Χρησιμοποιώντας τη φόρμα αυτόματης συμπλήρωσης ή την αυτόματη συμπλήρωση στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού

Ζούμε σε μια εποχή όπου ακόμη και οι πιο casual χρήστες του Διαδικτύου βρίσκουν την τακτική πληκτρολόγηση πληροφοριών σε έντυπα ιστού. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτές οι φόρμες ζητούν παρόμοιες πληροφορίες, όπως το όνομά σας και τη διεύθυνση αλληλογραφίας.

Είτε θέλετε να ψωνίζετε online , να εγγραφείτε σε ένα ενημερωτικό δελτίο ή να συμμετέχετε σε οποιεσδήποτε δραστηριότητες που απαιτούν τα προσωπικά σας στοιχεία, αυτή η επαναληπτικότητα μπορεί να γίνει μια ταλαιπωρία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν δεν είστε ένας πολύ γρήγορος δακτυλογράφος ή περιηγείστε σε μια συσκευή με ένα μικρό πληκτρολόγιο οθόνης . Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης ιστού μπορούν να αποθηκεύσουν αυτά τα δεδομένα και να προεποφρώσουν τα κατάλληλα πεδία φόρμας όταν ζητούνται πληροφορίες. Συνήθως γνωστή ως αυτόματη συμπλήρωση ή αυτόματη συμπλήρωση, το χαρακτηριστικό αυτό δίνει στα κουρασμένα δάχτυλα σας μια παρακμή και επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία ολοκλήρωσης της φόρμας.

Κάθε εφαρμογή χειρίζεται αυτόματη συμπλήρωση / αυτόματη συμπλήρωση διαφορετικά. Τα βήμα-βήμα tutorials παρακάτω σας δείχνουν πώς να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λειτουργία στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού της επιλογής σας.

