Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις εισαγωγής CD του iTunes

01 από 03

Εισαγωγή στην αλλαγή ρυθμίσεων εισαγωγής του iTunes

Ανοίξτε το παράθυρο προτιμήσεων του iTunes.

Όταν αντιγράφετε CD , δημιουργείτε αρχεία ψηφιακής μουσικής από τα τραγούδια του CD. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται MP3s σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν στην πραγματικότητα πολλά διαφορετικά είδη αρχείων ψηφιακής μουσικής. Το iTunes έχει προεπιλεγεί να χρησιμοποιεί AAC , κωδικοποιημένο στα 256 Kbps, γνωστό και ως iTunes Plus (όσο υψηλότερο είναι το Kbps - kilobits ανά δευτερόλεπτο - τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα του ήχου).

Παρά τη λαϊκή παρερμηνεία, το AAC δεν είναι ιδιόκτητο σχήμα της Apple και δεν περιορίζεται στην εργασία μόνο σε συσκευές Apple. Ακόμα, μπορεί να θέλετε να κωδικοποιήσετε με υψηλότερη (ή χαμηλότερη) συχνότητα ή να αλλάξετε τη δημιουργία αρχείων MP3 .

Παρόλο που η προεπιλογή είναι AAC, μπορείτε να αλλάξετε το είδος των αρχείων που δημιουργεί το iTunes όταν αντιγράφετε CD και τα προσθέτετε στη μουσική βιβλιοθήκη σας. Κάθε τύπος αρχείου έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και αδυναμίες - μερικοί έχουν υψηλότερη ποιότητα ήχου, άλλοι δημιουργούν μικρότερα αρχεία. Για να επωφεληθείτε από τα διάφορα είδη αρχείων, πρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις εισαγωγής του iTunes.

Για να αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις, ξεκινήστε ανοίγοντας το παράθυρο Προτιμήσεις iTunes:

02 του 03

Στην καρτέλα Γενικά, επιλέξτε Ρυθμίσεις εισαγωγής

Επιλέξτε την επιλογή "Ρυθμίσεις εισαγωγής".

Όταν ανοίξει το παράθυρο Προτιμήσεις, θα γίνει προεπιλογή στην καρτέλα Γενικά.

Μεταξύ όλων των ρυθμίσεων εκεί, εκείνο στο οποίο πρέπει να εστιάσετε είναι προς τα κάτω: Ρυθμίσεις εισαγωγής . Αυτό ελέγχει τι συμβαίνει σε ένα CD όταν το βάλετε στον υπολογιστή σας και αρχίσετε να εισάγετε τραγούδια. Κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή ρυθμίσεων για να ανοίξετε τα παράθυρα όπου μπορείτε να αλλάξετε τις επιλογές σας.

03 του 03

Επιλέξτε το είδος και την ποιότητα του αρχείου σας

Επιλέξτε τον τύπο αρχείου και την ποιότητα.

Στο παράθυρο " Ρυθμίσεις εισαγωγής" , υπάρχουν δύο αναπτυσσόμενα μενού που σας επιτρέπουν να ορίσετε τους δύο βασικούς παράγοντες που καθορίζουν το είδος των αρχείων που θα λάβετε κατά την αντιγραφή CD ή τη μετατροπή ψηφιακών αρχείων ήχου: τύπος αρχείου και ποιότητα.

Τύπος αρχείου
Θα επιλέξετε το είδος του αρχείου ήχου που δημιουργείται - MP3 , AAC , WAV ή άλλα - στο αναπτυσσόμενο μενού Εισαγωγή χρησιμοποιώντας . Εκτός και αν είστε audiophile ή έχετε έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο για να επιλέξετε κάτι άλλο, σχεδόν όλοι οι άλλοι επιλέγουν MP3 ή AAC (προτιμώ AAC επειδή είναι ένας νεότερος τύπος αρχείου με καλύτερες δυνατότητες ήχου και αποθήκευσης).

Επιλέξτε τον τύπο του αρχείου που θέλετε να δημιουργήσετε από προεπιλογή κατά την αντιγραφή CD (για συμβουλές, ελέγξτε το AAC εναντίον MP3: Πού να επιλέξετε για την αντιγραφή CD ).

Ρύθμιση ή Ποιότητα
Όταν έχετε κάνει αυτή την επιλογή, πρέπει να αποφασίσετε πόσο καλό θέλετε να ακούγεται το αρχείο. Όσο υψηλότερη είναι η ποιότητα του αρχείου, τόσο καλύτερα θα ακούγεται, αλλά όσο περισσότερο χώρο θα πάρει ο υπολογιστής ή η συσκευή σας. Οι χαμηλότερες ρυθμίσεις ποιότητας οδηγούν σε μικρότερα αρχεία που ακούγονται χειρότερα.

Κάντε κλικ στο μενού Ποιότητα (στο iTunes 12 και επάνω) ή στο μενού Ρυθμίσεις (στο iTunes 11 και κάτω) και επιλέξτε από υψηλή ποιότητα (128 kbps), iTunes Plus (256 kbps), ομιλία Podcast (64 kbps) Προσαρμοσμένες ρυθμίσεις.

Όταν κάνετε τις αλλαγές σας, κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις νέες ρυθμίσεις σας. Τώρα, την επόμενη φορά που θα πάτε να αντιγράψετε ένα CD (ή να μετατρέψετε ένα υπάρχον αρχείο μουσικής στον υπολογιστή σας), θα μετατραπεί χρησιμοποιώντας αυτές τις νέες ρυθμίσεις.