Πώς να διορθώσετε έναν υπολογιστή που ενεργοποιείται και στη συνέχεια απενεργοποιείται

Τι πρέπει να κάνετε όταν ο υπολογιστής σας απενεργοποιείται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκκίνησης

Ο υπολογιστής σας απενεργοποιείται από μόνος του αμέσως ή σε κάποιο σημείο πριν φορτωθεί το λειτουργικό σύστημα ; Εάν ναι, μπορεί να αντιμετωπίζετε οτιδήποτε από ένα ηλεκτρικό σύντομο έως ένα σοβαρό ζήτημα υλικού .

Επειδή υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ο υπολογιστής σας μπορεί να τερματίζεται μόνος του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκκίνησης , είναι σημαντικό να προχωρήσετε σε μια λογική διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων όπως αυτή που περιγράψαμε παρακάτω.

Σημαντικό: Εάν ο υπολογιστής σας είναι στην πραγματικότητα ενεργοποιώντας και παραμένοντας, ακόμη και αν δεν βλέπετε τίποτα στην οθόνη, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να διορθώσετε έναν υπολογιστή που δεν θα ενεργοποιηθεί για έναν πιο κατάλληλο οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων.

Πώς να διορθώσετε έναν υπολογιστή που ενεργοποιείται και στη συνέχεια απενεργοποιείται

Αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να πάρει οπουδήποτε από λεπτά έως ώρες ανάλογα με το γιατί ο υπολογιστής σβήνει τόσο γρήγορα μετά την ενεργοποίησή του.

