Πώς να καθορίσει τα πλήρη σφάλματα του δίσκου

Βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων και γρήγορες διορθώσεις για να ελευθερώσετε χώρο για επεξεργασία φωτογραφιών

Ερώτηση: Τι είναι η δισκέτα Photoshop; Πώς μπορείτε να διορθώσετε τα σφάλματα "Πλήρης δίσκος";

Η Rosie γράφει: " Τι είναι ένας δίσκος γρατσουνιών; Και το πιο σημαντικό, πώς διαγράφω τα περιεχόμενά του επειδή το πρόγραμμα δεν μου επιτρέπει να το χρησιμοποιήσω πια γιατί προφανώς ο δίσκος είναι γεμάτος." Παρακαλώ βοηθήστε, αυτό είναι επείγον θέμα! "

Απάντηση:

Η δισκέτα Photoshop είναι ο σκληρός σας δίσκος. Το Photoshop χρησιμοποιεί τον σκληρό σας δίσκο ως προσωρινό "swap" χώρο ή εικονική μνήμη, όταν το σύστημά σας δεν διαθέτει αρκετή μνήμη RAM για να εκτελέσει μια λειτουργία. Εάν διαθέτετε μόνο έναν σκληρό δίσκο ή ένα διαμέρισμα στον υπολογιστή σας, τότε ο δίσκος μηδενισμού θα είναι η μονάδα όπου είναι εγκατεστημένο το λειτουργικό σας σύστημα (η μονάδα δίσκου C σε ένα σύστημα των Windows ).

Ρύθμιση δίσκων γρατσουνιών

Μπορείτε να αλλάξετε τη θέση δίσκου και να προσθέσετε πολλαπλούς δίσκους γρατζουνιών από τις Προτιμήσεις Photoshop ( μενού Αρχείο > Προτιμήσεις > Απόδοση ). Πολλοί χρήστες ενέργειας προτιμούν να δημιουργήσουν ένα ειδικό διαμέρισμα σκληρού δίσκου για το μηδέν δίσκο Photoshop. Παρόλο που το Photoshop θα λειτουργήσει με ένα και μόνο δίσκο γρατσουνιών στο διαμέρισμα του συστήματος, μπορείτε να βελτιώσετε την απόδοση ρυθμίζοντας τη δισκέτα να είναι η ταχύτερη μονάδα στο σύστημά σας. Άλλες χρήσιμες οδηγίες για τη ρύθμιση δίσκων ξυστότητας είναι να αποφύγετε τη χρήση της ίδιας μονάδας δίσκου όπου έχει εγκατασταθεί το λειτουργικό σας σύστημα , να αποφύγετε τη χρήση μιας μονάδας δίσκου όπου αποθηκεύονται τα αρχεία που επεξεργάζεστε και να μην χρησιμοποιείτε μονάδες δίσκου δικτύου ή αφαιρούμενες μονάδες δίσκου.

Σημείωση: Εάν ο υπολογιστής σας διαθέτει μια γρήγορη μονάδα SSD (SSD) , θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το SSD ως δισκέτα εκτύπωσης, ακόμα κι αν είναι η μονάδα δίσκου του συστήματος.

Διαγραφή αρχείων Photoshop Temp

Εάν το Photoshop κλείσει ακατάλληλα ή συντρίψει στη μέση μιας συνεδρίας επεξεργασίας, αυτό μπορεί να αφήσει αρκετά μεγάλα προσωρινά αρχεία πίσω στο δίσκο γρατσουνιών σας. Τα αρχεία Temp του Photoshop συνήθως ονομάζονται ~ PST ####. Tmp στα Windows και Temp #### στο Macintosh, όπου #### είναι μια σειρά αριθμών. Αυτά είναι ασφαλή για διαγραφή.

Εκκαθάριση χώρου στο δίσκο

Εάν εμφανίζεται ένα μήνυμα σφάλματος ότι η δισκέτα είναι γεμάτη, συνήθως σημαίνει ότι πρέπει να καθαρίσετε λίγο χώρο σε οποιονδήποτε δίσκο ορίζεται ως δίσκος γρατσουνιών στις Προτιμήσεις Photoshop ή να προσθέσετε επιπλέον μονάδες δίσκου για να χρησιμοποιηθεί ως χώρος γρατσουνίσματος.

Ανασυγκροτήστε τον σκληρό σας δίσκο

Είναι επίσης δυνατό να εμφανιστεί το σφάλμα "Ο δίσκος είναι γεμάτος", ακόμη και αν η μονάδα δίσκου γρατσουνιών έχει ελεύθερο χώρο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Photoshop απαιτεί γειτονικό, μη κατακερματισμένο ελεύθερο χώρο στη μονάδα δίσκου γρατσουνιών. Εάν λαμβάνετε το μήνυμα σφάλματος "δίσκος μηδέν είναι γεμάτος" και η μονάδα δίσκου γρατσουνιών παρουσιάζει αρκετό ελεύθερο χώρο, ίσως χρειαστεί να εκτελέσετε ένα βοηθητικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης δίσκου .

Σφάλματα δισκέτας κατά την περικοπή

Εάν εμφανίζετε σφάλμα "πλήρους δίσκου κατά την εκτύπωση", όταν επιχειρείτε να περικόψετε μια εικόνα, είναι πιθανό να εισάγετε λάθος μεγέθη και τιμές ανάλυσης στη γραμμή επιλογών για το εργαλείο περικοπής ή έχετε εισαγάγει τιμές σε λάθος μονάδες. Για παράδειγμα, η εισαγωγή διαστάσεων 1200 x 1600 όταν οι μονάδες σας έχουν οριστεί σε ίντσες αντί για εικονοστοιχεία θα δημιουργήσει ένα τεράστιο αρχείο που θα μπορούσε να ενεργοποιήσει το πλήρες μήνυμα του δίσκου γρατσουνιών. Η λύση είναι να πατήσετε Εκκαθάριση στη γραμμή επιλογών μετά την επιλογή του εργαλείου περικοπής, αλλά πριν σύρετε μια επιλογή περικοπής . (Δείτε: Επίλυση προβλημάτων με το εργαλείο περικοπής του Photoshop )

Αλλάξτε τους δίσκους Scratch

Αν ανοίξετε τις Προτιμήσεις Photoshop, μπορείτε να επιλέξετε την κατηγορία Scratch Disks για να ανοίξετε το παράθυρο προτιμήσεων του δίσκου Scratch . Εδώ θα δείτε μια λίστα με όλες τις μονάδες που είναι συνδεδεμένες με τον υπολογιστή σας. Επιλέξτε μία από τις μονάδες δίσκου για να μεταβείτε από την τρέχουσα δισκέτα γρατσουνιών. Μπορείτε επίσης να πιέσετε το Command-Option (Mac) ή το Ctrl-Alt (PC) κατά την εκκίνηση του Photoshop για να αλλάξετε το δίσκο Scratch.

Περισσότερα στο δίσκο Scratch

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το Photoshop χρησιμοποιεί τη μνήμη RAM και το μηδενικό χώρο στο δίσκο, ανατρέξτε στην ενότητα Κατανομή και χρήση μνήμης (Photoshop CC) από την Adobe ή ανατρέξτε στην "αντιστοίχιση δίσκων εκτύπωσης" στην ηλεκτρονική βοήθεια για την έκδοση Photoshop.