμογές ζητούν πληροφορίες.

Εάν δεν βλέπετε τίποτα που εμφανίζεται σε αυτές τις οθόνες, καμία από τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει δεν έχουν ζητήσει αυτήν την πρόσβαση.

Επαφές, ημερολόγια και υπενθυμίσεις

Για αυτές τις τρεις ενότητες, μπορείτε να ελέγξετε ποιες εφαρμογές τρίτου μέρους έχουν πρόσβαση στις εφαρμογές σας για τις Επαφές , το Ημερολόγιο και τις Υπενθυμίσεις. Μετακινήστε το ρυθμιστικό λευκό / σβηστό για εφαρμογές που δεν θέλετε να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα αυτά. Όπως πάντα, θυμηθείτε ότι η άρνηση ορισμένων εφαρμογών πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα θα μπορούσε να επηρεάσει τον τρόπο λειτουργίας τους.

Φωτογραφίες & Κάμερα

Αυτές οι δύο επιλογές λειτουργούν βασικά με τον ίδιο τρόπο. οι εφαρμογές που αναφέρονται σε αυτήν την οθόνη θέλουν να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή Κάμερα και τις φωτογραφίες στην εφαρμογή Φωτογραφίες, αντίστοιχα. Θυμηθείτε ότι ορισμένες φωτογραφίες θα μπορούσαν να έχουν δεδομένα όπως η θέση GPS όπου τα πήρατε (ανάλογα με τις ρυθμίσεις των Υπηρεσιών τοποθεσίας) που έχουν ενσωματωθεί σε αυτά. Μπορεί να μην μπορείτε να δείτε αυτά τα δεδομένα, αλλά οι εφαρμογές μπορούν. Και πάλι, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση των εφαρμογών στις φωτογραφίες σας με ρυθμιστικά, αν και αυτό θα μπορούσε να περιορίσει τις δυνατότητές τους.

Βιβλιοθήκη μέσων

Ορισμένες εφαρμογές θα θέλουν να έχουν πρόσβαση στη μουσική και τα άλλα μέσα που είναι αποθηκευμένα στην ενσωματωμένη εφαρμογή Μουσική (αυτή θα μπορούσε να είναι και η μουσική που συγχρονίσατε στο τηλέφωνο ή η μουσική της Apple ). Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό είναι μάλλον αρκετά αβλαβές, αλλά αξίζει τον έλεγχο.

Υγεία

Η εφαρμογή Health, μια κεντρική αποθήκη δεδομένων υγείας από εφαρμογές και συσκευές όπως οι προσωπικοί ιχνηλάτες καταλληλότητας, ήταν καινούργια στο iOS 8. Σε αυτήν τη ρύθμιση, μπορείτε να ελέγξετε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα. Πατήστε σε κάθε εφαρμογή για να αποκαλύψετε μια πληθώρα επιλογών για τα δεδομένα που κάθε εφαρμογή έχει πρόσβαση από την Υγεία.

HomeKit

Το HomeKit επιτρέπει στους προγραμματιστές εφαρμογών και υλικού να κάνουν συνδεδεμένες συσκευές - να σκέφτονται τον θερμοστάτη Nest - που έχουν βαθιά ενσωμάτωση με το iPhone και την ενσωματωμένη εφαρμογή Home. Σε αυτήν την ενότητα, μπορείτε να ελέγξετε τις προτιμήσεις για αυτές τις εφαρμογές και τις συσκευές και με ποια δεδομένα έχουν πρόσβαση.

04 του 06

Προηγμένες λειτουργίες για προστασία ιδιωτικών πληροφοριών στο iPhone

image copyright Jonathan McHugh / Ikon Images / Getty Images

Ορισμένες εφαρμογές θέλουν πρόσβαση σε προηγμένες λειτουργίες ή εξαρτήματα υλικού στο iPhone σας, όπως το μικρόφωνό σας. Όπως συμβαίνει με όλες αυτές τις ρυθμίσεις, η παροχή αυτής της πρόσβασης μπορεί να είναι σημαντική για τον τρόπο λειτουργίας αυτών των εφαρμογών, αλλά θέλετε να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ποιες εφαρμογές είναι σε θέση να σας ακούσουν να μιλάτε.

Κοινή χρήση Bluetooth

Τώρα που μπορείτε να μοιράζεστε αρχεία μέσω Bluetooth χρησιμοποιώντας το AirDrop , ορισμένες εφαρμογές θα χρειαστούν την άδειά σας για να το κάνουν αυτό. Ελέγξτε τι εφαρμογές μπορούν να μεταδίδουν αρχεία από το iPhone ή το iPod touch μέσω Bluetooth, μετακινώντας το ρυθμιστικό δίπλα σε κάθε εφαρμογή σε πράσινο (σε) ή λευκό (εκτός).

Μικρόφωνο

Οι εφαρμογές μπορούν να έχουν πρόσβαση στο μικρόφωνο του iPhone σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να "ακούν" σε αυτό που λέγεται γύρω από σας και ενδεχομένως να το καταγράψουν. Αυτό είναι ωραίο για μια ηχητική εφαρμογή λήψης σημειώσεων αλλά και για ορισμένους κινδύνους ασφαλείας. Ελέγξτε τι εφαρμογές μπορεί να χρησιμοποιήσει το μικρόφωνό σας, μετακινώντας το ρυθμιστικό δίπλα σε κάθε εφαρμογή σε πράσινο (ενεργοποιημένο) ή λευκό (εκτός λειτουργίας).