  1. Αντιμετωπίστε την αιτία του κωδικού μπιπ , υποθέτοντας ότι είστε αρκετά τυχεροί να ακούσετε ένα. Ένας κώδικας μπιπ θα σας δώσει μια πολύ καλή ιδέα για το πού ακριβώς να ψάξετε για την αιτία της απενεργοποίησης του υπολογιστή σας.
    1. Εάν δεν διορθώσετε το πρόβλημα με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε εδώ και να συνεχίσετε την αντιμετώπιση προβλημάτων με τις πιο γενικές πληροφορίες παρακάτω.
  2. Βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης τάσης τροφοδοσίας έχει ρυθμιστεί σωστά . Εάν η τάση εισόδου για το τροφοδοτικό δεν ταιριάζει με τη σωστή ρύθμιση για τη χώρα σας, ο υπολογιστής σας μπορεί να μην παραμένει ενεργοποιημένος.
    1. Οι πιθανότητες είναι ότι ο υπολογιστής σας δεν θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί καθόλου αν αυτός ο διακόπτης είναι λάθος, αλλά μια λανθασμένη τάση τροφοδοσίας μπορεί επίσης να προκαλέσει την απενεργοποίηση του υπολογιστή σας.
  3. Ελέγξτε για αιτίες ηλεκτρικών σορτς μέσα στον υπολογιστή σας. Αυτό είναι πολύ συχνά η αιτία του προβλήματος όταν ο υπολογιστής ενεργοποιείται για ένα δευτερόλεπτο ή δύο, αλλά μετά απενεργοποιείται εντελώς.
    1. Σημαντικό: Είναι πολύ σημαντικό να αφιερώνετε τον απαραίτητο χρόνο για να επιθεωρήσετε το εσωτερικό του υπολογιστή σας για θέματα που μπορεί να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα. Εάν δεν αφιερώσετε χρόνο για να αντιμετωπίσετε προσεκτικά αυτή τη δυνατότητα, ίσως καταλήξετε να χάσετε ένα απλό ηλεκτρικό βραχυπρόθεσμο και αντί να εκτελείτε δαπανηρές αντικαταστάσεις υλικού αργότερα για κανέναν καλό λόγο.
  1. Ελέγξτε την παροχή ρεύματος . Ακριβώς επειδή ο υπολογιστής σας εμφανίστηκε για λίγα λεπτά δεν σημαίνει ότι η τροφοδοσία του υπολογιστή σας λειτουργεί σωστά. Από την εμπειρία μου, το τροφοδοτικό τείνει να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από οποιοδήποτε άλλο κομμάτι του υλικού και είναι πολύ συχνά η αιτία της απενεργοποίησης του υπολογιστή από μόνη της.
    1. Αντικαταστήστε το τροφοδοτικό σας αν αποτύχει σε οποιαδήποτε από τις δοκιμές σας.
    2. Συμβουλή: Αν καταλήξετε να αντικαταστήσετε το PSU, κρατήστε τον υπολογιστή συνδεδεμένο για τουλάχιστον 5 λεπτά προτού δοκιμάσετε να τον ενεργοποιήσετε. Αυτό δίνει χρόνο για τη φόρτιση της μπαταρίας CMOS λίγο.
  2. Ελέγξτε το κουμπί τροφοδοσίας στο μπροστινό μέρος της θήκης του υπολογιστή σας. Αν το κουμπί τροφοδοσίας παρουσιάζει βραχυκύκλωμα ή ακόμα και κολλήσει στη θήκη , ίσως είναι ο λόγος για τον οποίο ο υπολογιστής απενεργοποιείται από μόνη της.
    1. Αντικαταστήστε το κουμπί τροφοδοσίας εάν αποτύχει η δοκιμή σας ή εάν υποψιάζεστε ότι δεν λειτουργεί σωστά.
  3. Επανατοποθετήστε τα πάντα στο εσωτερικό του υπολογιστή σας. Η επαναφορά θα επαναφέρει όλες τις συνδέσεις μέσα στον υπολογιστή σας, οι οποίες μπορεί να έχουν χαλαρώσει με την πάροδο του χρόνου.
    1. Δοκιμάστε να επαναφέρετε τα παρακάτω και στη συνέχεια να δείτε αν ο υπολογιστής σας παραμένει αναμμένος:
  1. Επανατοποθετήστε ξανά τις μονάδες μνήμης
  2. Επανατοποθετήστε τυχόν κάρτες επέκτασης
  3. Σημείωση: Αποσυνδέστε και επανασυνδέστε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι . Είναι ελάχιστες οι πιθανότητες ότι κάποιος είναι ο λόγος για το πρόβλημα αυτό, αλλά δεν πρέπει να τις παραβλέπουμε ενώ επαναλαμβάνουμε τα πάντα.
  4. Επανατοποθετήστε την CPU μόνο εάν υποπτευθείτε ότι ενδέχεται να έχει χαλαρώσει ή να μην έχει εγκατασταθεί σωστά.
    1. Σημείωση: Το αποκαλώ ξεχωριστά μόνο επειδή η πιθανότητα χαλάρωσης μιας CPU είναι πολύ λεπτή και επειδή η εγκατάσταση ενός είναι μια ευαίσθητη εργασία. Αυτό δεν αποτελεί μεγάλη ανησυχία αν είστε προσεκτικοί, οπότε μην ανησυχείτε!
  5. Ξεκινήστε τον υπολογιστή σας μόνο με βασικό εξοπλισμό. Ο σκοπός εδώ είναι να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο υλικό, διατηρώντας παράλληλα την ικανότητα του υπολογιστή σας να ενεργοποιηθεί.
      • Εάν ο υπολογιστής σας είναι ενεργοποιημένος και παραμείνει αναμμένος, μόνο με βασικό εξοπλισμό, προχωρήστε στο Βήμα 9.
