Πώς να χρησιμοποιήσετε την Apple Music στο iPhone

01 του 06

Ρύθμιση της μουσικής της Apple

πιστωτική εικόνα Miodrag Gajic / Vetta / Getty Images

Η Apple είναι γνωστή για τις φιλικές προς τον χρήστη διεπαφές. Δυστυχώς, η Apple Music δεν είναι σε αυτή την παράδοση. Η Apple Music ξεχειλίζει με λειτουργίες και καρτέλες, μενού και κρυμμένα κόλπα, καθιστώντας δύσκολο τον έλεγχο.

Αυτό το άρθρο σας διδάσκει τα βασικά όλων των βασικών χαρακτηριστικών της Apple Music, καθώς και μερικές λιγότερο γνωστές συμβουλές, για να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο την υπηρεσία. Αυτό το σεμινάριο αφορά αποκλειστικά τη χρήση της υπηρεσίας μουσικής συνεχούς ροής της Apple Music, και όχι της εφαρμογής Μουσική που συνοδεύει κάθε iPhone και iPod touch ( μάθετε περισσότερα σχετικά με την εφαρμογή Μουσική εδώ ).

Σχετικά: Πώς να εγγραφείτε για την Apple Music

Αφού εγγραφείτε για την Apple Music, θα πρέπει να δώσετε κάποιες πληροφορίες σχετικά με το τι μουσική και τους καλλιτέχνες σας αρέσει. Αυτό βοηθάει την Apple Music να σας γνωρίσει και να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε νέα μουσική σε σας στην καρτέλα For You της εφαρμογής (ανατρέξτε στη σελίδα 3 για περισσότερες πληροφορίες).

Επιλογή των αγαπημένων σας τραγουδιών και καλλιτεχνών

Μοιράζεστε τις προτιμήσεις σας στα μουσικά είδη και τους μουσικούς, πατώντας τις κόκκινες φυσαλίδες που γεφυρώνουν γύρω από την οθόνη. Κάθε φούσκα έχει ένα μουσικό είδος σε αυτό στην πρώτη οθόνη και ένας μουσικός ή συγκρότημα στο δεύτερο.

  1. Πατήστε τα είδη ή καλλιτέχνες που σας αρέσει μία φορά
  2. Πατήστε τα είδη ή τους καλλιτέχνες που αγαπάτε δύο φορές (οι φυσαλίδες με διπλό πώμα είναι πολύ μεγάλες)
  3. Μην αγγίζετε τα είδη ή τους καλλιτέχνες που δεν σας αρέσει
  4. Μπορείτε να περάσετε από τη μία πλευρά στην άλλη για να δείτε περισσότερα είδη ή καλλιτέχνες
  5. Στην οθόνη Καλλιτέχνες, μπορείτε να επαναφέρετε τους καλλιτέχνες που παρουσιάζονται σε σας πατώντας Περισσότερες καλλιτέχνες (αυτές που έχετε ήδη επιλέξει παραμείνουν)
  6. Για να ξεκινήσετε πάλι, πατήστε Επαναφορά
  7. Στην οθόνη "Γενικά", αγγίξτε αρκετά είδη για να ολοκληρώσετε τον κύκλο "Μπορείτε" και, στη συνέχεια, πατήστε Επόμενο
  8. Στην οθόνη Καλλιτέχνες, πατήστε Τέλος όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος σας.

Με αυτό που ολοκληρώθηκε, είστε έτοιμοι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την Apple Music.

02 του 06

Αναζήτηση και αποθήκευση τραγουδιών στη Μουσική της Apple

Αποτελέσματα αναζήτησης για Apple Music.

Το αστέρι της εκπομπής Apple Music είναι σε θέση να ακούει σχεδόν οποιοδήποτε τραγούδι ή άλμπουμ στο iTunes Store για μια επίπεδη μηνιαία τιμή. Αλλά υπάρχουν περισσότερα για την Apple Music από απλά streaming τραγούδια.

Αναζήτηση μουσικής

Το πρώτο βήμα για να απολαύσετε την Apple Music είναι να αναζητήσετε τραγούδια.

