Πώς Uber έργα και τα υπέρ και τα κατά

Η υπηρεσία κατανομής οχημάτων χρησιμοποιείται παγκοσμίως

01 από 13

Το Uber είναι μια υπηρεσία "Ride-Hailing" που είναι ενεργοποιημένη με έξυπνο τηλέφωνο και είναι εναλλακτική λύση για ταξί cabs

Adam Barry / Getty

Από την κυκλοφορία του το 2012, το Uber έχει γίνει η πλέον αναγνωρισμένη εναλλακτική λύση από τις παραδοσιακές ταξί taxi. Οι οδηγοί Uber δεν διαθέτουν ειδικές άδειες. χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους οχήματα για να προσφέρουν μειωμένες τιμές. Το Ride-Hailing και η πληρωμή χειρίζονται όλα μέσω μιας εφαρμογής smartphone και δεν χρειάζεται να χειρίζεστε μετρητά ή ακόμη και να προσφέρετε συμβουλές στον οδηγό σας Uber.

Οι οδηγοί Uber δεν μπορούν να πάρουν hails δρόμου, που είναι ο μεγαλύτερος λόγος Uber δεν είναι ακριβώς ένας πάροχος ταξί. Αντ 'αυτού, το Uber είναι ένα είδος υπηρεσίας ενοικίασης αυτοκινήτων που βασίζεται στην τεχνολογία smartphone ως διαχειριστή αποστολής και αμοιβής.

Το Uber είναι σε 377 μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Είτε ταξιδεύετε στο Σιάτλ, το Ντουμπάι, το Τόκιο, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Μόντρεαλ ή το Σικάγο, μπορείτε να περιμένετε τις βόλτες Uber να είναι διαθέσιμες σε αυτές τις πόλεις και σε άλλα μεγάλα κέντρα μετρό.

Το Uber είναι για ενήλικες και απαιτεί από όλους τους κατόχους λογαριασμών να είναι 18 ετών και άνω.

02 από 13

Πώς λειτουργεί η εμπειρία Uber

Η εμπειρία Uber είναι πραγματικά βολική. screenshot

Το Uber προορίζεται να είναι ευκολότερο από τη χρήση ενός ταξί.

Η διαδικασία Uber:

  1. Εγκαταστήστε την εφαρμογή στο smartphone σας και δημιουργήστε έναν online λογαριασμό Uber. Η πιστωτική σας κάρτα θα επισυνάπτεται στο λογαριασμό σας, οπότε δεν χρειάζεται να χειρίζεστε ποτέ οποιαδήποτε μετρητά.
  2. Όταν χρειάζεστε μια βόλτα, χρησιμοποιήστε την εφαρμογή για να ενημερώσετε τη θέση παραλαβής σας. Το GPS του τηλεφώνου σας μπορεί να σας βοηθήσει με αυτό. Υπάρχουν επίσης εναλλακτικά μηνύματα κειμένου και κινητής ιστοσελίδας για τη χρήση της εφαρμογής.
  3. Το Uber θα σας στείλει κείμενο για να επιβεβαιώσετε πόσες ώρες θα περιμένετε. Οι βόλτες είναι συνήθως 3 έως 10 λεπτά μακριά σε μεγάλα κέντρα.
  4. Στη συνέχεια, το Uber θα σας ειδοποιήσει όταν έρθει η διαδρομή. Η εφαρμογή Uber θα σας δείξει επίσης λεπτομέρειες για τον οδηγό, το όνομα και τη φωτογραφία του και τον τύπο του αυτοκινήτου που οδηγεί.
  5. Πάρτε τη βόλτα, προαιρετικά μοιράζεστε με οποιονδήποτε άλλο χρήστη Uber που μπορεί να χωρίσει το κομμάτι ηλεκτρονικά μαζί σας.
  6. Η πληρωμή γίνεται με αόρατο τρόπο, χωρίς να απαιτείται άκρη . Απλά βγείτε από το αυτοκίνητο στο τέλος και κύμα σας ευχαριστώ.
  7. Μετά την πορεία σας, βαθμολογείτε τον οδηγό σε κλίμακα από 1 έως 5 (ευγένεια, ασφάλεια, καθαριότητα). Ομοίως, ο οδηγός σας βαθμολογεί από 1 έως 5 (ευγένεια). Σημείωση: Δείτε παρακάτω σε αυτό το άρθρο για να μάθετε πώς να ελέγχετε την αξιολόγηση Uber.

