Τι είναι το ROFL στο Internet Slang;

Το "ROFLMAO" είναι μια κοινή έκφραση jargon για το γέλιο. Πρόκειται για το "Rolling on Floor, Laughing"

Ακολουθούν μερικές άλλες παραλλαγές του ROFL:

Το 'ROFL' είναι συχνά γραμμένο με κεφαλαία γράμματα, αλλά μπορεί επίσης να γράφεται 'rofl'. Και οι δύο εκδόσεις σημαίνουν το ίδιο πράγμα. Απλά προσέξτε να μην πληκτρολογήσετε ολόκληρες προτάσεις με κεφαλαία γράμματα, καθώς θεωρείται αγενής φωνή.

Παράδειγμα χρήσης ROFL:

(πρώτος χρήστης :) Ω, άνδρας, ο προϊστάμενος μου μόλις ήρθε στο θάλαμο μου. Ήμουν τόσο αμηχανία γι 'αυτόν επειδή η μύγα του ήταν ανοιχτή και δεν είχα το θάρρος να του πω.

(δεύτερος χρήστης :) ROFL! Θέλετε να πείτε ότι μόλις σας μίλησε με την μπροστινή πόρτα του να ανοίξει όλη την ώρα! LOL!

Παράδειγμα χρήσης ROFL:

(πρώτος χρήστης :) OMG! Εσείς απλά με φτιάξατε καφέ σε όλο το πληκτρολόγιο και την οθόνη μου!

(δεύτερος χρήστης :) PMSL @ Jim! Bwahahahaha !.

(τρίτος χρήστης :) ROFL! Ποτέ μην βάζετε τίποτα στο στόμα σας όταν ο Greg λέει ιστορίες για τα ταξίδια του στην κάμπινγκ!

Παράδειγμα χρήσης ROFL:

(πρώτος χρήστης :) Έχω ένα αστείο για σένα! Η μητέρα Χάμπαρντ πήγε στο ντουλάπι για να πάρει την κόρη της ένα φόρεμα. Αλλά όταν πήρε εκεί το ντουλάπι ήταν γυμνό και έτσι ήταν η κόρη της υποθέτω.

(δεύτερος χρήστης) ROFL !!!

Παράδειγμα χρήσης ROFL:

(πρώτος χρήστης :) Χαχα!

(δεύτερος χρήστης :) Τι;

(πρώτος χρήστης :) Μήπως ακούσατε τα καινούργια μαξιλάρια κοκκινομάλλα; Κάνουν πρωτοσέλιδα παντού!

(δεύτερος χρήστης :) ROFL! BWAHAHA

Προέλευση της έκφρασης ROFL

Το ROFL πιστεύεται ότι έχει γεννήσει από την LOL και την έκφραση LMAO της παραλλαγής. Το LOL είναι μια μακροχρόνια έκφραση που προηγείται του World Wide Web.

Ακόμη και πριν από τις πρώτες ιστοσελίδες του 1989, η LOL βρέθηκε στις πρώιμες ιστοσελίδες στο UseNet και Telnet.

Σύμφωνα με τουλάχιστον έναν χρήστη, η LOL έκανε την πρώτη της εμφάνιση στις αρχές της δεκαετίας του '80 σε ένα δικτυακό τόπο BBS (bullet board system) που ονομάζεται 'Viewline'. Αυτό το BBS ήταν έξω από το Calgary, Alberta, Καναδά, και ο χρήστης που δημιούργησε το LOL ισχυρίζεται ότι είναι ο Wayne Pearson.

Η έκφραση ROFL, όπως το LOL, το LMAO, το PMSL και πολλές άλλες ηλεκτρονικές εκφράσεις και το web lingo, αποτελούν μέρος της ηλεκτρονικής κουλτούρας συνομιλιών. Η ασυνήθιστη και εξατομικευμένη γλώσσα είναι ένας τρόπος για τους ανθρώπους να οικοδομήσουν περισσότερη πολιτισμική ταυτότητα μέσω ομιλίας και παιχνιδιάρικης συνομιλίας.

Πώς να κεφαλαιοποιήσετε και να σημειώσετε συντομεύσεις στο Web και σε γραπτά μηνύματα:

Η κεφαλαιοποίηση είναι μια μη ανησυχία όταν χρησιμοποιείτε συντομεύσεις μηνυμάτων κειμένου και ομιλία . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα κεφαλαία γράμματα (π.χ. ROFL) ή όλα τα πεζά (π.χ. rofl) και η έννοια είναι ίδια. Αποφύγετε να πληκτρολογείτε ολόκληρες προτάσεις με κεφαλαία, αν και, αυτό σημαίνει να φωνάζετε σε απευθείας σύνδεση μιλάμε.

Η σωστή στίξη είναι ομοίως μια μη ανησυχία με τις περισσότερες συντομεύσεις γραπτού μηνύματος. Για παράδειγμα, η συντομογραφία για το "Too Long, Did not Read" μπορεί να συντομευτεί ως TL, DR ή ως TLDR . Και οι δύο είναι μια αποδεκτή μορφή, με ή χωρίς στίξη.

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε περιόδους (κουκκίδες) μεταξύ των επιστολών σας. Θα ηττηθεί ο σκοπός της επιτάχυνσης πληκτρολόγηση αντίχειρα.

Για παράδειγμα, το ROFL δεν θα ήταν ποτέ γραμμένο ROFL, και το TTYL δεν θα μπει ποτέ TTYL

Συνιστώμενη εθιμοτυπία για τη χρήση του διαδικτυακού και γραπτού μηνύματος

Το να γνωρίζετε πότε να χρησιμοποιείτε την ορολογία στην ανταλλαγή μηνυμάτων σας είναι να γνωρίζετε ποιος είναι το κοινό σας, γνωρίζοντας αν το περιβάλλον είναι άτυπο ή επαγγελματικό και στη συνέχεια χρησιμοποιείτε καλή κρίση. Αν γνωρίζετε καλά τους ανθρώπους και είναι μια προσωπική και άτυπη επικοινωνία, τότε χρησιμοποιείτε απολύτως συντομογραφία. Από την άλλη πλευρά, αν ξεκινάτε απλώς μια φιλία ή μια επαγγελματική σχέση με το άλλο άτομο, τότε είναι καλή ιδέα να αποφύγετε τις συντομογραφίες μέχρι να αναπτύξετε μια σχέση σχέσης.

Εάν η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι σε επαγγελματικό πλαίσιο με κάποιον που εργάζεται ή με κάποιον πελάτη ή πωλητή εκτός της επιχείρησής σας, αποφύγετε τις συντομογραφίες εντελώς. Η χρήση πλήρους ορθογραφίας λέξεων δείχνει επαγγελματισμό και ευγένεια. Είναι πολύ πιο εύκολο να σκεφτείτε από την πλευρά του να είστε πολύ επαγγελματίας και στη συνέχεια να χαλαρώσετε τις επικοινωνίες σας με το χρόνο από το αντίστροφο.