  1. Από οποιαδήποτε καρτέλα της εφαρμογής, πατήστε το εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού στην επάνω δεξιά γωνία
  2. Πατήστε το κουμπί Apple Music κάτω από το πεδίο αναζήτησης (αυτό αναζητά την Apple Music, όχι τη μουσική που είναι αποθηκευμένη στο iPhone σας)
  3. Αγγίξτε το πεδίο αναζήτησης και πληκτρολογήστε το όνομα του τραγουδιού, του άλμπουμ ή του καλλιτέχνη που θέλετε να βρείτε (μπορείτε επίσης να αναζητήσετε είδη και ραδιοφωνικούς σταθμούς)
  4. Πατήστε το αποτέλεσμα της αναζήτησης που ταιριάζει με αυτό που ψάχνετε
  5. Ανάλογα με αυτό που αναζητήσατε, θα δείτε τραγούδια, καλλιτέχνες, άλμπουμ, playlist, βίντεο ή κάποιο συνδυασμό όλων αυτών των επιλογών
  6. Πατήστε το αποτέλεσμα που ταιριάζει με αυτό που ψάχνετε. Αγγίζοντας τα τραγούδια, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα μουσικά βίντεο αναπαράγονται αυτά τα στοιχεία. οι καλλιτέχνες και τα άλμπουμ θα σας μεταφέρουν σε καταλόγους όπου μπορείτε να εξερευνήσετε περισσότερα
  7. Όταν βρείτε το τραγούδι ή το άλμπουμ που θέλετε, πατήστε για να ξεκινήσει η αναπαραγωγή του (αλλά βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο, κάνετε streaming).

Προσθήκη μουσικής στη Μουσική της Apple

Η εύρεση μουσικής που σας αρέσει είναι μόνο η αρχή. Θα θελήσετε να προσθέσετε τα στοιχεία που θέλετε πραγματικά στη βιβλιοθήκη σας, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα στο μέλλον. Η προσθήκη μουσικής στη βιβλιοθήκη σας είναι πολύ απλή:

  1. Βρείτε το τραγούδι, το άλμπουμ ή τη λίστα αναπαραγωγής που θέλετε να προσθέσετε στη βιβλιοθήκη σας και πατήστε σε αυτό
  2. Αν προσθέτετε ένα άλμπουμ ή μια λίστα αναπαραγωγής, πατήστε το πλήκτρο + στο επάνω μέρος της οθόνης, δίπλα στην εικόνα του άλμπουμ
  3. Αν προσθέτετε ένα τραγούδι, αγγίξτε το εικονίδιο τριών σημείων δίπλα στο τραγούδι και, στη συνέχεια, πατήστε Προσθήκη στο My Music από το αναδυόμενο μενού.

Αποθήκευση μουσικής για ακρόαση εκτός σύνδεσης

Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε τραγούδια και άλμπουμ για αναπαραγωγή εκτός σύνδεσης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να τα ακούσετε ανεξάρτητα από το αν είστε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο (και, ακόμη και αν είστε, χωρίς να χρησιμοποιείτε το μηνιαίο σας επίδομα δεδομένων ).

Αυτό είναι υπέροχο, επειδή η μουσική που αποθηκεύεται εκτός σύνδεσης ταιριάζει με την υπόλοιπη μουσική βιβλιοθήκη στο iPhone σας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λίστες αναπαραγωγής, ανακατεύθυνση και πολλά άλλα.

Για να αποθηκεύσετε μουσική για ακρόαση εκτός σύνδεσης, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Ενεργοποιήστε τη βιβλιοθήκη μουσικής iCloud . Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> Μουσική -> Βιβλιοθήκη μουσικής iCloud και μετακινήστε το ρυθμιστικό στο On / green. Στο αναδυόμενο μενού μπορείτε να επιλέξετε να συγχωνεύσετε τη μουσική στο iPhone σας με τα τραγούδια στο λογαριασμό σας iCloud ή να αντικαταστήσετε τα περιεχόμενα του iPhone με τη μουσική iCloud (αν δεν είστε 100% σίγουροι για τις συνέπειες κάθε επιλογής , επιλέξτε " Συγχώνευση" . Έτσι, τίποτα δεν διαγράφεται)
  2. Επιστρέψτε στην Apple Music και αναζητήστε ένα τραγούδι ή άλμπουμ που θέλετε να αποθηκεύσετε
  3. Όταν βρείτε το στοιχείο, πατήστε το εικονίδιο τριών σημείων δίπλα του στα αποτελέσματα αναζήτησης ή στην οθόνη λεπτομερειών
  4. Στο αναδυόμενο μενού, πατήστε Εκτέλεση εκτός σύνδεσης
  5. Με αυτό, το τραγούδι κατεβάζει στο iPhone σας. Τώρα θα μπορείτε να το βρείτε στην ενότητα " Πρόσφατα προστιθέμενη " της καρτέλας " Η μουσική μου " ή να μπερδευτείτε με την υπόλοιπη μουσική στο iPhone σας.