Google Chrome

Chrome OS , Linux, macOS, Windows

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί του κύριου μενού, που αντιπροσωπεύεται από τρεις κάθετα ευθυγραμμισμένες κουκίδες και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Ρυθμίσεις . Μπορείτε επίσης να πληκτρολογήσετε το παρακάτω κείμενο στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome στη θέση του κλικ σε αυτό το στοιχείο μενού: chrome: // settings .
  2. Η διεπαφή ρυθμίσεων του Chrome θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται στην ενεργή καρτέλα. Μεταβείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και κάντε κλικ στο σύνδεσμο Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων .
  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να εντοπίσετε την ενότητα " Κωδικοί πρόσβασης και φόρμες ". Η πρώτη επιλογή που βρίσκεται σε αυτήν την ενότητα, συνοδευόμενη από ένα πλαίσιο ελέγχου, φέρει την ένδειξη Ενεργοποίηση αυτόματης συμπλήρωσης για να συμπληρώσετε φόρμες ιστού με ένα μόνο κλικ. Έλεγχος και ως εκ τούτου ενεργοποιημένη από προεπιλογή, αυτή η ρύθμιση ελέγχει αν η λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης είναι ενεργοποιημένη ή όχι στο πρόγραμμα περιήγησης. Για να ενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε την Αυτόματη συμπλήρωση, προσθέστε ή καταργήστε ένα σημάδι ελέγχου κάνοντας κλικ σε αυτό μία φορά.
  4. Κάντε κλικ στη σύνδεση Διαχείριση ρυθμίσεων αυτόματης συμπλήρωσης , που βρίσκεται στα δεξιά της παραπάνω επιλογής. Μπορείτε επίσης να πληκτρολογήσετε το παρακάτω κείμενο στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν τη διεπαφή: chrome: // settings / autofill .
  1. Το παράθυρο διαλόγου " Αυτόματη συμπλήρωση" θα είναι τώρα ορατό, επικαλύπτοντας το κύριο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης και περιέχει δύο ενότητες. Η πρώτη, με την επωνυμία Διευθύνσεις , απαριθμεί κάθε σύνολο δεδομένων που σχετίζονται με τη διεύθυνση που αποθηκεύονται από το Chrome για σκοπούς αυτόματης συμπλήρωσης. Η πλειοψηφία, αν όχι όλοι, αυτών των δεδομένων αποθηκεύτηκε κατά τις προηγούμενες περιόδους περιήγησης. Για να προβάλετε ή να επεξεργαστείτε τα περιεχόμενα ενός μεμονωμένου προφίλ διευθύνσεων, επιλέξτε πρώτα, τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από την αντίστοιχη γραμμή ή κάνοντας κλικ πάνω του μία φορά. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία που εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά.
  2. Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο με την ετικέτα Επεξεργασία διεύθυνσης, το οποίο θα περιέχει τα ακόλουθα επεξεργάσιμα πεδία: Όνομα, Οργάνωση, Διεύθυνση οδού, Πόλη, Κράτος, Τ.Κ., Χώρα / Περιοχή, Τηλέφωνο και Email. Αφού ικανοποιήσετε τις πληροφορίες που εμφανίζονται, κάντε κλικ στο κουμπί OK για να επιστρέψετε στην προηγούμενη οθόνη.
  3. Για να προσθέσετε με μη αυτόματο τρόπο ένα νέο όνομα, διεύθυνση και άλλες σχετικές πληροφορίες για το Chrome, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη νέας διεύθυνσης και συμπληρώστε τα πεδία που παρέχονται. Κάντε κλικ στο πλήκτρο OK για να αποθηκεύσετε αυτά τα δεδομένα ή το Cancel για να επαναφέρετε τις αλλαγές σας.
  1. Το δεύτερο τμήμα, με την ένδειξη Πιστωτικές κάρτες , λειτουργεί παρόμοια με τις διευθύνσεις . Εδώ έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε, να επεξεργαστείτε ή να καταργήσετε λεπτομέρειες της πιστωτικής κάρτας που χρησιμοποιούνται από την Αυτόματη συμπλήρωση του Chrome.
  2. Για να διαγράψετε μια διεύθυνση ή έναν αριθμό πιστωτικής κάρτας, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από αυτό και κάντε κλικ στο 'x' που εμφανίζεται στην άκρα δεξιά πλευρά.
  3. Επιστρέψτε στην ενότητα " Κωδικοί πρόσβασης και μορφές " της διεπαφής " Ρυθμίσεις " του Chrome, κλείνοντας το παράθυρο ρυθμίσεων αυτόματης συμπλήρωσης . Η δεύτερη επιλογή αυτής της ενότητας, η οποία συνοδεύεται επίσης από ένα πλαίσιο ελέγχου και είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, φέρει την ένδειξη Προσφορά για να αποθηκεύσετε τους κωδικούς πρόσβασης ιστού. Όταν είναι επιλεγμένο, το Chrome θα σας ζητήσει κάθε φορά που υποβάλετε έναν κωδικό πρόσβασης σε μια φόρμα ιστού. Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία ανά πάσα στιγμή, προσθέστε ή αφαιρέστε το σημάδι επιλογής κάνοντας κλικ σε αυτήν μία φορά.
  4. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Διαχείριση κωδικών πρόσβασης , που βρίσκεται ακριβώς στα δεξιά της παραπάνω ρύθμισης.
  5. Θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου " Κωδικοί πρόσβασης" , επικαλύπτοντας το κύριο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Προς το επάνω μέρος αυτού του παραθύρου υπάρχει μια επιλογή με την ένδειξη Αυτόματη σύνδεση , συνοδευόμενη από ένα πλαίσιο ελέγχου και ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Όταν επιλεγεί, αυτή η ρύθμιση δίνει εντολή στο Chrome να συνδεθεί αυτόματα σε έναν ιστότοπο κάθε φορά που το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασής σας έχουν αποθηκευτεί προηγουμένως. Για να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία και να κάνετε το Chrome να σας ζητήσει την άδειά σας πριν συνδεθείτε σε έναν ιστότοπο, καταργήστε το σημάδι ελέγχου κάνοντας κλικ σε αυτό μία φορά.
  1. Κάτω από αυτή τη ρύθμιση εμφανίζεται μια λίστα όλων των αποθηκευμένων ονομάτων και κωδικών πρόσβασης που είναι προσβάσιμες από τη λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης, η οποία συνοδεύεται από την αντίστοιχη διεύθυνση ιστότοπου. Για λόγους ασφαλείας, οι πραγματικοί κωδικοί πρόσβασης δεν εμφανίζονται από προεπιλογή. Για να προβάλετε έναν κωδικό πρόσβασης, επιλέξτε την αντίστοιχη γραμμή κάνοντας κλικ σε αυτήν μία φορά. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Εμφάνιση που εμφανίζεται. Ενδέχεται να σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό του λειτουργικού σας συστήματος σε αυτό το σημείο.
  2. Για να διαγράψετε έναν αποθηκευμένο κωδικό πρόσβασης, πρώτα επιλέξτε τον και στη συνέχεια κάντε κλικ στο 'x' που βρίσκεται στα δεξιά του κουμπιού Εμφάνιση .
  3. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτούς τους συνδυασμούς ονόματος / κωδικού πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι στο σύννεφο, επισκεφθείτε τη διεύθυνση passwords.google.com και εισαγάγετε τα διαπιστευτήριά σας Google όταν σας ζητηθεί.