Αυτό είναι. Η εμπειρία Uber έχει σχεδιαστεί για να είναι πολύ απλή και βολική, αλλά με την προσοχή της παρακολούθησης και των ανατροφοδοτήσεων των πελατών.

03 από 13

Γιατί οι άνθρωποι αγαπούν το Uber τόσο πολύ;

Το Uber αγαπά πολύ από τα εκατομμύρια των χρηστών του. Tempura / Getty

Η έκκληση της Uber περιστρέφεται γύρω από το trifecta της τιμής, των προτύπων ποιότητας και της ευκολίας.

Οι οδηγοί ταξί μισούν το Uber, επειδή η Uber υποτιμά τις αμοιβές τους κατά 50%. Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που οι αναβάτες αγαπούν τη χρήση του Uber.

Επιπλέον, οι άνθρωποι σχολιάζουν ότι τα αυτοκίνητα της Uber είναι καθαρότερα, νεότερα και μυρίζουν πολύ πιο όμορφα από τα παλιομοδίτικα παλιούρα που χρησιμοποιούν συνήθως οι οδηγοί ταξί.

Οι αναβάτες Uber περιγράφουν ότι τους αρέσει η ευκολία της αόρατης πληρωμής και ότι οι συμβουλές και τα προνόμια είναι ήδη ενσωματωμένα στο ναύλο Uber. Αυτό είναι πολύ πιο ευχάριστο από το να έχεις να αντιμετωπίσεις τους απλούς οδηγούς ταξί που ζητούν μετρητά για να παρακάμψουν τις προσαυξήσεις των πιστωτικών καρτών.

Η Uber χειρίζεται όλες αυτές τις λεπτομέρειες σε μια βολική εφαρμογή smartphone που εγκαθιστάτε στο τηλέφωνό σας, από την οποία εξουσιοδοτείτε πληρωμές μέσω πιστωτικής κάρτας. Η Uber εκμεταλλεύεται μόνο το τμήμα του γενικού κόστους των παραδοσιακών εταιρειών ταξί και μεταβιβάζει αυτή την εξοικονόμηση κόστους στους επιβάτες με τη μορφή μειωμένων ναύλων.

Το όλο μοντέλο Uber απειλεί ιδιαίτερα τις παραδοσιακές εταιρείες ταξί, οι οποίες μέχρι τώρα είχαν μονοπώλια στην αγορά επιβατών.

04 από 13

Το Uber είναι γενικά 25% έως 50% φθηνότερο από τα Taxi Cabs!

Το Uber είναι συνήθως φθηνότερο από τις καμπίνες ταξί. Gary Burke / Getty

Ενώ τα ποσοστά ποικίλλουν ανάλογα με την πόλη και την ώρα της ημέρας, υπάρχουν σημαντικά δημόσια στοιχεία που δείχνουν ότι το UberX ridesharing μπορεί να είναι 25% έως 50% φθηνότερο από τη λήψη τοπικού ταξί taxi.

Σημειώστε ότι η Uber επιβάλλει "τιμολόγηση" στις κορυφαίες διοργανώσεις όπως οι μεγάλοι αθλητικοί αγώνες και η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν τα τέλη διαδρομής τους μπορούν να ανέβουν κατά 2 έως 5 φορές για λίγες ώρες. Κατά κανόνα, όμως, οι βόλτες Uber είναι φθηνότερες από τις καμπίνες ταξί.

Σημαντική σημείωση: Το Uber δεν υποστηρίζει ούτε ενθαρρύνει την ανατροπή. οποιαδήποτε τιμή Uber θεωρείται στο κόστος της διαδρομής που πληρώνετε με την πιστωτική σας κάρτα. Οι καμπίνες ταξί, από την άλλη πλευρά, αναμένουν προστιθέμενη άκρη 15% πέραν του μετρημένου ναύλου.

