Μάθετε σχετικά με την αναγκαστική αιτιολόγηση για την ευθυγράμμιση του κειμένου

Η αιτιολόγηση είναι η ευθυγράμμιση των κορυφαίων, κάτω, πλευρικών ή μεσαίων κειμένων ή γραφικών στοιχείων σε μια σελίδα. Τυπικά η αιτιολόγηση αναφέρεται στην ευθυγράμμιση του κειμένου τόσο στο αριστερό όσο και στο δεξιό περιθώριο. Η αναγκαστική αιτιολόγηση καθιστά όλες τις γραμμές κειμένου, ανεξάρτητα από το μήκος, να τεντώνουν από το περιθώριο στο περιθώριο.

Παρόλο που οι περισσότερες γραμμές του κειμένου είναι απλωμένες, συμπιεσμένες ή συζευγμένες με τρόπο που προκαλεί την πλήρη τάνυση των γραμμών από τα αριστερά προς τα δεξιά περιθώρια, η τελευταία (συχνά συντομότερη) τελική γραμμή κειμένου σε μια πλήρως αιτιολογημένη παράγραφο αφήνεται όπως είναι και δεν αναγκάζονται να τεντώσουν τη στήλη. Αυτό δεν συμβαίνει με την αναγκαστική αιτιολόγηση που αναγκάζει την τελευταία γραμμή να τελειώσει και στο σωστό περιθώριο. Είναι πιθανώς η λιγότερο χρησιμοποιούμενη και λιγότερο επιθυμητή επιλογή ευθυγράμμισης κειμένου.

Η αναγκαστική αιτιολόγηση μπορεί να παράγει ένα τέλεια τετράγωνο ή ορθογώνιο μπλοκ κειμένου, κάτι που κάποιοι βρίσκουν ελκυστικό. Ωστόσο, αν η τελευταία γραμμή του κειμένου είναι μικρότερη από το 3/4 του πλάτους της στήλης, η επιπλέον απόσταση που εισάγεται μεταξύ λέξεων ή γραμμάτων μπορεί να είναι αξιοσημείωτα αξιοσημείωτη και μη ελκυστική. Αν εσείς ή ο πελάτης επιμείνετε σε αυτές τις τέλειες τελειώσεις γραμμής, ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποια επεξεργασία ή να κάνετε προσαρμογές στη συνολική διάταξη, για να αποφύγετε μικρές γραμμές κειμένου που φαίνονται ιδιαίτερα κακές με αναγκαστική αιτιολόγηση.

Η χρήση της αναγκαστικής δικαιολόγησης θα πρέπει πιθανότατα να προορίζεται για μικρότερα ποσά κειμένου, όπως αφίσες, ευχετήριες κάρτες ή γαμήλιες προσκλήσεις ή ίσως μια διαφήμιση όπου υπάρχουν μόνο λίγες γραμμές που μπορούν να επεξεργαστούν προσεκτικά και να τυποποιηθούν έτσι ώστε να εξαπλωθούν όλες οι γραμμές ομοιόμορφα μεταξύ περιθωρίων.

Ορισμός πλήρως αιτιολογημένου κειμένου

Ένας από τους κανόνες της εκτύπωσης σε επιτραπέζιους υπολογιστές, χρησιμοποιώντας σωστά σωστά ή πλήρη δικαιολογία κατάλληλα , προσφέρει συμβουλές για το πότε και πώς να χρησιμοποιήσετε την πλήρη αιτιολόγηση κατά την ευθυγράμμιση κειμένου. Χωρίς ή χωρίς αναγκαστική αιτιολόγηση, τα ζητήματα που περιγράφονται εδώ ισχύουν για κάθε ευθυγραμμισμένη ευθυγράμμιση κειμένου.

Εν συντομία, ένα πλήρως αιτιολογημένο κείμενο είναι:

Μπορείτε επίσης να κάνετε ευθυγραμμισμένη ευθυγράμμιση κειμένου στον Ιστό , αν και τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πιο δύσκολα στον έλεγχο από ό, τι στην εκτύπωση.