Πώς μπορώ να ενημερώσω το PSP Firmware μου;

Ερώτηση: Πώς μπορώ να ενημερώσω το PSP Firmware μου;

Η διατήρηση του ενημερωμένου υλικολογισμικού του PSP σας είναι σημαντική αν θέλετε να επωφεληθείτε από όλα τα χαρακτηριστικά που διαθέτει η Sony. Πολλές νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών θα απαιτούν επίσης να έχετε μια συγκεκριμένη έκδοση υλικολογισμικού για να παίξετε στο σύστημά σας. Ευτυχώς, η ενημέρωση του υλικολογισμικού του PSP σας δεν είναι δύσκολη, αν και μπορεί να είναι λίγο συγκεχυμένη στην αρχή.

Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι εάν θέλετε να εκτελέσετε προγραμματισμό homebrew , η ενημέρωση του υλικολογισμικού σας ενδέχεται να μην είναι η καλύτερη επιλογή. Αν θέλετε απλώς να χρησιμοποιήσετε επίσημο λογισμικό και παιχνίδια, η ενημέρωση είναι η καλύτερη επιλογή.

Απάντηση:

Η Sony προσφέρει τρεις διαφορετικούς τρόπους για να ενημερώσετε το firmware του PSP σας, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για τη σύνδεση στο Internet και τον εξοπλισμό σας. Επειδή υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τρόποι ενημέρωσης, το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε ποια θα χρησιμοποιήσετε. Διαβάστε τις οδηγίες για το καθένα εάν δεν είστε βέβαιοι και επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Ενημέρωση απευθείας μέσω της ενημέρωσης συστήματος

Ο πιο απλός τρόπος ενημέρωσης του υλικολογισμικού σας είναι η χρήση της δυνατότητας "ενημέρωσης συστήματος" στο ίδιο το PSP. Πρέπει να έχετε ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, οπότε εάν συνδέσετε τον υπολογιστή σας μέσω καλωδιακής ή τηλεφωνικής σύνδεσης και δεν χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο στο PSP σας, θα χρειαστεί να επιλέξετε μια διαφορετική επιλογή. Εάν έχετε ασύρματη πρόσβαση στο PSP σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία PSP είναι φορτισμένη. Συνδέστε το μετασχηματιστή AC στο PSP και στην πρίζα.
  2. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει τουλάχιστον 28 MB ελεύθερου χώρου στη μνήμη σας (ή στην ενσωματωμένη μνήμη εάν διαθέτετε PSPgo).
  3. Ενεργοποιήστε το PSP και μεταβείτε στο μενού "Ρυθμίσεις" και επιλέξτε "Ενημέρωση συστήματος".
  4. Όταν σας ζητηθεί, επιλέξτε "Ενημέρωση μέσω Internet".
  5. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλέξετε είτε τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο (εάν έχετε ήδη ρυθμίσει μία) είτε να επιλέξετε "[New Connection]" και να ακολουθήσετε τα βήματα για να αποκτήσετε πρόσβαση στην ασύρματη σύνδεση στο internet.
  6. Όταν το PSP είναι συνδεδεμένο, θα ελέγξει αυτόματα για μια ενημέρωση και αν βρει νεότερη έκδοση υλικολογισμικού, θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να ενημερώσετε. Επιλέξτε "ναι".
  7. Μην απενεργοποιήσετε ή απλώς ανοίξετε το PSP με τα κουμπιά, ενώ περιμένετε να γίνει λήψη της ενημερωμένης έκδοσης. Αν θέλετε να ελέγξετε την κατάσταση της λήψης και η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας έχει κλείσει την οθόνη PSP, πατήστε το κουμπί οθόνης για να φωτίσετε ξανά την οθόνη (είναι το κουμπί στο κάτω μέρος με ένα μικρό στρογγυλεμένο ορθογώνιο πάνω σε αυτό).
  1. Όταν λήξει η ενημέρωση, θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να ενημερώσετε αμέσως. Επιλέξτε "ναι" και περιμένετε να εγκατασταθεί η ενημερωμένη έκδοση. Το PSP θα επανεκκινήσει όταν ολοκληρωθεί η ενημέρωση, οπότε βεβαιωθείτε ότι η εγκατάσταση και η επανεκκίνηση έχουν ολοκληρωθεί πριν πιέσετε οποιοδήποτε κουμπί.
  2. Εάν αποφασίσετε να ενημερώσετε αργότερα, μπορείτε να βρείτε τη λήψη στο μενού "Σύστημα", στην ενότητα "Ενημέρωση συστήματος". Αυτή τη φορά, επιλέξτε "Ενημέρωση μέσω μέσων αποθήκευσης" για να ξεκινήσετε την ενημέρωση. Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταβείτε στο μενού "Παιχνίδι" και να επιλέξετε την κάρτα μνήμης και, στη συνέχεια, την ενημέρωση. Πατήστε X για να ξεκινήσετε την ενημέρωση.
  3. Μόλις ολοκληρωθεί η ενημέρωση, μπορείτε να διαγράψετε το αρχείο ενημέρωσης από το ραβδί μνήμης για να εξοικονομήσετε χώρο.