Πηγές δεδομένων σύγκρισης ναύλων:

05 από 13

Το Uber ανταποκρίνεται ταχύτερα από τις Cabs Taxi

Το Uber μπορεί να σας έχει ένα αυτοκίνητο σε μόλις 3 λεπτά. Βαλεντίν Ρωσάνουφ / Getty

Επειδή η Uber είναι ελκυστική για τους οδηγούς να συμμετάσχουν, ο αριθμός των διαθέσιμων οδηγών οδηγεί συνήθως σε πολύ γρήγορο χρόνο απόκρισης. Παρόλο που αυτό σίγουρα ποικίλλει, οι αναβάτες του Uber περιγράφουν ότι παίρνουν τις pickups τους μέσα σε 3-10 λεπτά από το χαιρετισμό, ενώ τα ταξί μπορούν να διαρκέσουν 30-45 λεπτά μετά το χαιρετισμό.

Επειδή οι οδηγοί Uber βαθμολογούνται από κάθε επιβάτη κάθε μέρα, υπάρχει το κίνητρο να είμαστε τόσο γρήγοροι όσο και ασφαλείς.

Οι αναβάτες αναφέρουν συχνά τους λόγους για τους οποίους διαμένουν με το Uber είναι ο σύντομος χρόνος αναμονής σε συνδυασμό με τις εύκολες πληρωμές.

06 από 13

Η Uber προσφέρει διαφορετικές σειρές υπηρεσιών

Uber Black. Debenport / Getty

Η Uber προσφέρει μια σειρά επιπέδων υπηρεσιών, από απλούς αναβάτες και ομάδες μέχρι εκτελεστικές υπηρεσίες λιμουζίνας. Το Uber προσφέρει πέντε επίπεδα υπηρεσίας:

  1. Το UberX είναι η φθηνότερη και πιο κοινή μορφή του Uber. Τακτά καταναλωτικά αυτοκίνητα, μέχρι 4 αναβάτες. Τα οχήματα πρέπει να είναι μοντέλα 2000 ετών ή νεότερα. Οι ναύλοι είναι κατά κανόνα μισοί από αυτούς που είναι ταξί στην ίδια πόλη.
  2. Το UberPOOL, που προσφέρεται σε ορισμένες πόλεις, σας επιτρέπει να μοιραστείτε τη διαδρομή σας με άλλο άτομο και να διαιρέσετε το κόστος.
  3. Το UberXL είναι μια υπηρεσία που μπορεί να φιλοξενήσει 6 επιβάτες με SUV ή minivan. πιο ακριβό από το UberX.
  4. Το UberSelect προσφέρει πολυτελή sedans με δερμάτινο εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένων μαρκών όπως Audi, Mercedes, BMW, οι οποίες είναι τα κοινά εμπορικά σήματα αυτοκινήτων. Αναμείνετε να πληρώσετε μια premium τιμή και να φιλοξενήσετε έως και 4 αναβάτες.
  5. Η υπηρεσία UberBLACK είναι η πολυτελής υπηρεσία λιμουζίνας με οχήματα αποκλειστικά για υπηρεσίες εκτελεστικού επιπέδου.

07 από 13

Αξιολογήστε τον οδηγό σας σε κλίμακα 1-5 μετά από κάθε βόλτα

Οδηγοί Uber: ναι, τα βαθμολογείτε με κάθε ταξίδι. Horrocks / Getty

Μέρος της έκκλησης της Uber είναι ότι οι οδηγοί βρίσκονται υπό τεράστια πίεση για να προσφέρουν μια ευχάριστη, ασφαλή, άμεση και καθαρή εμπειρία στους επιβάτες. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω μιας ελάχιστης απαιτούμενης βαθμολογίας πελατών 4.6 ανά 5.0. Κάθε επιβάτης υπολογίζει κάθε οδηγό σε κάθε ταξίδι.

Κάθε πόλη Uber θέτει τα πρότυπά της για το τι θα δεχτεί για τη χαμηλότερη δυνατή μέση βαθμολογία από τους οδηγούς της. Μόλις ένας οδηγός πέσει κάτω από αυτό το πρότυπο, απενεργοποιούνται ως οδηγός.

Όπως μπορεί να μαντέψετε, αυτό το σύστημα βαθμολόγησης είναι ένα ισχυρό κίνητρο για έναν οδηγό να εργαστεί σκληρά για την ικανοποίηση των επιβατών σας.

