Τι είναι η απελευθέρωση ιδιοκτησίας;

Ακυρώσεις Αδειών Χορήγησης Άδειας Χρήσης σε Ιστοσελίδα που θα χρησιμοποιηθεί σε Εμπορική Φωτογραφία

Μια απελευθέρωση ιδιοκτησίας που υπογράφεται από τον κάτοχο ενός αναγνωρίσιμου ακινήτου που χρησιμοποιείται σε μια φωτογραφία ή βίντεο χορηγεί άδεια για την εμπορική του χρήση. Οι κυκλοφορίες ακινήτων είναι ιδιοκτησία των εκδόσεων μοντέλων για τα άτομα. Εάν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε στις φωτογραφίες σας για τις περισσότερες χρήσεις και οι φωτογραφίες περιέχουν σαφώς αναγνωρίσιμα μέρη, κτίρια ή άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως κατοικίδια ζώα, αυτοκίνητα ή έργα τέχνης, η απελευθέρωση ιδιοκτησίας σας προστατεύει από νομικές αξιώσεις από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Πότε χρειάζεστε μια μίσθωση ιδιοκτησίας

Συνήθως, οι εκδόσεις ιδιοτήτων είναι απαραίτητες όταν χρησιμοποιείτε εικόνες της ιδιοκτησίας ενός ατόμου για εμπορικούς σκοπούς, όπως σε διαφημίσεις ή φυλλάδια. Η συντακτική χρήση-φωτογραφίες ειδήσεων, για παράδειγμα, δεν απαιτούν κυκλοφορίες ιδιοκτησίας. Οι φωτογραφίες που προορίζονται για τα προσωπικά σας οικογενειακά άλμπουμ δεν απαιτούν ούτε κυκλοφορίες. Μην βασίζεστε σε λεκτική άδεια κατά τη λήψη φωτογραφιών για ενδεχόμενη εμπορική χρήση. Αποκτήστε μια υπογεγραμμένη έκδοση και διατηρήστε την σε αρχείο με την εικόνα. Με αυτόν τον τρόπο, καλύπτεστε όταν επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε ή να πουλήσετε την εικόνα στο μέλλον.

Μην υποθέτετε ότι οι φωτογραφίες δημόσιων κτιρίων και ιστορικών τοποθεσιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια χωρίς απελευθέρωση. Οι φωτογραφίες διακοπών για το λεύκωμα σας δεν αποτελούν πρόβλημα, αλλά η χρήση των ίδιων φωτογραφιών για εμπορικούς σκοπούς μπορεί να απαιτεί την απελευθέρωση ιδιοκτησίας από το πρόσωπο ή την εταιρεία που κατέχει ή διαχειρίζεται τα ακίνητα διακοπών ή τους τουριστικούς χώρους.

Οι κυκλοφορίες ακινήτων δεν καλύπτουν τους ανθρώπους. Θα χρειαστείτε ξεχωριστή έκδοση μοντέλου εάν η εικόνα που χρησιμοποιείτε για εμπορικούς σκοπούς έχει ένα αναγνωρίσιμο άτομο σε αυτό.

Όταν χρησιμοποιείτε φωτογραφίες από προμηθευτές τρίτων

Όταν λαμβάνετε φωτογραφίες από υπηρεσίες τρίτων ή φωτογράφους, βεβαιωθείτε ότι η εικόνα συνοδεύεται από απελευθέρωση ιδιοκτησίας. Οι πιο αξιόλογες πηγές φωτογραφικών φωτογραφιών και οι επαγγελματίες φωτογράφοι έχουν κυκλοφορίες μοντέλων και κυκλοφορίες ακινήτων για τις εικόνες τους. Αν επιλέξετε να πουλήσετε τις εικόνες σας μέσω ενός δικτυακού τόπου φωτογραφιών , οι εικόνες θα απαιτούν κατάλληλες εκδόσεις ιδιοκτησίας ή μοντέλου.

Περιεχόμενο απελευθέρωσης ιδιοκτησίας

Αν πάρετε τις δικές σας φωτογραφίες, κατεβάστε ένα δείγμα ιδιοκτησίας από το διαδίκτυο και χρησιμοποιήστε το. Εάν μεταφορτώσετε τις φωτογραφίες σας σε ιστότοπους φωτογραφιών, συνήθως έχουν τις δικές τους φόρμες για χρήση από εσάς. Η απελευθέρωση παραθέτει το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας του φωτογράφου, το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας του ιδιοκτήτη, περιγραφή της περιουσίας, υπογραφές και των δύο συμβαλλομένων και (συνήθως) μαρτύρων.

Ιστότοποι που απαιτούν απελευθέρωση ιδιοκτησίας

Αν φωτογραφίζετε ένα πάρκο ψυχαγωγίας, ένα μουσείο, ένα παλάτι, ένα κτήμα ή ένα εθνικό πάρκο, φροντίστε να πάρετε μια έκδοση ιδιοκτησίας πριν χρησιμοποιήσετε κάποια από τις φωτογραφίες για εμπορικούς σκοπούς. Εάν οι φωτογραφίες δεν είναι αναγνωρίσιμες - αν είναι απλώς γενικές κατοικίες, για παράδειγμα - δεν χρειάζεστε απελευθέρωση. Ενδέχεται να εκπλαγείτε από τις τοποθεσίες που απαιτούν την κυκλοφορία ακινήτων πριν χρησιμοποιήσετε μια φωτογραφία του ακινήτου για εμπορική χρήση. Ακολουθεί ένα σύντομο δείγμα: