Τι είναι οι Ειδοποιήσεις Push;

Ποια είναι η μεγάλη προσφορά για τις υπηρεσίες Push της RIM;

Όταν η αγορά των smartphone ήταν στα σπάργανα, η RIM ξεχώρισε από τους ανταγωνιστές της δημιουργώντας συσκευές για την επιχείρηση. Οι συσκευές BlackBerry της RIM εστιάζονταν στην επικοινωνία και την παραγωγικότητα και την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική ενημέρωση του χρήστη. Ένας τρόπος με τον οποίο έγιναν αυτά ήταν μέσω των υπηρεσιών Push της RIM, οι οποίες στέλνουν πληροφορίες και ενημερώσεις στη συσκευή καθώς συμβαίνουν, διατηρώντας τον χρήστη της επιχείρησης ενημερωμένο ανά πάσα στιγμή.

Push Versus Polling

Η μέση εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου smartphone πρέπει να συνδεθεί σε ένα διακομιστή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να πιστοποιήσει την ταυτότητα και, στη συνέχεια, να κάνει λήψη τυχόν νέων μηνυμάτων. Οι περισσότεροι πελάτες ελέγχουν τον διακομιστή για νέα μηνύματα σε τακτά χρονικά διαστήματα, τα οποία ονομάζονται polling. Αυτή η μέθοδος ανάκτησης μηνυμάτων είναι αναποτελεσματική, επειδή τα νέα μηνύματα δεν είναι διαθέσιμα στη συσκευή αμέσως.

Για να λαμβάνετε συχνότερα μηνύματα, μπορείτε να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του προγράμματος-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ώστε να ελέγχει για νέα μηνύματα κάθε λίγα λεπτά ή μπορείτε να ξεκινήσετε ένα μη αυτόματο έλεγχο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όχι μόνο αυτή τη φορά καταναλώνει, αλλά καταναλώνει επίσης μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στη συσκευή σας και πολλοί διακομιστές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν περιορισμούς σχετικά με το πόσο συχνά μπορείτε να ελέγχετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η Υπηρεσία Push της RIM είναι διαφορετική, επειδή η Υποδομή BlackBerry κάνει το έργο της ώθησης πληροφοριών στη συσκευή. Οι εφαρμογές BlackBerry που ενεργοποιούνται με push push εκτελούνται στο παρασκήνιο ακρόασης για ειδοποιήσεις από την υποδομή BlackBerry. Ο πάροχος περιεχομένου (σε αυτή την περίπτωση ένας πάροχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) στέλνει μια ειδοποίηση στην υποδομή BlackBerry, η οποία στη συνέχεια προωθεί μια ειδοποίηση απευθείας στη συσκευή. Το BlackBerry λαμβάνει ειδοποιήσεις πολύ πιο γρήγορα και εξοικονομεί ενέργεια, επειδή δεν αναζητά ενεργά πληροφορίες από τον πάροχο υπηρεσιών.

Push ειδοποιήσεις για όλες τις εφαρμογές

Πρόσφατα, η RIM άνοιξε την Υπηρεσία Push σε όλους τους προγραμματιστές, οπότε μπορείτε τώρα να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από το Twitter, τις εφαρμογές καιρού, τις εφαρμογές άμεσων μηνυμάτων και ακόμη και το Facebook. Οι υπηρεσίες Push Now είναι διαθέσιμες για τους καταναλωτές και τους χρήστες των επιχειρήσεων, έτσι ώστε όλοι οι χρήστες του BlackBerry να έχουν το πλεονέκτημα να λαμβάνουν ενημερώσεις καθώς συμβαίνουν από σχεδόν οποιαδήποτε εφαρμογή.