08 από 13

Οι οδηγοί Αξιολογούν επίσης τους επιβάτες

Η Uber βαθμολογεί τους επιβάτες της. Altrendo / Getty

Η Uber δεν αποκαλύπτει αυτό στους επιβάτες άμεσα, αλλά κάθε οδηγός βλέπει την βαθμολογία σας προτού αποφασίσουν να σας παραλάβουν. Και ναι, κάθε οδηγός σας υπολογίζει αμέσως μετά την έξοδο από το όχημα Uber στο σημείο απόρριψης.

Η πρόθεση των επιβατών αξιολόγησης είναι να προστατεύσουν τους μελλοντικούς οδηγούς από το να αντιμετωπίσουν τους αγενείς, βίαιους, επιθετικούς και μεθυσμένους επιβάτες.

Εάν η βαθμολογία σας πέσει σημαντικά κάτω από 4,5 / 5, η Uber μπορεί να σας επιβάλει κυρώσεις απαγορεύοντας τη χρήση της υπηρεσίας προσωρινά ή μόνιμα.

09 από 13

Πώς να ελέγξετε την προσωπική σας βαθμολογία

Έχετε πολύ γρήγορη πρόσβαση στην προσωπική σας βαθμολογία Uber. Για να ενθαρρύνετε την ευγενέστερη συμπεριφορά του οδηγού Uber (σταματήστε να χτυπάει τις πόρτες!), Οι βαθμολογίες αναβάτη εμφανίζονται ακριβώς κάτω από το όνομά τους στο μενού της εφαρμογής Uber.

Σκεφτείτε τους τρόπους σας - ο οδηγός σας παρακολουθεί.

10 από 13

Uber είναι μια εικονική εταιρεία? Οι οδηγοί είναι (που πρόκειται να είναι) εργολάβοι

Οι οδηγοί Uber είναι υπάλληλοι ;. RapidEye / Getty

Πρόκειται για μια νομικά αμφιλεγόμενη υπόθεση. Η Uber μπορεί να προσφέρει χαμηλές τιμές επειδή πληρώνει τους οδηγούς ως ιδιωτικούς εργολάβους, όχι ως πλήρους απασχόλησης υπαλλήλους με παροχές.

Το 2015, ένας δικαστής της Καλιφόρνιας διαφώνησε με αυτό και αποφάνθηκε ότι οι οδηγοί της Uber είναι μάλιστα εργαζόμενοι που αξίζουν ωφελήματα και φροντίδα των εργαζομένων.

Αυτή είναι μια κανονιστική απόφαση που δεν μοιράζεται σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά δημιουργεί μια δύσκολη θέση για την Uber των οποίων οι δραστηριότητες βασίζονται σε χαμηλό κόστος και οδηγούς με μερική απασχόληση. Η κυριαρχία ως εργοδότης και όχι ως γενικός εργολάβος θα μπορούσε ενδεχομένως να πιέσει την εταιρεία να δαπανήσει εκατομμύρια δολάρια σε γενικά έξοδα για να προσφέρει οφέλη για την κοινωνική ασφάλιση και υγεία στους οδηγούς της.

11 από 13

Είναι εύκολο και προσιτό να γίνετε οδηγός Uber

Είναι σχετικά εύκολο και φθηνό να γίνει οδηγός Uber. Engel / Getty

Στις μεγάλες πόλεις, οι οδηγοί ταξί καταβάλλουν $ 500 - $ 1200 το μήνα στη μητρική τους εταιρεία και στην πόλη. Το κόστος αυτό περιλαμβάνει υπηρεσίες αποστολής και διαχείρισης και τυχόν πρόσθετα τέλη που η εταιρεία ταξί επιλέγει να επιβάλει στους οδηγούς της.

Η Uber δεν χρεώνει καμία από αυτές τις μηνιαίες αμοιβές των οδηγών της. Αυτό είναι μέρος του γιατί οι οδηγοί ταξί μίσος Uber, και γιατί τόσοι πολλοί ερασιτέχνες οδηγοί προσελκύονται στην οδήγηση για Uber.

Απαιτήσεις: Εάν είστε 21 ετών, έχετε καθαρό αρχείο οδηγού και ποινικό μητρώο, έχετε ασφαλισμένο αυτοκίνητο ηλικίας κάτω των 10 ετών και αν έχετε 50 δολάρια σε μετρητά, μπορείτε θεωρητικά να γίνετε οδηγός Uber.

