Χρησιμοποιήστε το σωστό δικαίωμα ή την πλήρη αιτιολόγηση Κατάλληλα

Κανόνες δημοσίευσης επιφάνειας εργασίας για ευθυγράμμιση κειμένου

Αν κάποιος επιμένει ότι το πλήρως αιτιολογημένο κείμενο είναι καλύτερο από το κείμενο που έχει ευθυγραμμιστεί αριστερά, πείτε ότι είναι λάθος. Αν κάποιος άλλος σας πει ότι το κείμενο που ευθυγραμμίζεται αριστερά είναι καλύτερο από το δικαιολογημένο κείμενο, πείτε τους ότι κάνουν λάθος.

Εάν και οι δύο είναι λάθος, τότε τι είναι σωστό; Η ευθυγράμμιση είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι του παζλ. Τι λειτουργεί για ένα σχέδιο μπορεί να είναι ακατάλληλο για μια άλλη διάταξη. Όπως συμβαίνει με όλες τις διατάξεις, εξαρτάται από το σκοπό του έργου, το κοινό και τις προσδοκίες του, τις γραμματοσειρές, τα περιθώρια και τον λευκό χώρο και άλλα στοιχεία στη σελίδα. Η πιο κατάλληλη επιλογή είναι η ευθυγράμμιση που λειτουργεί για το συγκεκριμένο σχέδιο.

Σχετικά με το πλήρως αιτιολογημένο κείμενο

Παραδοσιακά, πολλά βιβλία, ενημερωτικά δελτία και εφημερίδες χρησιμοποιούν πλήρη δικαιολόγηση ως μέσο συγκέντρωσης όσο το δυνατόν περισσότερων πληροφοριών στη σελίδα ώστε να μειωθεί ο αριθμός των σελίδων που χρειάζονται. Ενώ η ευθυγράμμιση επιλέχθηκε εξ 'ανάγκης, μας έχει γίνει τόσο γνωστό ότι αυτοί οι ίδιοι τύποι εκδόσεων που έχουν τοποθετηθεί σε ένα αριστερό ευθυγραμμισμένο κείμενο θα φαινόταν παράξενο, ακόμη και δυσάρεστο.

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι αυτό το πλήρως αιτιολογημένο κείμενο είναι αναγκαιότητα είτε λόγω περιορισμών του χώρου είτε ως προσδοκιών του κοινού. Ωστόσο, αν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να διαλύσετε πυκνά κομμάτια κειμένων με άφθονες υποενότητες, περιθώρια ή γραφικά.

Σχετικά με το αριστερό ευθυγραμμισμένο κείμενο

Τα τέσσερα παραδείγματα (βάσει πραγματικών δημοσιευμένων υλικών) στις εικονογραφικές υποδείξεις για ευθυγράμμιση κειμένου καταδεικνύουν τη χρήση ευθυγράμμισης .

Ανεξάρτητα από το ποια ευθυγράμμιση χρησιμοποιείτε, θυμηθείτε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στη συλλαβή και στην απόσταση λέξεων / χαρακτήρων, ώστε να διασφαλίσετε ότι το κείμενό σας είναι όσο το δυνατόν πιο αναγνώσιμο.

Θα υπάρξουν αναμφίβολα καλοί φίλοι, επιχειρηματικοί συνεργάτες, πελάτες και άλλοι που θα αμφισβητήσουν τις επιλογές σας. Να είστε έτοιμοι να εξηγήσετε γιατί επιλέξατε την ευθυγράμμιση που κάνατε και να είστε προετοιμασμένοι να την αλλάξετε (και να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές για να την κρατήσετε καλή εμφάνιση) αν το άτομο με τελική έγκριση εξακολουθεί να επιμένει σε κάτι διαφορετικό.

Η κατώτατη γραμμή : Δεν υπάρχει σωστός ή λανθασμένος τρόπος ευθυγράμμισης του κειμένου. Χρησιμοποιήστε την ευθυγράμμιση που έχει την πιο νόημα για το σχεδιασμό και που επικοινωνεί αποτελεσματικά το μήνυμά σας.