Θα λειτουργήσει το iPhone μου στο iPad μου; Και πώς μπορώ να το αντιγράψω;

Αν έχετε αγοράσει μεγάλο αριθμό εφαρμογών στο iPhone σας, ίσως να αναρωτιέστε τι θα συμβεί όταν κάνετε αναβάθμιση στο iPad. Το iPhone και το iPad τρέχουν το iOS, το οποίο είναι το λειτουργικό σύστημα της Apple σχεδιασμένο για κινητές συσκευές. Η νεότερη έκδοση της Apple TV τρέχει επίσης μια έκδοση του iOS που ονομάζεται tvOS. Οι περισσότερες εφαρμογές είναι συμβατές τόσο με το iPhone όσο και με το iPad.

Γενικές εφαρμογές . Αυτές οι εφαρμογές έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν τόσο στο iPhone όσο και στο iPad. Όταν εκτελείται σε ένα iPad, οι καθολικές εφαρμογές είναι σύμφωνες με τη μεγαλύτερη οθόνη. Πολλές φορές, αυτό σημαίνει μια ολοκαίνουργια διεπαφή για το μεγαλύτερο iPad.

Μόνο εφαρμογές iPhone . Ενώ οι περισσότερες εφαρμογές τείνουν να είναι καθολικές αυτές τις μέρες, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικές εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το iPhone. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για παλαιότερες εφαρμογές. Αυτές οι εφαρμογές μπορούν ακόμα να προβληθούν στο iPad. Ωστόσο, θα τρέχουν σε λειτουργία συμβατότητας με το iPhone.

Εφαρμογές που σχετίζονται με το τηλέφωνο . Τέλος, υπάρχουν κάποιες εφαρμογές που χρησιμοποιούν μοναδικές λειτουργίες του iPhone, όπως η δυνατότητα τηλεφωνικών κλήσεων. Αυτές οι εφαρμογές δεν θα είναι διαθέσιμες στο iPad, ακόμη και σε κατάσταση συμβατότητας. Ευτυχώς, αυτές οι εφαρμογές είναι λίγες και πολύ κοντά.

Μεγάλα Μαθήματα iPad για αρχάριους

Πώς να αντιγράψετε τις εφαρμογές iPhone κατά την εγκατάσταση του iPad σας

Αν αγοράζετε το πρώτο σας iPad, ο καλύτερος τρόπος για να μεταφέρετε εφαρμογές σε αυτό είναι κατά τη διαδικασία εγκατάστασης . Μια ερώτηση που θα σας ζητηθεί κατά τη διάρκεια της ρύθμισης του iPad είναι αν θα αποκατασταθεί ή όχι από ένα αντίγραφο ασφαλείας. Εάν θέλετε να μεταφέρετε εφαρμογές από το iPad σας, απλά δημιουργήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας του iPhone σας πριν ρυθμίσετε το tablet. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της ρύθμισης του iPad, επιλέξτε να επαναφέρετε από το αντίγραφο ασφαλείας που δημιουργήσατε από το iPhone.

Η λειτουργία επαναφοράς κατά τη διαδικασία εγκατάστασης δεν αντιγράφει τις εφαρμογές από το αρχείο αντιγράφων ασφαλείας. Αντ 'αυτού, τις κατεβάζει ξανά από το κατάστημα εφαρμογών. Αυτή η διαδικασία θα σας κρατήσει από την ανάγκη να κατεβάσετε με μη αυτόματο τρόπο την εφαρμογή.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες λήψεις. Αυτή η λειτουργία θα κατεβάσει τις εφαρμογές που αγοράστηκαν στο iPhone στο iPad και αντίστροφα.

Πώς να αντιγράψετε μια εφαρμογή iPhone στο iPad χωρίς να αποκαταστήσετε από ένα αντίγραφο ασφαλείας

Εάν δεν ρυθμίζετε ένα νέο iPad, θα χρειαστεί να κάνετε λήψη της εφαρμογής από το App Store με μη αυτόματο τρόπο. Αλλά μην ανησυχείτε, υπάρχει ένα ειδικό τμήμα του καταστήματος εφαρμογών που αφιερώνεται σε εφαρμογές που έχουν αγοραστεί προηγουμένως. Αυτό καθιστά πολύ εύκολο να βρείτε την εφαρμογή και να κατεβάσετε ένα αντίγραφο στο iPad σας.

Είναι ελεύθερη η λήψη μιας εφαρμογής σε πολλές συσκευές, αρκεί να κατεβάζετε την ίδια ακριβώς εφαρμογή. Εάν η εφαρμογή είναι καθολική, θα λειτουργήσει εξαιρετικά στο iPad. Εάν η εφαρμογή διαθέτει έκδοση iPhone και συγκεκριμένη έκδοση iPad, μπορείτε ακόμα να κατεβάσετε την έκδοση iPhone στο iPad σας.

  1. Αρχικά, ανοίξτε το Apple App Store αγγίζοντας το εικονίδιο. ( Βρείτε έναν γρήγορο τρόπο ανοίγματος εφαρμογών! )
  2. Στο κάτω μέρος της οθόνης υπάρχει μια σειρά κουμπιών. Πατήστε το κουμπί "Αγορά" για να εμφανιστεί μια λίστα με εφαρμογές και παιχνίδια που αγόρασατε προηγουμένως.
  3. Ένας γρήγορος τρόπος για να περιορίσετε τις επιλογές είναι να πατήσετε την καρτέλα "Όχι σε αυτό το iPad" στο επάνω μέρος της οθόνης. Θα εμφανιστούν εφαρμογές που δεν έχετε κατεβάσει ακόμη.
  4. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε μια εφαρμογή χρησιμοποιώντας το πλαίσιο εισαγωγής στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  5. Αν δεν μπορείτε να βρείτε την εφαρμογή, πατήστε στη σύνδεση "iPad Apps" στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Αυτός ο σύνδεσμος βρίσκεται ακριβώς κάτω από το πλαίσιο αναζήτησης. Επιλέξτε "Εφαρμογές iPhone" από το αναπτυσσόμενο μενού για να περιορίσετε τη λίστα σε εφαρμογές που δεν διαθέτουν έκδοση iPad.
  6. Μπορείτε να κάνετε λήψη οποιασδήποτε εφαρμογής από τη λίστα πατώντας το κουμπί σύννεφο που έχει αφαιρέσει το βέλος από αυτό.

Τι γίνεται αν δεν μπορώ να βρω την εφαρμογή;

Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα μερικές εφαρμογές μόνο για iPhone. Τα περισσότερα από αυτά είναι παλιά, αλλά υπάρχουν ακόμα μερικές νεότερες και χρήσιμες εφαρμογές που λειτουργούν μόνο στο iPhone. Το πιο δημοφιλές από αυτά είναι το WhatsApp Messenger . Το WhatsApp χρησιμοποιεί SMS για την αποστολή μηνυμάτων κειμένου και επειδή το iPad υποστηρίζει μόνο iMessage και παρόμοιες εφαρμογές μηνυμάτων κειμένου αντί SMS, το WhatsApp απλά δεν θα τρέξει στο iPad.