Android και iOS (iPad, iPhone, iPod touch )

  1. Πατήστε το κουμπί του κύριου μενού που βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία και αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντια ευθυγραμμισμένες κουκίδες.
  2. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Ρυθμίσεις .
  3. Η διεπαφή ρυθμίσεων του Chrome θα πρέπει να είναι πλέον ορατή. Επιλέξτε την επιλογή Αυτόματης συμπλήρωσης φόρμας , που βρίσκεται στην ενότητα Βασικά στοιχεία .
  4. Στο επάνω μέρος της οθόνης φόρτωσης αυτόματης συμπλήρωσης υπάρχει μια επιλογή με την ένδειξη Ενεργοποιημένη ή Απενεργοποιημένη , συνοδευόμενη από ένα κουμπί. Αγγίξτε αυτό το κουμπί για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Αυτόματης συμπλήρωσης στο πρόγραμμα περιήγησης. Όταν είναι ενεργό, το Chrome θα προσπαθήσει να προεποφώσει πεδία φόρμας ιστού όποτε είναι εφικτό.
  5. Ακριβώς κάτω από αυτό το κουμπί βρίσκεται η ενότητα Διευθύνσεις , η οποία περιέχει όλα τα προφίλ δεδομένων διευθύνσεων οδού που διατίθενται αυτήν τη στιγμή στη λειτουργία Αυτόματης συμπλήρωσης του Chrome. Για να προβάλετε ή να επεξεργαστείτε μια συγκεκριμένη διεύθυνση, πατήστε μία φορά την αντίστοιχη γραμμή.
  6. Η διεπαφή Επεξεργασία διεύθυνσης θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται, επιτρέποντάς σας να τροποποιήσετε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω πεδία: Χώρα / Περιοχή, Όνομα, Οργανισμός, Διεύθυνση Οδού, Πόλη, Κράτος, Τ.Κ., Τηλέφωνο και Email. Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τις αλλαγές σας, επιλέξτε το κουμπί DONE για να επιστρέψετε στην προηγούμενη οθόνη. Για να απορρίψετε τυχόν αλλαγές, επιλέξτε ΑΚΥΡΩΣΗ .
  1. Για να προσθέσετε μια νέα διεύθυνση, επιλέξτε το εικονίδιο συν (+) που βρίσκεται στην άκρα δεξιά πλευρά της κεφαλίδας ενότητας. Εισαγάγετε τις επιθυμητές λεπτομέρειες στα πεδία που παρέχονται στην οθόνη Προσθήκη διεύθυνσης και επιλέξτε ΔΕΚΑ όταν ολοκληρωθεί.
  2. Στο τμήμα Διευθύνσεις βρίσκεται οι Πιστωτικές κάρτες , οι οποίες συμπεριφέρονται με σχεδόν ταυτόσημο τρόπο από την άποψη της προσθήκης, επεξεργασίας ή κατάργησης των στοιχείων της πιστωτικής κάρτας.
  3. Για να διαγράψετε μια μεμονωμένη αποθηκευμένη διεύθυνση ή αριθμό πιστωτικής κάρτας καθώς και οποιεσδήποτε πρόσθετες πληροφορίες σε συνδυασμό με αυτήν, επιλέξτε πρώτα την αντίστοιχη σειρά για να επιστρέψετε στην οθόνη Επεξεργασία . Στη συνέχεια, πατήστε στο εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία.