Ενημέρωση από UMD

Ο επόμενος πιο απλός τρόπος για να ενημερώσετε το υλικολογισμικό σας είναι από ένα πρόσφατο παιχνίδι UMD . Προφανώς, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο σε ένα PSPgo και δεν είναι η καλύτερη επιλογή εάν θέλετε το πιο ενημερωμένο υλικολογισμικό, καθώς ακόμη και τα πιο πρόσφατα παιχνίδια θα περιλαμβάνουν μόνο τη νεότερη έκδοση που χρειάζονται για να τρέξουν, και όχι η πιο πρόσφατη έκδοση. Μπορεί όμως να είναι μια καλή στρατηγική, αν θέλετε να ασχοληθείτε μόνο με την ενημέρωση, όταν πρέπει να τρέξετε τα παιχνίδια που κατέχετε.

  1. Βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία PSP έχει πλήρη φόρτιση και συνδέστε το μετασχηματιστή εναλλασσόμενου ρεύματος στο PSP και στην πρίζα.
  2. Βάλτε ένα πρόσφατο παιχνίδι UMD στην υποδοχή UMD (λάβετε υπόψη ότι δεν θα περιλαμβάνει όλα τα UMD παιχνίδια μια ενημέρωση - θα υπάρχει μόνο αν το παιχνίδι χρειάζεται μια συγκεκριμένη ενημέρωση για να τρέξει) και να ενεργοποιήσετε το PSP.
  3. Εάν η έκδοση υλικολογισμικού στο UMD είναι πιο πρόσφατη από εκείνη του PSP και αυτή η έκδοση απαιτείται για να τρέξει το παιχνίδι στο UMD, θα λάβετε μια οθόνη που θα σας ζητά να ενημερώσετε όταν προσπαθείτε να εκτελέσετε το παιχνίδι. Επιλέξτε "ναι" για να ξεκινήσετε την ενημέρωση.
  4. Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταβείτε στα δεδομένα ενημέρωσης στο μενού "Παιχνίδι". Επιλέξτε "Ενημέρωση PSP ver. X.xx" (όπου το x.xx σημαίνει οποιαδήποτε έκδοση του firmware υπάρχει στο UMD).
  5. Περιμένετε να εγκατασταθεί το υλικολογισμικό. Το PSP θα επανεκκινήσει αυτόματα μόλις εγκατασταθεί το υλικολογισμικό, οπότε μην προσπαθήσετε να κάνετε τίποτα στο PSP μέχρι να είστε βέβαιοι ότι η ενημέρωση έχει τελειώσει και το σύστημα έχει επανεκκινήσει.

