Πώς να περιορίσετε το περιεχόμενο του iPad μέσω των γονικών αξιολογήσεων του iPad

Ένα από τα σπουδαία πράγματα για το κατάστημα app της Apple είναι το πώς είναι φιλικό προς τους γονείς. Όχι μόνο η κάθε εφαρμογή πραγματοποιεί δοκιμές για να βεβαιωθεί ότι εκτελείται όπως διαφημίζεται, αλλά επαληθεύεται επίσης ότι οι αξιολογήσεις είναι σύμφωνες με τις επίσημες αξιολογήσεις εφαρμογών. Αυτό περιλαμβάνει τη διασφάλιση ότι η εφαρμογή δεν επιτρέπει ανεμπόδιστη πρόσβαση στο διαδίκτυο, η οποία θα μπορούσε να επιτρέψει στα παιδιά να φτάσουν σε μη εγκεκριμένους ιστοτόπους.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να περιορίσετε το περιεχόμενο στο iPad είναι να ενεργοποιήσετε τους περιορισμούς του iPad . Μπορείτε να το κάνετε ανοίγοντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις iPad , επιλέγοντας "Γενικά" από το αριστερό μενού και πατώντας "Περιορισμοί" στις γενικές ρυθμίσεις του iPad. Η επιλογή ενεργοποίησης των Περιορισμών βρίσκεται στην κορυφή αυτής της οθόνης.

Όταν ενεργοποιείτε περιορισμούς στο iPad, εισάγετε έναν κωδικό πρόσβασης. Αυτό χρησιμοποιείται για να μπείτε στις ρυθμίσεις περιορισμών σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε κάτι ή να τις απενεργοποιήσετε. Αυτός ο κωδικός πρόσβασης δεν είναι ο ίδιος με τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείται για το κλείδωμα του iPad. Αυτό σας επιτρέπει να δώσετε στο παιδί σας τον κωδικό πρόσβασης για να χρησιμοποιήσει το iPad και να έχετε ένα διαφορετικό για τον καθορισμό περιορισμών.

Πώς να περιορίσετε το περιεχόμενο για εφαρμογές

Το iPad σάς επιτρέπει να απενεργοποιείτε διάφορες λειτουργίες όπως το iTunes Store, τη δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών και το πιο σημαντικό για τους γονείς: αγορές εντός εφαρμογής. Για τα μικρά παιδιά, είναι πιο εύκολο απλά να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα εγκατάστασης οποιασδήποτε εφαρμογής, αλλά για τα μεγαλύτερα παιδιά, μπορεί να είναι πιο εύκολο να περιορίσετε τον τύπο της εφαρμογής που μπορούν να κάνουν λήψη και εγκατάσταση.

Οι επίσημες αξιολογήσεις εφαρμογών είναι βάσει ηλικίας, αλλά δεν είναι όλα τα ίδια παιδιά. Οι αξιολογήσεις αντανακλούν μια συντηρητική εκτίμηση της ηλικίας που ακόμη και οι πιο περιοριστικοί γονείς συμφωνούν γενικά για το περιεχόμενο. Αυτό μπορεί ή δεν μπορεί να συμβαδίσει με τη δική σας γονική μέριμνα. Θα καταρρίψουμε τις διαφορετικές βαθμολογίες με μια καλύτερη εξήγηση για το τι εμπλέκεται στην κατάταξη της βαθμολογίας.

Τα καλύτερα παιχνίδια για παιδιά

Τι συμβαίνει με άλλους περιορισμούς στο iPad (Μουσική, Ταινίες, Τηλεόραση κ.λπ.);

Μπορείτε επίσης να ορίσετε περιορισμούς περιεχομένου σε ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, μουσική και βιβλία. Αυτά ακολουθούν τις επίσημες οδηγίες βαθμολόγησης, επομένως με ταινίες μπορείτε να περιορίσετε το περιεχόμενο με βάση τις βαθμολογίες G, PG, PG-13, R και NC-17.

Για την τηλεόραση, οι βαθμολογίες είναι TV-Y, TV-Y7, TV-G, TV-PG, TV-14, TV-MA. Πολλά από αυτά ακολουθούν τις βαθμολογίες mvoie με την προσθήκη των αξιολογήσεων TV-Y και TV-Y7. Και οι δύο αυτές αξιολογήσεις υποδεικνύουν ότι το περιεχόμενο απευθύνεται ειδικά σε παιδιά. Το TV-Y σημαίνει ότι προορίζεται για νεότερα παιδιά και μικρά παιδιά, ενώ το TV-Y7 σημαίνει ότι απευθύνεται σε μεγαλύτερα παιδιά ηλικίας 7+. Αυτό είναι λίγο διαφορετικό από το TV-G, το οποίο σημαίνει ότι το περιεχόμενο είναι κατάλληλο για παιδιά όλων των ηλικιών αλλά δεν δημιουργείται ειδικά για παιδιά.

Οι αξιολογήσεις μουσικής και βιβλίων είναι οι πιο εύληπτες. Μπορείτε απλώς να περιορίσετε το ρητό περιεχόμενο για μουσική ή σαφές σεξουαλικό περιεχόμενο για βιβλία.

Για το Siri, μπορείτε να περιορίσετε τη ρητή γλώσσα και να απενεργοποιήσετε το περιεχόμενο αναζήτησης Ιστού.

Οι καλύτερες εκπαιδευτικές εφαρμογές στο iPad

Πώς να περιορίσετε το περιεχόμενο στον Ιστό

Στους περιορισμούς του ιστότοπου, μπορείτε να περιορίσετε το περιεχόμενο για ενηλ Μπορείτε επίσης να προσθέσετε συγκεκριμένους ιστότοπους για να επιτρέψετε την πρόσβαση ή να αποκλείσετε την πρόσβαση, οπότε αν βρείτε έναν ιστότοπο που γλιστρά μέσα από τις ρωγμές, μπορείτε να τον κρατήσετε μακριά από το iPad. Αυτός ο περιορισμός θα αποκλείσει επίσης τις αναζητήσεις ιστού για φράσεις-κλειδιά όπως "πορνό" και θα διατηρήσουν "αυστηρούς" περιορισμούς στις μηχανές αναζήτησης. Αυτή η επιλογή επίσης περιορίζει τη δυνατότητα περιήγησης στον ιστό σε ιδιωτική λειτουργία, η οποία αποκρύπτει το ιστορικό ιστού.

Για τα μικρότερα παιδιά, μπορεί να είναι ευκολότερο να επιλέξετε "Ειδικές ιστοσελίδες μόνο". Αυτό θα περιλαμβάνει αυτόματα ιστοσελίδες φιλικές προς το παιδί όπως το PBS Kids και ιστοσελίδες ασφαλείς για παιδιά, όπως το Apple.com. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε οποιονδήποτε ιστότοπους στη λίστα.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την προστασία του παιδιού σας από το iPad