Mozilla Firefox

Linux, macOS, Windows

  1. Η προεπιλεγμένη συμπεριφορά του Firefox είναι να αποθηκεύει τα περισσότερα προσωπικά δεδομένα που εισάγονται σε φόρμες ιστού για να το χρησιμοποιήσετε με τη λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης φόρμας. Πληκτρολογήστε το παρακάτω κείμενο στη γραμμή διευθύνσεων του Firefox και πατήστε το πλήκτρο Enter ή Return : about: preferences # privacy
  2. Οι προτιμήσεις απορρήτου του Firefox πρέπει τώρα να είναι ορατές στην ενεργή καρτέλα. Βρίσκεται στην ενότητα Ιστορικό είναι μια επιλογή με την ένδειξη Firefox θα:, συνοδευόμενη από ένα αναπτυσσόμενο μενού. Κάντε κλικ σε αυτό το μενού και επιλέξτε Χρήση προσαρμοσμένων ρυθμίσεων για το ιστορικό .
  3. Θα εμφανιστούν πολλές νέες επιλογές, καθένα με το δικό του πλαίσιο ελέγχου. Για να εμποδίσετε τον Firefox να αποθηκεύσει τις περισσότερες πληροφορίες που εισάγετε σε φόρμες ιστού, αφαιρέστε το σημάδι επιλογής δίπλα στην επιλογή με την ένδειξη Να θυμάστε την αναζήτηση και το ιστορικό της φόρμας , κάνοντας κλικ σε αυτήν μία φορά. Αυτό θα απενεργοποιήσει επίσης την αποθήκευση του ιστορικού αναζήτησης .
  4. Για να διαγράψετε δεδομένα που έχουν αποθηκευτεί προηγουμένως από τη λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης φόρμας, επιστρέψτε πρώτα στη σελίδα Προτιμήσεις απορρήτου . Στο αναπτυσσόμενο μενού του Firefox θα: επιλέξτε Να θυμάστε το ιστορικό αν δεν είναι ήδη επιλεγμένο.
  5. Κάντε κλικ στο διαγραφή του πρόσφατου συνδέσμου ιστορικού , που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το αναπτυσσόμενο μενού.
  1. Θα πρέπει τώρα να ανοίξει το παράθυρο Διαγραφή πρόσφατου ιστορικού , επικαλύπτοντας το κύριο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Στην κορυφή υπάρχει μια επιλογή με την ένδειξη Χρονικό εύρος για διαγραφή , όπου μπορείτε να επιλέξετε να διαγράψετε δεδομένα από μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Μπορείτε επίσης να καταργήσετε όλα τα δεδομένα επιλέγοντας την επιλογή Όλα από το αναπτυσσόμενο μενού.
  2. Παρακάτω βρίσκεται η ενότητα Λεπτομέρειες , η οποία περιέχει διάφορες επιλογές που συνοδεύονται από πλαίσια ελέγχου. Κάθε στοιχείο δεδομένων που έχει ένα σημάδι επιλογής δίπλα της θα διαγραφεί, ενώ αυτά χωρίς ένα θα παραμείνουν ανέγγιχτα. Για να διαγράψετε τα αποθηκευμένα δεδομένα φόρμας από το καθορισμένο χρονικό διάστημα, τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στην επιλογή Form & Search History, εάν δεν υπάρχει ήδη κάνοντας κλικ στο πλαίσιο μία φορά.
  3. Προειδοποίηση: Προτού προχωρήσετε προς τα εμπρός, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχουν επιλεγεί μόνο τα στοιχεία δεδομένων που θέλετε να διαγράψετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Εκκαθάριση τώρα , που βρίσκεται στο κάτω μέρος του παραθύρου διαλόγου, για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.