  6. Εάν ο υπολογιστής σας εξακολουθεί να απενεργοποιείται μόνος του, προχωρήστε στο Βήμα 10.
  7. Σημαντικό: Αυτό το βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων είναι αρκετά εύκολο για να ολοκληρωθεί οποιοσδήποτε, δεν λαμβάνει ειδικά εργαλεία και μπορεί να δώσει πολλές πολύτιμες πληροφορίες. Αυτό δεν είναι ένα βήμα για να παραλείψετε εάν, μετά από όλα τα παραπάνω βήματα, ο υπολογιστής σας εξακολουθεί να κλείνει από μόνη της.
  1. Επανεγκαταστήστε κάθε κομμάτι μη απαραίτητου υλικού, ένα συστατικό κάθε φορά, δοκιμάζοντας τον υπολογιστή σας μετά από κάθε εγκατάσταση.
    1. Δεδομένου ότι ο υπολογιστής σας είναι ενεργοποιημένος μόνο με το βασικό υλικό που έχει εγκατασταθεί, τα στοιχεία αυτά λειτουργούν σωστά. Αυτό σημαίνει ότι μία από τις συσκευές που αφαιρέσατε προκαλεί τον υπολογιστή σας να απενεργοποιείται από μόνη της. Τοποθετώντας κάθε συσκευή πίσω στον υπολογιστή σας και δοκιμάζοντας μετά από κάθε εγκατάσταση, θα βρείτε τελικά το υλικό που προκάλεσε το πρόβλημά σας.
    2. Αντικαταστήστε το ελαττωματικό υλικό μόλις τον εντοπίσετε. Τα βίντεό μας για την εγκατάσταση υλικού ενδέχεται να είναι χρήσιμα κατά την επανεγκατάσταση του υλικού σας.
  2. Δοκιμάστε τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας μια κάρτα αυτοματισμού Power On . Εάν ο υπολογιστής σας εξακολουθεί να απενεργοποιείται μόνος του χωρίς να έχει εγκατασταθεί τίποτα άλλο από το απαραίτητο υλικό PC, μια κάρτα POST θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιο κομμάτι υλικού παραμένει φταίξιμο.
    1. Αν δεν είστε ήδη κάτοχος και δεν επιθυμείτε να αγοράσετε μια κάρτα POST, μεταβείτε στο Βήμα 11.
  3. Αντικαταστήστε κάθε κομμάτι βασικού υλικού στον υπολογιστή σας με ένα "γνωστό καλό" πανομοιότυπο ή αντίστοιχο ανταλλακτικό υλικό, ένα συστατικό κάθε φορά, για να προσδιορίσετε ποιο κομμάτι υλικού προκαλεί αυτόματα τον υπολογιστή σας να τερματίζεται. Ελέγξτε μετά από κάθε αντικατάσταση υλικού για να προσδιορίσετε ποια συσκευή είναι ελαττωματική.
    1. Σημείωση: Οι περισσότεροι συνηθισμένοι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών δεν διαθέτουν συλλογή ανταλλακτικών ανταλλακτικών υπολογιστών κατά την εκτόξευσή τους. Η συμβουλή μου είναι να επανεξετάσω το βήμα 10. Μια κάρτα POST δεν είναι ακριβή και είναι μια πολύ πιο λογική προσέγγιση από την αποθήκευση ανταλλακτικών εξαρτημάτων υπολογιστή.
  1. Τέλος, αν όλα τα άλλα αποτύχουν, θα χρειαστεί να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια από μια υπηρεσία επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών ή από την τεχνική υποστήριξη του κατασκευαστή του υπολογιστή σας.
    1. Δυστυχώς, αν δεν έχετε κάρτα POST και επίσης χωρίς ανταλλακτικά που μπορείτε να ανταλλάξετε μέσα και έξω, δεν έχετε αφήσει να γνωρίζετε ποιο κομμάτι του υλικού του βασικού υπολογιστή σας είναι ελαττωματικό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, έχετε λίγη επιλογή από το να βασίζεστε σε άτομα ή εταιρείες που έχουν αυτούς τους πόρους.
    2. Σημείωση: Ανατρέξτε στην τελευταία συμβουλή παρακάτω για πληροφορίες σχετικά με την αίτηση περισσότερης βοήθειας.

Συμβουλές & amp; Περισσότερες πληροφορίες

  1. Αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα σε έναν υπολογιστή που μόλις δημιουργήσατε; Αν ναι, ελέγξτε τριπλά τη διαμόρφωσή σας! Υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να απενεργοποιηθεί ο υπολογιστής σας από μόνη της λόγω λανθασμένης ρύθμισης και όχι πραγματικής αποτυχίας υλικού.
  2. Μήπως χάσαμε ένα βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων που σας βοήθησε (ή ίσως βοηθούσε κάποιον άλλο) να διορθώσετε έναν υπολογιστή που απενεργοποιείται μόνος του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκκίνησης; Ενημερώστε με και θα χαρούμε να συμπεριλάβουμε τις πληροφορίες εδώ.
  3. Ο υπολογιστής σας εξακολουθεί να τερματίζεται αυτόματα ακόμα και μετά την παρακολούθηση της παραπάνω αντιμετώπισης προβλημάτων; Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Να είστε βέβαιος να μου πείτε τι έχετε κάνει ήδη για να προσπαθήσετε να διορθώσετε το πρόβλημα.