Αναγνώρισης ομιλίας

Στο iOS 10 και πάνω, το iPhone υποστηρίζει πολύ πιο ισχυρά χαρακτηριστικά αναγνώρισης ομιλίας από ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να μιλήσετε στο iPhone και τις εφαρμογές σας για να αλληλεπιδράσετε μαζί τους. Οι εφαρμογές που θέλετε να επωφεληθούν από αυτές τις λειτουργίες θα εμφανιστούν σε αυτήν την οθόνη.

Motion & Fitness

Αυτή η ρύθμιση είναι διαθέσιμη μόνο σε συσκευές που διαθέτουν τσιπ επεξεργαστή κινήσεων της σειράς M της Apple (iPhone 5S και άνω). Οι μάρκες M βοηθούν αυτές τις συσκευές να παρακολουθήσουν τις φυσικές σας κινήσεις - τα βήματα που έγιναν, οι σκάλες περπατούν - έτσι ώστε οι εφαρμογές να μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν στην άσκηση παρακολούθησης, βοηθώντας σας να λάβετε οδηγίες και άλλες χρήσεις. Πατήστε αυτό το μενού για να λάβετε μια λίστα με τις εφαρμογές που αναζητούν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα και κάντε τις επιλογές σας.

Λογαριασμοί κοινωνικών μέσων

Αν έχετε συνδεθεί στο Twitter, το Facebook , το Vimeo ή το Flickr μέσω του iOS, χρησιμοποιήστε αυτήν τη ρύθμιση για να ελέγξετε ποιες άλλες εφαρμογές έχουν πρόσβαση σε αυτούς τους λογαριασμούς. Η πρόσβαση των εφαρμογών στους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων σας σημαίνει ότι ενδέχεται να μπορούν να διαβάζουν αυτόματα τις αναρτήσεις σας ή να δημοσιεύουν τις δημοσιεύσεις σας. Κρατήστε τη λειτουργία αυτή αφήνοντας το ρυθμιστικό πράσινο ή απενεργοποιώντας το μετακινώντας σε λευκό.

Διαγνωστικά και χρήση

Η Apple χρησιμοποιεί αυτή τη ρύθμιση για να στείλει αναφορές σχετικά με το πώς το iPhone σας επιστρέφει στους μηχανικούς της για να βελτιώσει τα προϊόντα της. Οι πληροφορίες σας ανώνυμα, ώστε η Apple να μην γνωρίζει συγκεκριμένα ποιος προέρχεται από αυτήν. Μπορείτε ή όχι να προτιμάτε να μοιραστείτε αυτές τις πληροφορίες, αλλά αν το κάνετε, πατήστε αυτό το μενού και πατήστε Αυτόματη αποστολή . Διαφορετικά, πατήστε Μη αποστολή . Θα έχετε επίσης επιλογές για να ελέγξετε τα δεδομένα που έχετε στείλει στο μενού Diagnostics & Usage Data , να μοιραστείτε τις ίδιες πληροφορίες με τους προγραμματιστές εφαρμογών για να βελτιώσετε τις εφαρμογές τους, για να βοηθήσετε την Apple να βελτιώσει τις λειτουργίες παρακολούθησης δραστηριότητας και αναπηρικής καρέκλας.

Διαφήμιση

Οι διαφημιζόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τις κινήσεις σας στον ιστό και τις διαφημίσεις που βλέπετε. Το κάνουν αυτό και για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο πώλησης σε εσάς και για να σας δώσουμε διαφημίσεις που στοχεύουν περισσότερο σε εσάς. Αυτό δεν είναι μια απροβλημάτιστη τακτική-sites και οι διαφημιστές πρέπει να σέβονται οικειοθελώς τη ρύθμιση - αλλά θα λειτουργήσει σε ορισμένες περιπτώσεις. Για να μειώσετε το ποσό της παρακολούθησης διαφημίσεων που συμβαίνει σε εσάς, μετακινήστε το ρυθμιστικό στο πράσινο / πράσινο στην επιλογή Οριοθέτηση διαφημίσεων .

05 του 06

Ρυθμίσεις ασφαλείας και ιδιωτικού απορρήτου στο Watch Apple

πιστωτική εικόνα Chris McGrath / Προσωπικό / Getty Images

Το Watch της Apple προσθέτει ένα εντελώς νέο επίπεδο προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων. Με αυτό, έχετε έναν τόνο δυνητικά σημαντικών προσωπικών δεδομένων που κάθονται εκεί πάνω στον καρπό σας. Εδώ είναι πώς το προστατεύετε.

06 του 06

Άλλα Προτεινόμενα Μέτρα Ασφαλείας iPhone

εικόνα πίστωσης: PhotoAlto / Ale Ventura / PhotoAlto Οργανισμός Συλλογές RF / Getty Images

Η κατοχύρωση των επιλογών στην ενότητα "Απόρρητο" της εφαρμογής "Ρυθμίσεις" είναι ζωτικής σημασίας για τον έλεγχο των δεδομένων σας, αλλά δεν είναι το μόνο βήμα. Ελέγξτε αυτά τα άρθρα για άλλα βήματα ασφάλειας και προστασίας προσωπικών δεδομένων που συνιστούμε να ακολουθήσετε: