Πώς να μετατρέψετε τα τραγούδια iTunes σε MP3 σε 5 εύκολα βήματα

Παρόλο που είναι ψηφιακή μουσική, τα τραγούδια που αγοράζετε από το iTunes Store δεν είναι MP3. Οι άνθρωποι συχνά χρησιμοποιούν τον όρο "MP3" ως γενικό όνομα για να αναφερθούν σε όλα τα αρχεία ψηφιακής μουσικής , αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Το MP3 στην πραγματικότητα αναφέρεται σε ένα πολύ συγκεκριμένο τύπο μουσικού αρχείου.

Τα τραγούδια που παίρνετε από το iTunes μπορεί να μην είναι MP3, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο ενσωματωμένο στο iTunes για να μετατρέψετε τραγούδια από τη μορφή iTunes Store σε MP3 σε λίγα μόνο βήματα. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε.

Η μουσική μορφή iTunes: AAC, όχι MP3

Τα τραγούδια που αγοράζονται από το iTunes Store έρχονται στη μορφή AAC . Παρόλο που το AAC και το MP3 είναι ψηφιακά αρχεία ήχου, το AAC είναι μια νεότερη μορφή που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει καλύτερο ήχο από αρχεία που καταναλώνουν τόσα αποθηκευτικά ή ακόμα και λιγότερο από MP3.

Δεδομένου ότι η μουσική από το iTunes έρχεται ως AAC, πολλοί πιστεύουν ότι είναι μια ιδιόκτητη μορφή της Apple. Δεν είναι. Το AAC είναι ένας τυποποιημένος μορφότυπος διαθέσιμος σχεδόν σε όλους. Τα αρχεία AAC συνεργάζονται με όλα τα προϊόντα της Apple και προϊόντα από πολλές, πολλές άλλες εταιρείες. Παρόλα αυτά, δεν υποστηρίζει κάθε MP3 player, οπότε αν θέλετε να παίξετε AAC σε αυτές τις συσκευές, θα πρέπει να μετατρέψετε τα τραγούδια του iTunes στη μορφή MP3.

Υπάρχουν πολλά προγράμματα ήχου που μπορούν να εκτελέσουν αυτήν τη μετατροπή, αλλά επειδή έχετε ήδη το iTunes στον υπολογιστή σας, η χρήση του είναι πιο εύκολη. Αυτές οι οδηγίες καλύπτουν τη χρήση του iTunes για τη μετατροπή τραγουδιών από το iTunes Store σε MP3.

5 βήματα για τη μετατροπή των τραγουδιών του iTunes σε MP3

  1. Ξεκινήστε βεβαιώνοντας ότι οι ρυθμίσεις μετατροπής έχουν οριστεί για τη δημιουργία αρχείων MP3. Εδώ είναι ένα πλήρες σεμινάριο για το πώς να το κάνετε αυτό , αλλά η γρήγορη έκδοση είναι: ανοίξτε τις προτιμήσεις του iTunes , κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή ρυθμίσεων στην καρτέλα Γενικά και επιλέξτε MP3 .
  2. Στο iTunes, βρείτε το τραγούδι του iTunes Store ή τα τραγούδια που θέλετε να μετατρέψετε σε MP3 και κάντε κλικ σε αυτά. Μπορείτε να επισημάνετε ένα τραγούδι κάθε φορά, ομάδες τραγουδιών ή άλμπουμ (επιλέξτε το πρώτο τραγούδι, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift και επιλέξτε το τελευταίο τραγούδι) ή ακόμα και ασυνήθιστα τραγούδια (κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Command σε Mac ή Control σε PC και στη συνέχεια κάντε κλικ στα τραγούδια).
  3. Όταν επισημαίνονται τα τραγούδια που θέλετε να μετατρέψετε, κάντε κλικ στο μενού Αρχείο στο iTunes
  4. Κάντε κλικ στο στοιχείο Μετατροπή (σε μερικές παλαιότερες εκδόσεις του iTunes, αναζητήστε Δημιουργία νέας έκδοσης )
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία έκδοσης MP3 . Αυτό μετατρέπει τα τραγούδια του iTunes σε αρχεία MP3 για χρήση σε άλλα είδη συσκευών αναπαραγωγής MP3 (εξακολουθούν να λειτουργούν και σε συσκευές Apple). Δημιουργεί δύο αρχεία: Το νέο αρχείο MP3 εμφανίζεται δίπλα στην έκδοση AAC στο iTunes.

Τι είναι τα τραγούδια της Apple Music;

Αυτές οι οδηγίες ισχύουν για τραγούδια που αγοράζετε από το iTunes Store, αλλά ποιος αγοράζει μουσική πια; Όλοι το ρέουν, έτσι; Τι γίνεται με τα τραγούδια που έχετε στον υπολογιστή σας από την Apple Music ; Μπορούν να μετατραπούν σε MP3;

Η απάντηση είναι όχι. Ενώ τα τραγούδια της Apple Music είναι AAC, βρίσκονται σε μια ειδικά προστατευμένη έκδοση του. Αυτό γίνεται για να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια έγκυρη συνδρομή της Apple Music για να τις χρησιμοποιήσετε. Διαφορετικά, μπορείτε να κατεβάσετε μια δέσμη τραγουδιών, να τα μετατρέψετε σε MP3, να ακυρώσετε τη συνδρομή σας και να διατηρήσετε τη μουσική. Η Apple (ή οποιαδήποτε εταιρία ροής μουσικής) δεν θέλει να σας αφήσει να το κάνετε αυτό.

Πώς να εντοπίσετε το iTunes και τα αρχεία MP3 Εκτός

Μόλις έχετε τις δύο εκδόσεις AAC και MP3 ενός τραγουδιού στο iTunes, δεν είναι εύκολο να τους ξεχωρίσετε. Απλώς μοιάζουν με δύο αντίγραφα του ίδιου τραγουδιού. Όμως, κάθε αρχείο στο iTunes έχει πληροφορίες για το τραγούδι που είναι αποθηκευμένο σε αυτό, όπως ο καλλιτέχνης, το μήκος, το μέγεθος και ο τύπος αρχείου. Για να μάθετε ποιο αρχείο είναι το MP3 και ποιο είναι το AAC, διαβάστε αυτό το άρθρο σχετικά με τον τρόπο αλλαγής των ετικετών ID3 όπως ο καλλιτέχνης, το είδος και άλλα στοιχεία του τραγουδιού στο iTunes .

Τι να κάνετε με ανεπιθύμητα τραγούδια

Εάν έχετε μετατρέψει τη μουσική σας σε MP3, ίσως να μην θέλετε η έκδοση AAC του τραγουδιού να καταλαμβάνει χώρο στον σκληρό σας δίσκο. Αν ναι, μπορείτε να διαγράψετε το τραγούδι από το iTunes .

Δεδομένου ότι η έκδοση του αρχείου του iTunes Store είναι το πρωτότυπο, βεβαιωθείτε ότι έχει δημιουργηθεί αντίγραφο ασφαλείας πριν τη διαγράψετε. Όλες οι αγορές σας στο iTunes θα πρέπει να είναι διαθέσιμες για την ανακατεύθυνση μέσω του iCloud . Βεβαιωθείτε ότι το τραγούδι είναι εκεί αν το χρειαστείτε και στη συνέχεια μπορείτε να διαγράψετε.

Να είστε ενήμεροι: Η μετατροπή μπορεί να μειώσει την ποιότητα ήχου

Πριν μετατρέψετε από το iTunes σε MP3, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι κάνοντας αυτό ελαττώνει ελαφρώς την ποιότητα ήχου του τραγουδιού. Ο λόγος για αυτό είναι ότι τόσο το AAC όσο και το MP3 είναι συμπιεσμένες εκδόσεις του αρχικού αρχείου τραγουδιού (τα ακατέργαστα αρχεία ήχου μπορούν να είναι 10 φορές μεγαλύτερα από τα MP3 ή AAC). Κάποια ποιότητα χάνεται κατά τη διάρκεια της συμπίεσης που δημιούργησε το αρχικό AAC ή MP3. Η μετατροπή από AAC ή MP3 σε άλλη συμπιεσμένη μορφή σημαίνει ότι θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση και μεγαλύτερη απώλεια ποιότητας. Ενώ η αλλαγή ποιότητας είναι τόσο μικρή που πιθανότατα δεν θα το παρατηρήσετε εάν μετατρέψετε το ίδιο τραγούδι πάρα πολλές φορές μπορεί τελικά να αρχίσει να ακούγεται χειρότερο.