Ενημέρωση μέσω υπολογιστή (Windows ή Mac)

Αν δεν διαθέτετε ασύρματη σύνδεση στο Internet ή ποτέ δεν χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο στο PSP σας, μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη ενημερώσεων υλικολογισμικού PSP στον υπολογιστή σας και να ενημερώσετε από εκεί. Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να λάβετε τα δεδομένα λήψης στο PSP μέσω υπολογιστή, αλλά μόλις τα καταλάβετε, δεν είναι πολύ δύσκολο. Το κλειδί είναι να έχετε τα δεδομένα ενημέρωσης στη μνήμη του PSP (ή στην ενσωματωμένη μνήμη του PSPgo) στον σωστό φάκελο.

  1. Βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία του PSP είναι φορτισμένη και συνδέστε τον στον τοίχο μέσω του προσαρμογέα εναλλασσόμενου ρεύματος.
  2. Τοποθετήστε ένα ραβδί μνήμης με τουλάχιστον 28 MB χώρου σε ένα από τα τρία μέρη: το PSP, την υποδοχή μνήμης του υπολογιστή σας (εάν υπάρχει) ή ένα πρόγραμμα ανάγνωσης κάρτας μνήμης.
  3. Εάν τοποθετήσετε τη μονάδα μνήμης στο PSP ή σε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης καρτών, συνδέστε το στον υπολογιστή με ένα καλώδιο USB (με ένα PSP, μπορεί να μεταβεί αυτόματα στη λειτουργία USB ή ίσως χρειαστεί να πλοηγηθείτε στο μενού "System" και να επιλέξετε "Λειτουργία USB").
  4. Βεβαιωθείτε ότι η κάρτα μνήμης έχει ένα φάκελο ανώτατου επιπέδου που ονομάζεται "PSP". Μέσα στο φάκελο PSP, πρέπει να υπάρχει ένας φάκελος που ονομάζεται "GAME" και στο φάκελο GAME θα πρέπει να υπάρχει ένα που ονομάζεται "UPDATE" (όλα τα ονόματα φακέλων χωρίς εισαγωγικά). Εάν οι φάκελοι δεν υπάρχουν, δημιουργήστε τους.
  5. Κατεβάστε τα δεδομένα ενημέρωσης από τη σελίδα "Ενημέρωση συστήματος" του ιστότοπου του PlayStation.
  6. Αποθηκεύστε είτε απευθείας τη λήψη στο φάκελο UPDATE της κάρτας μνήμης PSP είτε αποθηκεύστε την κάπου στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια μεταφέρετέ το στο φάκελο UPDATE.
  7. Αν χρησιμοποιήσατε την υποδοχή κάρτας μνήμης του υπολογιστή σας ή μια συσκευή ανάγνωσης καρτών, αφαιρέστε την κάρτα μνήμης και τοποθετήστε την στο PSP. Αν χρησιμοποιήσατε το PSP σας, αφαιρέστε το PSP από τον υπολογιστή και αποσυνδέστε το καλώδιο USB (αφήστε το μετασχηματιστή εναλλασσόμενου ρεύματος συνδεδεμένο).
  1. Μεταβείτε στο μενού "Σύστημα" του PSP και επιλέξτε "Ενημέρωση συστήματος". Επιλέξτε "Ενημέρωση μέσω μέσων αποθήκευσης" για να ξεκινήσετε την ενημέρωση. Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταβείτε στο μενού "Παιχνίδι" και να επιλέξετε την κάρτα μνήμης και, στη συνέχεια, την ενημέρωση. Πατήστε X για να ξεκινήσετε την ενημέρωση.
  2. Περιμένετε να εγκατασταθεί το υλικολογισμικό. Το PSP θα επανεκκινήσει αυτόματα μόλις εγκατασταθεί το υλικολογισμικό, οπότε μην προσπαθήσετε να κάνετε τίποτα στο PSP μέχρι να είστε βέβαιοι ότι η ενημέρωση έχει τελειώσει και το σύστημα έχει επανεκκινήσει.
  3. Μόλις ολοκληρωθεί η ενημέρωση, μπορείτε να διαγράψετε το αρχείο ενημέρωσης από το ραβδί μνήμης για να εξοικονομήσετε χώρο.