Πώς μπορώ να δοκιμάσω το τροφοδοτικό στον υπολογιστή μου;

Η δοκιμή ενός τροφοδοτικού είναι ένα σημαντικό βήμα κατά την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων, προφανέστερα όταν ο υπολογιστής σας έχει πρόβλημα να ξεκινήσει . Ωστόσο, μια αποτυχημένη τροφοδοσία ρεύματος μπορεί συχνά να είναι η αιτία προβλημάτων που ίσως να μην περιμένετε, όπως τυχαίες αστοχίες, αυθόρμητες επανεκκινήσεις και ακόμη και ορισμένα σοβαρά μηνύματα σφάλματος.

Ρωτήστε οποιαδήποτε επαγγελματική επισκευή υπολογιστή και πιθανότατα θα σας πει ότι το τροφοδοτικό είναι το πιο συνηθισμένο κομμάτι υλικού που αποτυγχάνει σε έναν υπολογιστή. Από την εμπειρία μου, το τροφοδοτικό είναι πολύ συχνά το πρώτο πράγμα που αποτυγχάνει καθώς ο υπολογιστής μεγαλώνει.

Πώς να ελέγξετε το τροφοδοτικό στον υπολογιστή σας

Μπορείτε να δοκιμάσετε το μηχάνημα τροφοδοσίας με το χέρι χρησιμοποιώντας ένα πολύμετρο (μέθοδος # 1) ή μπορείτε να αγοράσετε έναν ελεγκτή τροφοδοσίας για να εκτελέσετε μια αυτόματη δοκιμή PSU (μέθοδος # 2).

Και οι δύο μέθοδοι είναι εξίσου αποτελεσματικοί τρόποι για να ελέγξετε μια τροφοδοσία ρεύματος έτσι ώστε η μία που θα επιλέξετε να είναι τελείως από εσάς.

Ακολουθούν κάποιες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δοκιμής του τροφοδοτικού με κάθε μία από αυτές τις μεθόδους και κάποια βοήθεια για να αποφασίσετε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για εσάς:

Μέθοδος # 1: Ελέγξτε μη αυτόματα ένα τροφοδοτικό με ένα πολυμέτρο

Βλ. Πώς να δοκιμάσετε ένα τροφοδοτικό με το χέρι με ένα πολυμέτρο για ένα πλήρες σεμινάριο.

Πλεονεκτήματα μιας χειροκίνητης δοκιμής PSU:

Μειονεκτήματα μιας χειροκίνητης δοκιμής PSU:

Μέθοδος # 2: Δοκιμή ενός τροφοδοτικού χρησιμοποιώντας έναν ελεγκτή τροφοδοσίας ρεύματος

Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος δοκιμής ενός τροφοδοτικού χρησιμοποιώντας έναν ελεγκτή τροφοδοσίας για ένα πλήρες σεμινάριο.

Σημείωση: Οι οδηγίες που συνδέονται με τα παραπάνω είναι συγκεκριμένες για τον υψηλής ποιότητας δοκιμαστή παροχής ενέργειας Coolmax PS-228 ATX, αλλά η γενική ιδέα ισχύει για σχεδόν όλους τους ελεγκτές που επιλέγετε να αγοράσετε.

Πλεονεκτήματα της χρήσης ενός ελεγκτή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος:

Μειονεκτήματα στη χρήση ενός ελεγκτή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος:

Εξαιρετικά σημαντικό: Προσέξτε πολύ όταν δοκιμάζετε ένα τροφοδοτικό, ειδικά αν έχετε επιλέξει να το ελέγξετε χειροκίνητα. Και οι δύο παραπάνω μέθοδοι συνεπάγονται την εργασία με τροφοδοτικό υψηλής τάσης ενώ είναι συνδεδεμένο . Αν δεν είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, θα μπορούσατε να ηλεκτροδοτήσετε τον εαυτό σας και / ή να καταστρέψετε τον υπολογιστή σας. Η δοκιμή τροφοδοσίας είναι ένα κοινό βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων και μπορεί να γίνει με ασφάλεια εάν ασκείστε την κοινή λογική και ακολουθείτε ακριβώς τις οδηγίες. Απλά προσέξτε όταν το κάνετε.

Μήπως η τροφοδοσία σας απέτυχε σε δοκιμή;

Αντικαταστήστε την παροχή ρεύματος. Αυτό είναι σωστό, απλά αντικαταστήστε το, ακόμα και αν είναι εν μέρει λειτουργικό.

Ποτέ δεν είναι μια ασφαλής ιδέα να διορθώσετε τον εαυτό σας . Αν επιμείνετε στην επισκευή του PSU αντί να αντικαταστήσετε, τότε ζητήστε τη βοήθεια ενός επαγγελματία επισκευαστή.

ΜΗΝ ανοίγετε το κάλυμμα του ηλεκτρικού ρεύματος σε καμία περίπτωση! Η εικόνα σε αυτή τη σελίδα είναι μόνο για σκοπούς απεικόνισης, όχι ως άμεσο παράδειγμα δοκιμής ενός PSU!

Έχοντας προβλήματα δοκιμής ενός τροφοδοτικού;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με τον έλεγχο του τροφοδοτικού σας και θα προσπαθήσω να βοηθήσω.