Πώς να προσθέσετε μουσική στο Windows Media Player 11

01 από 04

Εισαγωγή

Εάν έχετε μουσική και άλλους τύπους αρχείων πολυμέσων που επιπλέουν στο σκληρό σας δίσκο, τότε οργανώστε! Για παράδειγμα, η δημιουργία μιας βιβλιοθήκης μέσων χρησιμοποιώντας το Windows Media Player (WMP) μπορεί να σας εξοικονομήσει σωρούς χρόνου ψάχνοντας για το σωστό τραγούδι, είδος ή άλμπουμ και έχει άλλα οφέλη - δημιουργώντας λίστες αναπαραγωγής, καύση προσαρμοσμένων CD κ.λπ.

Εάν δεν έχετε Windows Media Player 11, τότε μπορείτε να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση από τη Microsoft. Αφού φορτωθεί και εγκατασταθεί, εκτελέστε το WMP και κάντε κλικ στην καρτέλα Βιβλιοθήκη στο επάνω μέρος της οθόνης.

02 από 04

Πλοήγηση στο μενού Βιβλιοθήκη

Αφού κάνετε κλικ στην καρτέλα Βιβλιοθήκη, θα βρίσκεστε τώρα στη βιβλιοθήκη του Windows Media Player (WMP). Εδώ θα δείτε επιλογές λίστας αναπαραγωγής στο αριστερό παράθυρο καθώς και κατηγορίες όπως καλλιτέχνης, άλμπουμ, τραγούδια κλπ.

Για να ξεκινήσετε να προσθέτετε μουσική και άλλους τύπους μέσων στη βιβλιοθήκη σας, κάντε κλικ στο μικρό εικονίδιο με το κάτω βέλος που βρίσκεται κάτω από την καρτέλα βιβλιοθήκης στο πάνω μέρος της οθόνης.

Θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού δίνοντάς σας διάφορες επιλογές. Κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη στη βιβλιοθήκη και βεβαιωθείτε ότι ο τύπος μέσων σας έχει οριστεί ως μουσική όπως στο στιγμιότυπο οθόνης.

03 του 04

Επιλέγοντας τους φακέλους πολυμέσων σας

Το Windows Media Player σάς δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε ποιους φακέλους θέλετε να σαρώσετε για αρχεία πολυμέσων - όπως μουσική, φωτογραφίες και βίντεο. Το πρώτο πράγμα είναι να ελέγξετε αν βρίσκεστε στη λειτουργία προχωρημένων επιλογών αναζητώντας το κουμπί Προσθήκη. Αν δεν μπορείτε να το δείτε, κάντε κλικ στις επιλογές Σύνθετες επιλογές για να αναπτύξετε το παράθυρο διαλόγου.

Όταν δείτε το κουμπί Προσθήκη , κάντε κλικ σε αυτό για να ξεκινήσετε την προσθήκη φακέλων στη λίστα των φακέλων που παρακολουθείτε. Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί OK για να ξεκινήσετε τη διαδικασία σάρωσης του υπολογιστή σας για αρχεία πολυμέσων.

04 του 04

Ανασκόπηση της βιβλιοθήκης σας

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία αναζήτησης, κλείστε το πλαίσιο διαλόγου αναζήτησης κάνοντας κλικ στο κουμπί κλεισίματος. Η βιβλιοθήκη σας θα πρέπει τώρα να κατασκευαστεί και μπορείτε να την ελέγξετε κάνοντας κλικ σε μερικές από τις επιλογές στο αριστερό παράθυρο. Για παράδειγμα, επιλέγοντας τον καλλιτέχνη, θα παραθέσετε όλους τους καλλιτέχνες της βιβλιοθήκης σας με αλφαβητική σειρά.