Πώς να γνωρίζετε ποια τραγούδια αποθηκεύονται εκτός σύνδεσης

Για να δείτε ποια τραγούδια στη μουσική βιβλιοθήκη σας είναι διαθέσιμα για ακρόαση εκτός σύνδεσης (τόσο από την Apple Music όσο και από τη μουσική βιβλιοθήκη του iPhone σας):

  1. Πατήστε την καρτέλα Η μουσική μου
  2. Πατήστε το αναπτυσσόμενο μενού ακριβώς κάτω από το Recently Added
  3. Στο αναδυόμενο παράθυρο, μετακινήστε το ρυθμιστικό Εμφάνιση μουσικής διαθέσιμου εκτός σύνδεσης σε On / green
  4. Με αυτή τη λειτουργία, η Μουσική εμφανίζει μόνο μουσική εκτός σύνδεσης
  5. Εάν δεν έχετε ενεργοποιήσει αυτό, αναζητήστε ένα μικρό εικονίδιο που μοιάζει με ένα iPhone στην οθόνη. Αν η μουσική είναι μέρος της μουσικής βιβλιοθήκης του iPhone σας, το εικονίδιο εμφανίζεται στα δεξιά κάθε τραγουδιού. Εάν η μουσική αποθηκεύεται από την Apple Music, το εικονίδιο εμφανίζεται στην εικόνα του άλμπουμ στην οθόνη λεπτομερειών άλμπουμ.

03 του 06

Εξατομικευμένη μουσική στην Apple Music: Η καρτέλα You

Το τμήμα For You της Apple Music συνιστά καλλιτέχνες και playlist.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για την Apple Music είναι ότι μαθαίνει τι μουσική και καλλιτέχνες σας αρέσει και σας βοηθά να ανακαλύψετε νέα μουσική. Οι συστάσεις της βρίσκονται στην καρτέλα For You της εφαρμογής Μουσική. Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με αυτήν την καρτέλα:

04 του 06

Χρησιμοποιώντας το ραδιόφωνο στην Apple Music

Το iTunes Radio μετατρέπεται σε Apple Music χάρη στην εξειδικευμένη φροντίδα.

Ένας άλλος σημαντικός πυλώνας της Apple Music είναι μια πλήρως ανανεωμένη προσέγγιση στο ραδιόφωνο. Beats 1, ο παγκόσμιος ραδιοφωνικός σταθμός 24/7 της Apple έχει πάρει την πλειοψηφία της προσοχής, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα.

Κτυπά 1

Μάθετε τα πάντα για το Beats 1 και πώς να το χρησιμοποιήσετε σε αυτό το άρθρο.

Προγραμματισμένοι σταθμοί

Η Apple Music προσφέρεται ως διαγωνισμός από εμπειρογνώμονες σε διαφορετικά είδη, δίνοντάς σας πρόσβαση σε συλλογές μουσικής συναρμολογημένες από έμπειρους ανθρώπους και όχι από υπολογιστές. Οι προεπιλεγμένοι σταθμοί στην καρτέλα Ραδιόφωνο δημιουργούνται με αυτόν τον τρόπο.

Οι σταθμοί ομαδοποιούνται ανά είδος. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά, απλώς πατήστε το κουμπί Ραδιόφωνο και σύρετε προς τα κάτω. Θα βρείτε σταθμούς που εμφανίζονται ως επιλεγμένοι, καθώς και δύο ή τρεις (ή περισσότεροι) προκαθορισμένοι σταθμοί σε μια σειρά ειδών. Αγγίξτε ένα σταθμό για να το ακούσετε.

Όταν ακούτε έναν σταθμό, μπορείτε:

Δημιουργήστε τους δικούς σας σταθμούς

Όπως και στο αρχικό iTunes Radio, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τους δικούς σας ραδιοφωνικούς σταθμούς, αντί να βασίζεστε απλώς στους ειδικούς. Για περισσότερα στο iTunes Radio, δείτε αυτό το άρθρο .

05 του 06

Ακολουθήστε τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες στην Apple Music με Connect

Ενημερώστε τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες χρησιμοποιώντας το Connect.

Η Apple Music προσπαθεί να βοηθήσει τους οπαδούς να προσεγγίσουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες με μια λειτουργία που ονομάζεται Connect. Βρείτε το στην καρτέλα Σύνδεση στο κάτω μέρος της εφαρμογής Μουσική.

Σκεφτείτε το Connect ως Twitter ή Facebook, αλλά μόνο για τους μουσικούς και τους χρήστες της Apple Music. Οι μουσικοί μπορούν να δημοσιεύουν φωτογραφίες, βίντεο, τραγούδια και στίχους ως τρόπο για να προωθήσουν τη δουλειά τους και να συνδεθούν με τους οπαδούς.