  4. Εκτός από δεδομένα σχετικά με τη φόρμα, όπως διευθύνσεις και αριθμούς τηλεφώνου, ο Firefox παρέχει επίσης τη δυνατότητα αποθήκευσης και, στη συνέχεια, προεπεξεργασίας των ονομάτων χρηστών και των κωδικών πρόσβασης για ιστότοπους που απαιτούν έλεγχο ταυτότητας. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις που σχετίζονται με αυτή τη λειτουργία, πληκτρολογήστε πρώτα το παρακάτω κείμενο στη γραμμή διευθύνσεων του Firefox και πατήστε το πλήκτρο Enter ή Return : about: preferences # security .
  1. Οι προτιμήσεις ασφαλείας του Firefox πρέπει τώρα να εμφανίζονται στην ενεργή καρτέλα. Βρίσκεται προς το κάτω μέρος αυτής της σελίδας είναι η ενότητα Σύνδεση . Η πρώτη σε αυτή την ενότητα, συνοδευόμενη από ένα πλαίσιο ελέγχου και ενεργοποιημένη από προεπιλογή, φέρει την ετικέτα Να θυμάστε τα στοιχεία σύνδεσης για ιστότοπους . Όταν είναι ενεργή, αυτή η ρύθμιση δίνει εντολή στον Firefox να αποθηκεύει διαπιστευτήρια σύνδεσης για σκοπούς αυτόματης συμπλήρωσης. Για να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, αφαιρέστε το σημάδι επιλογής κάνοντας κλικ σε αυτήν μία φορά.
  2. Επίσης βρίσκεται σε αυτή την ενότητα το κουμπί Εξαιρέσεις , το οποίο ανοίγει μια μαύρη λίστα ιστότοπων όπου τα ονόματα χρήστη και οι κωδικοί πρόσβασης δεν θα αποθηκευτούν ακόμη και όταν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη. Αυτές οι εξαιρέσεις δημιουργούνται όποτε ο Firefox σας ζητά να αποθηκεύσετε έναν κωδικό πρόσβασης και επιλέγετε την επιλογή με την ένδειξη Never for this site . Εξαιρέσεις μπορούν να καταργηθούν από τη λίστα μέσω των κουμπιών Κατάργηση ή κατάργηση όλων .
  3. Το πιο σημαντικό κουμπί σε αυτή την ενότητα, για τους σκοπούς αυτού του σεμιναρίου, είναι η Αποθηκευμένη Σύνδεση . Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί.
  4. Το αναδυόμενο παράθυρο " Αποθηκευμένες εισόδους " θα πρέπει να είναι πλέον ορατό, αναφέροντας όλα τα σύνολα διαπιστευτηρίων που έχουν αποθηκευτεί στο παρελθόν από τον Firefox. Τα στοιχεία που εμφανίζονται σε κάθε σετ περιλαμβάνουν την αντίστοιχη διεύθυνση URL , το όνομα χρήστη, την ημερομηνία και την ώρα που χρησιμοποιήθηκε για τελευταία φορά, καθώς και την ημερομηνία και την ώρα που τροποποιήθηκε τελευταία. Για λόγους ασφαλείας, οι ίδιοι οι κωδικοί πρόσβασης δεν εμφανίζονται από προεπιλογή. Για να δείτε τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης σε καθαρό κείμενο, κάντε κλικ στο κουμπί Εμφάνιση κωδικών πρόσβασης . Εμφανίζεται ένα μήνυμα επιβεβαίωσης, που απαιτεί να επιλέξετε Ναι για να συνεχίσετε με την αποκάλυψη. Μια νέα στήλη θα προστεθεί αμέσως, εμφανίζοντας κάθε κωδικό πρόσβασης. Κάντε κλικ στην επιλογή Απόκρυψη κωδικών πρόσβασης για να καταργήσετε αυτήν τη στήλη από την προβολή. Οι τιμές που βρίσκονται στις στήλες Όνομα Χρήστη και Κωδικό πρόσβασης μπορούν να επεξεργαστούν, κάνοντας διπλό κλικ στο αντίστοιχο πεδίο και εισάγοντας το νέο κείμενο.
  1. Για να διαγράψετε ένα μεμονωμένο σύνολο διαπιστευτηρίων, επιλέξτε το κάνοντας κλικ σε αυτό μία φορά. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση . Για να διαγράψετε όλα τα αποθηκευμένα ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης, κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση όλων .

