Όλα σχετικά με την αποσύνθεση σε εικόνες GIF

Η αιθάλη διασκορπίζει διαφορετικά χρωματιστά εικονοστοιχεία σε μια εικόνα για να φανεί σαν να υπάρχουν ενδιάμεσα χρώματα σε εικόνες με περιορισμένη παλέτα χρωμάτων. Αυτό συνήθως συναντάται με γραφικά που προορίζονται για ιστοσελίδες. Το λειτουργικό σας σύστημα θα μετατοπίζει αυτόματα τις εικόνες όταν οι ρυθμίσεις οθόνης σας έχουν οριστεί σε 256 χρώματα ή λιγότερο.

Η συσσώρευση συχνά χρησιμοποιείται για να μειώσει τη ζώνη σε GIF με μεταβατικές μεταβολές χρώματος. Το μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού παρέχει επιλογές που σας επιτρέπουν να ελέγχετε την εμφάνιση των διάσπαρτων εικονοστοιχείων. για παράδειγμα, η ακινητοποίηση μπορεί να είναι ένα άκαμπτο σχέδιο, τυχαίος θόρυβος ή διάχυση. Λάβετε υπόψη ότι η αποστροφή μπορεί να αυξήσει το μέγεθος του αρχείου μιας εικόνας, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, η βελτιωμένη εμφάνιση αξίζει τον κόπο.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να κατανοήσουμε τον τρόπο που δουλεύει είναι να ανοίξει μια πολύχρωμη εικόνα στο Photoshop . Από εκεί επιλέξτε Αρχείο> Εξαγωγή> Αποθήκευση για Web (Legacy) . Όταν ανοίξει ο πίνακας, επιλέξτε την καρτέλα 4-Up.Θα δείτε 4 εκδόσεις της εικόνας και η μία στην επάνω αριστερή γωνία είναι η αρχική εικόνα. Σε αυτήν την περίπτωση, η εικόνα έχει μέγεθος 1,23 mb. Ουσιαστικά, αυτός ο πίνακας σας δίνει μια προεπισκόπηση των αποτελεσμάτων της βελτιστοποίησης εικόνας. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτήν την ομάδα.

Επιλέξτε την εικόνα στην επάνω δεξιά γωνία, μειώστε τον αριθμό των χρωμάτων σε 32 και πιέστε το ρυθμιστικό Dither στο 0%. Επιλέξτε Διάχυση από τη μέθοδο Dither. Παρατηρήστε ότι το μέγεθος του αρχείου έχει πέσει στα 67 k και το πράσινο λουλούδι μοιάζει με πλύσιμο χρώματος. Αυτή η επιλογή δημιουργεί ένα τυχαίο μοτίβο κουκκίδων που έχουν το ίδιο μέγεθος, αλλά απέχουν μεταξύ τους πιο κοντά ή μακριά, για να αποκτήσουν τη σκιά που ταιριάζει "στενά" με την αρχική εικόνα.

Επιλέξτε την εικόνα στην κάτω αριστερή γωνία και αλλάξτε τη μέθοδο διάχυσης σε Pattern . Το πρώτο πράγμα που πρέπει να παρατηρήσετε είναι το μέγεθος του αρχείου έχει αυξηθεί σε 111 1k. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Photoshop εφαρμόζει ένα τετράγωνο μοτίβο που μοιάζει με ημίτονο για να προσομοιώσει τα χρώματα, όχι στον πίνακα χρωμάτων. Το μοτίβο είναι αρκετά αισθητό και αν συγκρίνετε την εικόνα Diffusion με αυτή θα δείτε λίγο περισσότερο χρώμα και λεπτομέρεια εικόνας.

Επιλέξτε την εικόνα στην κάτω δεξιά γωνία και ρυθμίστε τη μέθοδο διάχυσης στον θόρυβο . Και πάλι υπάρχει μια αξιοσημείωτη αύξηση μεγέθους αρχείου καθώς και μια αύξηση του χρώματος και των λεπτομερειών εικόνας. Αυτό που συνέβη είναι ότι το Photoshop έχει εφαρμόσει τυχαίο πρότυπο παρόμοιο με τη μέθοδο Diffusion dither, αλλά χωρίς να διαχέει το μοτίβο σε παρακείμενα εικονοστοιχεία. Δεν εμφανίζονται ραφές με τη μέθοδο θορυβώδους θορύβου και ο αριθμός των χρωμάτων στον πίνακα χρωμάτων έχει αυξηθεί.

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει τους χρόνους για κάθε μια από τις εικόνες στην προβολή 4-Up. Μην τους δίνετε μεγάλη προσοχή επειδή είναι μέσοι χρόνοι λήψης και σπάνια, αν είναι πάντα ακριβείς. Το αναδυόμενο παράθυρο δίπλα στο χρόνο σας επιτρέπει να επιλέξετε το εύρος ζώνης. Οι επιλογές κυμαίνονται από ένα dial-up μόντεμ 9600 bps (Bits ανά δευτερόλεπτο ή Baud Rate) σε super fast. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι δεν έχετε κανέναν έλεγχο σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο χρήστης λαμβάνει την εικόνα .

Ποια είναι η μέθοδο Dither για να επιλέξετε; Εδώ βγαίνω στην άκρη και δεν απαντώ αυτή την ερώτηση. Όταν πρόκειται για αυτές τις αποφάσεις, είναι υποκειμενικές και όχι αντικειμενικές. Κάνετε την τελική κλήση.