Πώς να αποτρέψετε τα προγράμματα από την κλοπή εστίασης στα Windows

Σταματήστε το πρόγραμμα των Windows από την εμφάνιση προς τα εμπρός των άλλων

Έχετε ενοχληθεί από ένα πρόγραμμα που αναδύεται μπροστά σε αυτό που κάνετε, χωρίς να κάνετε κλικ ή να κάνετε κλικ σε κάτι; Με άλλα λόγια ... χωρίς την άδειά σας ;

Ονομάζεται κλοπή εστίασης , και είναι σαν να είναι photobombed, ακριβώς στην οθόνη του υπολογιστή σας!

Μερικές φορές η εστίαση της εστίασης οφείλεται σε κακόβουλο προγραμματισμό από το λογισμικό [προγραμματιστής] που το κάνει. Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, είναι απλά buggy λογισμικό ή συμπεριφορά του λειτουργικού συστήματος που θα πρέπει να καρφιτσώσετε και να προσπαθήσετε να διορθώσετε ή να αποφύγετε.

Συμβουλή: Στις πρώτες εκδόσεις των Windows, κυρίως στα Windows XP , υπήρχε στην πραγματικότητα μια ρύθμιση που είτε επέτρεπε είτε εμπόδισε τα προγράμματα να κλέψουν την εστίαση. Δείτε περισσότερα σχετικά με την Κλοπή εστίασης στα Windows XP κάτω από τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων.

Σημείωση: Η κλοπή εστίασης ήταν σίγουρα ένα πρόβλημα σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows, όπως τα Windows XP, αλλά μπορεί και συμβαίνει στα Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 και Windows Vista .

Πώς να αποτρέψετε τα προγράμματα από την κλοπή εστίασης στα Windows

Δεν είναι δυνατό για τα Windows να αποκλείσουν όλα τα προγράμματα από το κλέψιμο εστίασης και να λειτουργούν σωστά. Ο στόχος εδώ είναι να προσδιορίσουμε το πρόγραμμα που δεν πρέπει να το κάνουμε και στη συνέχεια να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε γι 'αυτό.

Μπορεί να γνωρίζετε ποιο πρόγραμμα κρατά κλοπή εστίασης, αλλά αν όχι, αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσδιορίσετε. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη συσχέτιση του, ένα δωρεάν εργαλείο που ονομάζεται Windows Focus Logger μπορεί να σας βοηθήσει.

Μόλις μάθετε ποιο πρόγραμμα είναι υπεύθυνο για την κλοπή εστίασης, επεξεργαστείτε τις παρακάτω οδηγίες αντιμετώπισης προβλημάτων, για να σταματήσετε να συμβαίνει καλά:

  1. Καταργήστε την εγκατάσταση του προγράμματος παραβίασης. Ειλικρινά, ο ευκολότερος τρόπος για να λύσετε ένα πρόβλημα με ένα πρόγραμμα που κλέβει την εστίαση είναι να το αφαιρέσετε.
    1. Μπορείτε να καταργήσετε προγράμματα στα Windows από τον Πίνακα Ελέγχου με την εφαρμογή " Προγράμματα & Λειτουργίες" , αλλά λειτουργούν επίσης δωρεάν εργαλεία απεγκατάστασης .
    2. Σημείωση: Εάν το πρόγραμμα κλοπής εστίασης είναι μια διαδικασία φόντου, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη διαδικασία στις υπηρεσίες που βρίσκονται στα Εργαλεία διαχείρισης σε όλες τις εκδόσεις των Windows. Ελεύθερα προγράμματα όπως το CCleaner παρέχουν επίσης εύκολους τρόπους για την απενεργοποίηση προγραμμάτων που ξεκινούν αυτόματα με τα Windows.
  2. Επανεγκαταστήστε το λογισμικό που ευθύνεται. Υποθέτοντας ότι χρειάζεστε το πρόγραμμα που κλέβει την εστίαση, και δεν το κάνει τόσο κακόβουλα, απλώς την επανεγκατάσταση μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα.
    1. Συμβουλή: Αν υπάρχει διαθέσιμη μια νεότερη έκδοση του προγράμματος, κάντε λήψη αυτής της έκδοσης για επανεγκατάσταση. Οι προγραμματιστές λογισμικού εκδίδουν τακτικά μπαλώματα για τα προγράμματά τους, ένα από τα οποία ίσως ήταν να σταματήσουν το πρόγραμμα από το κλέψιμο της εστίασης.
  3. Ελέγξτε τις επιλογές του προγράμματος για ρυθμίσεις που ενδέχεται να προκαλούν κλοπή εστίασης και απενεργοποιήστε τις. Ένας κατασκευαστής λογισμικού μπορεί να δει μια αλλαγή πλήρους οθόνης στο πρόγραμμά του ως χαρακτηριστικό "συναγερμού" που θέλετε, αλλά το βλέπετε ως ανεπιθύμητη διακοπή.
  1. Επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή λογισμικού και ενημερώστε ότι το πρόγραμμα τους κλέβει εστίαση. Δώστε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση (-ες) όπου συμβαίνει αυτό και ρωτήστε αν έχουν διορθωθεί.
    1. Συμβουλή: Διαβάστε την Τεχνική Υποστήριξη για να βοηθήσετε στην σωστή επικοινωνία του προβλήματος.
  2. Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε ένα εργαλείο τρίτου μέρους, που εστιάζει στην καταπολέμηση της εστίασης, από τα οποία υπάρχουν μερικά:
    1. DeskPins είναι εντελώς δωρεάν και ας σας "pin" οποιοδήποτε παράθυρο, διατηρώντας το πάνω από όλα τα άλλα, δεν έχει σημασία τι. Τα ακουμπά παράθυρα επισημαίνονται με κόκκινη καρφίτσα και μπορούν να "προσδεθούν" με βάση τον τίτλο του παραθύρου.
    2. Το Window On Top είναι ένα άλλο δωρεάν πρόγραμμα που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο.
    3. Το Always On Top είναι ένα άλλο που είναι ένα φορητό πρόγραμμα που ενεργοποιείται από τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + Space . Χτυπήστε τα πλήκτρα αυτά όταν το παράθυρο είναι εστιασμένο και θα παραμείνει πάνω από κάθε άλλο παράθυρο έως ότου τα πλήκτρα ξαναβρεθούν.