Microsoft Edge

Μόνο για Windows

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί κύριου μενού που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία και αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντια ευθυγραμμισμένες κουκίδες. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Ρυθμίσεις .
  2. Η διεπαφή ρυθμίσεων Edge θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά της οθόνης, επικαλύπτοντας το κύριο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Μεταβείτε στο κάτω μέρος και κάντε κλικ στο κουμπί Προβολή προχωρημένων ρυθμίσεων .
  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να εντοπίσετε την ενότητα Προστασία προσωπικών δεδομένων και υπηρεσιών . Κάθε φορά που προσπαθείτε να συνδεθείτε σε έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης, το Edge θα σας ζητήσει να μάθετε αν θέλετε να αποθηκεύσετε αυτά τα διαπιστευτήρια για μελλοντική χρήση. Η πρώτη επιλογή σε αυτήν την ενότητα, ενεργοποιημένη από προεπιλογή και με την ετικέτα Προσφορά για την αποθήκευση κωδικών πρόσβασης , ελέγχει εάν αυτή η λειτουργικότητα είναι διαθέσιμη ή όχι. Για να την απενεργοποιήσετε ανά πάσα στιγμή, επιλέξτε το μπλε και άσπρο κουμπί κάνοντας κλικ σε αυτήν μία φορά. Θα πρέπει να αλλάζει τα χρώματα σε ασπρόμαυρο και να συνοδεύεται από τη λέξη Off .
  4. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Διαχείριση αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης που βρίσκεται ακριβώς κάτω από αυτήν την επιλογή.
  5. Η διεπαφή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης θα πρέπει να είναι πλέον ορατή, αναφέροντας κάθε σύνολο ονομάτων χρήστη και κωδικών πρόσβασης που αποθηκεύονται αυτήν τη στιγμή από το πρόγραμμα περιήγησης Edge. Για να τροποποιήσετε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης, κάντε πρώτα κλικ σε αυτό για να ανοίξετε την οθόνη επεξεργασίας. Αφού ικανοποιήσετε τις αλλαγές σας, επιλέξτε το κουμπί Αποθήκευση για να τους δεσμεύσετε και να επιστρέψετε στην προηγούμενη οθόνη.
  1. Για να διαγράψετε ένα σύνολο διαπιστευτηρίων σύνδεσης για έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, τοποθετήστε πρώτα το δείκτη του ποντικιού πάνω από το όνομά του. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί 'X' που εμφανίζεται στην άκρα δεξιά πλευρά της κάθε σειράς.
  2. Η δεύτερη επιλογή που βρίσκεται στην ενότητα Προστασία προσωπικών δεδομένων και υπηρεσιών , η οποία είναι επίσης ενεργοποιημένη από προεπιλογή, είναι Αποθήκευση καταχωρήσεων φόρμας . Το κουμπί ενεργοποίησης / απενεργοποίησης που συνοδεύει αυτήν τη ρύθμιση καθορίζει εάν τα δεδομένα που έχουν εισαχθεί σε φόρμες ιστού, όπως το όνομα και η διεύθυνσή σας, αποθηκεύονται από το Edge για μελλοντικούς σκοπούς αυτόματης συμπλήρωσης.
  3. Το Edge παρέχει επίσης τη δυνατότητα να διαγράψετε αυτές τις καταχωρήσεις φόρμας, καθώς και τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης, μέσω της διεπαφής Clear data browsing . Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν τη λειτουργία, επιστρέψτε πρώτα στο κύριο παράθυρο Ρυθμίσεις . Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επιλέξτε τι πρέπει να καταργήσετε . που βρίσκεται κάτω από την κεφαλίδα " Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης" .
  4. Θα πρέπει τώρα να αναφερθεί μια λίστα με στοιχεία δεδομένων περιήγησης, καθένα από τα οποία συνοδεύεται από ένα πλαίσιο ελέγχου. Οι επιλογές Δεδομένα φόρμας και κωδικοί πρόσβασης ελέγχουν αν τα παραπάνω στοιχεία αυτόματης συμπλήρωσης διαγράφονται ή όχι. Για να διαγράψετε ένα ή και τα δύο από αυτά τα στοιχεία, τοποθετήστε τα σημάδια ελέγχου στα αντίστοιχα πλαίσια κάνοντας κλικ σε αυτά μία φορά. Στη συνέχεια, επιλέξτε το κουμπί Εκκαθάριση για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Πριν όμως κάνετε κάτι τέτοιο, πρέπει να γνωρίζετε ότι θα διαγραφούν και άλλα στοιχεία που ελέγχονται.