Μπορείτε να προτιμήσετε μια ανάρτηση (αγγίξτε την καρδιά), να την σχολιάσετε (αγγίξτε τη λέξη μπαλόνι) ή να την μοιραστείτε (πατήστε το πλαίσιο κοινής χρήσης).

Πώς να ακολουθήσετε και να καταργήσετε την παρακολούθηση καλλιτεχνών στη σύνδεση

Όταν ρυθμίζετε τη Μουσική της Apple, παρακολουθείτε αυτόματα όλους τους καλλιτέχνες στη μουσική βιβλιοθήκη σας με το λογαριασμό Connect. Δείτε πώς μπορείτε να καταργήσετε την παρακολούθηση καλλιτεχνών ή να προσθέσετε άλλους στη λίστα σας:

  1. Διαχειριστείτε τους καλλιτέχνες που παρακολουθείτε στη σύνδεση, πατώντας το εικονίδιο του λογαριασμού στην επάνω αριστερή γωνία (μοιάζει με σιλουέτα)
  2. Πατήστε Μετά
  3. Το ρυθμιστικό Αυτόματα ακολουθήστε καλλιτέχνες προσθέτει αυτόματα καλλιτέχνες στο Connect όταν προσθέτετε τη μουσική τους στη βιβλιοθήκη σας
  4. Στη συνέχεια, για να βρείτε καλλιτέχνες ή εμπειρογνώμονες μουσικής (που ονομάζονται "επιμελητές" εδώ), πατήστε το Find More Artists and Curators και μεταβείτε στη λίστα. Πατήστε Ακολουθήστε για οτιδήποτε σας ενδιαφέρει
  5. Για να απενεργοποιήσετε έναν καλλιτέχνη, μεταβείτε στην κύρια οθόνη Παρακολούθηση. Μετακινηθείτε στη λίστα των καλλιτεχνών σας και πατήστε το κουμπί Απαγόρευση παρακολούθησης δίπλα σε οποιονδήποτε καλλιτέχνη δεν θέλετε πλέον από τις ενημερώσεις.

06 του 06

Άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά της Apple Music

Οι τελευταίες κυκλοφορίες στην Apple Music είναι στη Νέα έκδοση.

Πρόσβαση σε στοιχεία ελέγχου μουσικής

Όταν ένα τραγούδι παίζει στην Apple Music, μπορείτε να δείτε το όνομα, τον καλλιτέχνη και το άλμπουμ και να το παίξετε / παύση από οποιαδήποτε οθόνη της εφαρμογής. Αναζητήστε το μπαρ ακριβώς πάνω από τα κουμπιά στο κάτω μέρος της εφαρμογής.

Για να έχετε πρόσβαση στα πλήρη πλήκτρα ελέγχου μουσικής, συμπεριλαμβανομένης της ανακατεύθυνσης και των αγαπημένων τραγουδιών, πατήστε στη γραμμή για να αποκαλύψετε την οθόνη αναπαραγωγής μουσικής.

Σχετικά: Πώς να κάνετε Shuffle Music στο iPhone

Αγαπημένα τραγούδια

Στην οθόνη πλήρους αναπαραγωγής μουσικής (και στην οθόνη κλειδώματος, όταν ακούτε μουσική), υπάρχει ένα εικονίδιο καρδιά στα αριστερά των στοιχείων ελέγχου. Αγγίξτε την καρδιά για να προτιμήσετε το τραγούδι. Το εικονίδιο της καρδιάς συμπληρώνεται για να δηλώσει ότι έχει επιλεγεί.

Όταν τα αγαπημένα σας τραγούδια, οι πληροφορίες αποστέλλονται στην Apple Music, ώστε να μπορούν να μάθουν καλύτερα το γούστο σας και να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε περισσότερη μουσική που θα σας αρέσει στην καρτέλα For You.

Επιπλέον επιλογές

Όταν αγγίξετε το εικονίδιο τριών σημείων για ένα τραγούδι, άλμπουμ ή καλλιτέχνη, υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές στο αναδυόμενο μενού, όπως:

Η νέα καρτέλα

Η νέα καρτέλα στην εφαρμογή Μουσική σας δίνει γρήγορη πρόσβαση στις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες που είναι διαθέσιμες στην Apple Music. Αυτό περιλαμβάνει τα άλμπουμ, τις λίστες αναπαραγωγής, τα τραγούδια και τα μουσικά βίντεο. Είναι ένα καλό μέρος για να παρακολουθείτε τις νέες κυκλοφορίες και την ζεστή μουσική. Όλες οι τυπικές λειτουργίες Apple Music ισχύουν εδώ.