Περισσότερα σχετικά με την κλοπή εστίασης στα Windows XP

Όπως αναφέρθηκε στην αρχή αυτού του τεμαχίου, τα Windows XP επέτρεψαν στην πραγματικότητα να κλέψουν την εστίαση εάν μια συγκεκριμένη τιμή στο μητρώο των Windows είχε οριστεί με συγκεκριμένο τρόπο.

Μετά το παρακάτω σύντομο σεμινάριο, μπορείτε να αλλάξετε μη αυτόματα αυτήν την τιμή σε αυτήν που εμποδίζει τα προγράμματα να κλέψουν την εστίαση στα Windows XP.

Σημείωση: Οι αλλαγές στο μητρώο των Windows πραγματοποιούνται σε αυτά τα βήματα. Φροντίστε πολύ να κάνετε μόνο τις αλλαγές που περιγράφονται παρακάτω. Συνιστάται η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των κλειδιών μητρώου που τροποποιείτε σε αυτά τα βήματα ως πρόσθετη προφύλαξη.

  1. Ανοίξτε την Επεξεργασία μητρώου
  2. Εντοπίστε την ομάδα HKEY_CURRENT_USER κάτω από τον υπολογιστή μου και κάντε κλικ στο σύμβολο (+) δίπλα στο όνομα του φακέλου για να αναπτύξετε το φάκελο.
  3. Συνεχίστε να αναπτύξετε φακέλους μέχρι να φτάσετε στο κλειδί μητρώου του πίνακα ελέγχου HKEY_CURRENT_USER \ Control Panel .
  4. Επιλέξτε το πλήκτρο Επιφάνεια εργασίας στον Πίνακα Ελέγχου .
  5. Στη δεξιά πλευρά του εργαλείου " Επεξεργαστής μητρώου ", εντοπίστε και κάντε διπλό κλικ στο DWORD ForegroundLockTimeout.
  6. Στο παράθυρο " Επεξεργασία τιμής DWORD" που εμφανίζεται, ορίστε το πεδίο Δεδομένα τιμής: 30d40 .
    1. Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Βάση έχει οριστεί σε δεκαεξαδικό όταν εισάγετε την τιμή DWORD.
    2. Συμβουλή: Αυτά είναι μηδενικά σε αυτή την τιμή, όχι «γράμματα». Δεν υπάρχουν oε σε δεκαεξαδικό και έτσι δεν θα γίνονται αποδεκτά, αλλά θα πρέπει να το αναφέρουμε παρ 'όλα αυτά.
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί OK και έπειτα κλείστε τον Επεξεργαστή Μητρώου
  8. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας, ώστε οι αλλαγές που πραγματοποιήσατε να ισχύουν.
  9. Από αυτό το σημείο προς τα εμπρός, τα προγράμματα που εκτελείτε στα Windows XP δεν πρέπει πλέον να κλέβουν την εστίαση από το παράθυρο στο οποίο εργάζεστε αυτήν τη στιγμή.

Εάν δεν είστε άνετοι να κάνετε οι ίδιοι χειροκίνητες αλλαγές στο μητρώο των Windows, ένα πρόγραμμα από τη Microsoft που ονομάζεται Tweak UI μπορεί να το κάνει για εσάς. Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν εδώ. Μόλις εγκατασταθεί, στρέψτε το Focus στην περιοχή General και επιλέξτε το πλαίσιο για να αποτρέψετε τις εφαρμογές από την κλοπή εστίασης .

Ειλικρινά, αν είστε προσεκτικοί, η διαδικασία που βασίζεται σε μητρώα που εξηγείται παραπάνω είναι απολύτως ασφαλής και αποτελεσματική. Μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε το αντίγραφο ασφαλείας που κάνατε για να επαναφέρετε το μητρώο αν τα πράγματα δεν λειτουργούν.