Η Uber θα επιβεβαιώσει ότι είστε νόμιμα σε θέση να οδηγήσετε στην πόλη σας, έχετε βασική ασφάλιση αστικής ευθύνης με ελάχιστη κάλυψη σύμφωνα με τους τοπικούς νόμους σας και ότι το αυτοκίνητό σας διαθέτει άδεια και διαθέτει 4 πόρτες.

Το όχημά σας θα χρειαστεί να περάσει μια μηχανική επιθεώρηση σε ένα εγκεκριμένο κατάστημα τεχνικού (το χρηματικό ποσό των 50 $ που θα χρειαστεί να περάσετε).

Ο έλεγχος ιστορικού Uber θα εξετάσει τα τελευταία 7 χρόνια της εγκληματικής σας ιστορίας, όπου η Uber θα αναζητήσει σοβαρές παραβιάσεις, όπως η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την ηρεμία, τα σεξουαλικά εγκλήματα ή άλλα ποινικά αδικήματα.

Έτσι, εν συντομία: αν είστε τίμιος άνθρωπος με ένα νεότερο τετράθυρο αυτοκίνητο και εάν είστε αξιόπιστος και ασφαλής οδηγός, μπορείτε να είστε οδηγός της Uber μέσα σε δύο εβδομάδες.

12 από 13

Uber Ανταγωνιστές

Lyft: αναμφισβήτητα ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Uber. Coppola / Getty

Οι ανταγωνιστές της Uber περιλαμβάνουν:

  1. Lyft
  2. Χαλιναγώγηση
  3. Hailo
  4. Αμάξι μοτοσυκλέττας

13 από 13

Η διαμάχη πάνω από το Uber

Το Uber είναι συνήθως φθηνότερο από τις καμπίνες ταξί. Gary Burke / Getty

Το Uber είναι ένα εξαιρετικό επιχειρηματικό μοντέλο. ένα σαφές κτύπημα στο σάπιο και χαμηλής ποιότητας μονοπώλιο των ταξί ταξί. Η Uber θέλει να δώσει στους αναβάτες μια βολική, προσιτή και καθαρή εμπειρία οδήγησης και να πάρει τη δυσκολία της πληρωμής σε μετρητά και την απόθεση.

Αλίμονο, η Uber μαστίζεται από κακή διαχείριση και αμφισβητήσιμες επιχειρηματικές επιλογές. Ενώ η εμπειρία είναι σε μεγάλο βαθμό θετική για τους πελάτες της, η Uber πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό των δήμων και την επιβολή του νόμου και να επιδείξει περισσότερη σύνεση στις στρατηγικές μάρκετινγκ και τις απαντήσεις στα σχόλια των ενδιαφερομένων. Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαμάχη για το Uber .

Οι σκέψεις ενός επιβάτη σε Uber εναντίον παραδοσιακών ταξί cabs

Το Uber δεν είναι τέλειο και είναι κυνηγημένο από κατηγορίες ότι η διαδικασία προβολής και η τιμολόγηση των επιτοκίων αφήνουν πολλά να είναι επιθυμητά. Δεν έχει ακόμα αποδείξει ότι είναι ασφαλισμένος σε μια μεγάλη ασφαλιστική απαίτηση έναντι ενός από τους οδηγούς του. Αλλά σε έναν κόσμο ελεύθερης αγοράς, είναι καιρός οι τακτικές ταξί να καθαρίσουν την πράξη τους και να δώσουν περισσότερη αξία στην τιμή. Ταξί αυτοκίνητα είναι παλιά, stinky, και κακώς συντηρούνται. Οι οδηγοί ταξί δεν έχουν τα κίνητρα που έχουν σχέση με την ανατροφοδότηση για να είναι ευγενικοί και γρήγοροι. Και οι ιδιοκτήτες εταιρειών ταξί αγαπούν να επιβάλλουν παράλογες αμοιβές στους υπαλλήλους τους. Η Uber μπορεί να μην είναι η τελική απάντηση στη βελτίωση των υπηρεσιών ταξί. Αλλά έχει ωθήσει τον κόσμο σε μια καλή κατεύθυνση, και όλοι οι επιβάτες επωφελούνται από τον ανταγωνισμό σε μια μονοπωλιακή αγορά. Σίγουρα δοκιμάστε το Uber για τον εαυτό σας και αποφασίστε αν σας αρέσει.