Apple Safari

macOS

  1. Κάντε κλικ στο Safari στο μενού του προγράμματος περιήγησης που βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Προτιμήσεις . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου αντί αυτού του στοιχείου μενού: COMMAND + COMMA (,) .
  2. Η διεπαφή προτιμήσεων του Safari θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται, επικαλύπτοντας το κύριο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Κάντε κλικ στο εικονίδιο αυτόματης συμπλήρωσης .
  3. Οι παρακάτω τέσσερις επιλογές προσφέρονται εδώ, καθεμία συνοδεύεται από ένα πλαίσιο ελέγχου και το κουμπί Επεξεργασία . Όταν εμφανίζεται ένα σύμβολο επιλογής δίπλα σε έναν τύπο κατηγορίας, αυτές οι πληροφορίες θα χρησιμοποιηθούν από το Safari κατά τη φόρτωση ιστότοπων με αυτόματη συμπλοκή. Για να προσθέσετε / αφαιρέσετε ένα σημάδι ελέγχου, απλά κάντε κλικ σε αυτό μία φορά.
    1. Χρήση πληροφοριών από την κάρτα επαφών μου: Χρησιμοποιεί προσωπικά στοιχεία από την εφαρμογή επαφών του λειτουργικού συστήματος
    2. Όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης: Αποθηκεύει και ανακτά τα ονόματα και τους κωδικούς πρόσβασης που απαιτούνται για τον έλεγχο ταυτότητας ιστότοπου
    3. Πιστωτικές κάρτες: Επιτρέπει στην αυτόματη συμπλήρωση να αποθηκεύουν και να συμπληρώνουν αριθμούς πιστωτικών καρτών, ημερομηνίες λήξης και κωδικούς ασφαλείας
    4. Άλλες μορφές: Περιλαμβάνει άλλες κοινές πληροφορίες που ζητούνται στις φόρμες ιστού που δεν περιλαμβάνονται στις παραπάνω κατηγορίες
  1. Για να προσθέσετε, να προβάλετε ή να τροποποιήσετε πληροφορίες σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες, κάντε πρώτα κλικ στο κουμπί Επεξεργασία .
  2. Επιλέγοντας να επεξεργαστείτε τις πληροφορίες από την κάρτα Επαφών ανοίγει την εφαρμογή Επαφές. Εν τω μεταξύ, η επεξεργασία ονομάτων και κωδικών πρόσβασης φορτώνει τη διασύνδεση προτιμήσεων κωδικών πρόσβασης όπου μπορείτε να προβάλετε, να τροποποιήσετε ή να διαγράψετε τα διαπιστευτήρια χρήστη για μεμονωμένους ιστότοπους. Κάνοντας κλικ στο κουμπί Επεξεργασία για τις πιστωτικές κάρτες ή άλλα δεδομένα φόρμας, εμφανίζεται ένα παράθυρο διαφάνειας που εμφανίζει τις σχετικές πληροφορίες που έχουν αποθηκευτεί για σκοπούς αυτόματης συμπλήρωσης.

iOS (iPad, iPhone, iPod touch)

  1. Πατήστε στο εικονίδιο Ρυθμίσεις , που βρίσκεται στην Αρχική οθόνη της συσκευής σας.
  2. Η διεπαφή ρυθμίσεων iOS θα πρέπει να είναι τώρα ορατή. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε την επιλογή με την ένδειξη Safari .
  3. Οι ρυθμίσεις του Safari θα εμφανιστούν τώρα στην οθόνη σας. Στην ενότητα Γενικά , επιλέξτε Κωδικοί πρόσβασης .
  4. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας ή το αναγνωριστικό αφής σας, αν σας ζητηθεί.
  5. Πρέπει τώρα να εμφανιστεί μια λίστα με τα διαπιστευτήρια χρήστη που αποθηκεύονται αυτήν τη στιγμή από το Safari για αυτόματη συμπλήρωση. Για να επεξεργαστείτε ένα όνομα χρήστη ή / και έναν κωδικό πρόσβασης που σχετίζεται με έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, επιλέξτε τη σχετική του σειρά.
  6. Αγγίξτε το κουμπί Επεξεργασία , που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Σε αυτό το σημείο θα έχετε τη δυνατότητα να τροποποιήσετε την αξία. Μόλις ολοκληρωθεί, επιλέξτε Τέλος .
  7. Για να καταργήσετε ένα σύνολο διαπιστευτηρίων σύνδεσης από τη συσκευή σας, σύρετε πρώτα προς τα αριστερά στην αντίστοιχη σειρά. Στη συνέχεια, επιλέξτε το κουμπί Διαγραφή που εμφανίζεται στα δεξιά.
  8. Για να προσθέσετε με μη αυτόματο τρόπο ένα νέο όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης για έναν ιστότοπο, πατήστε στο κουμπί Προσθήκη κωδικού πρόσβασης και συμπληρώστε τα αντίστοιχα πεδία.
  9. Επιστρέψτε στην κύρια οθόνη του Safari και επιλέξτε την επιλογή Αυτόματη συμπλήρωση , που βρίσκεται επίσης στην ενότητα Γενικά .
  1. Οι ρυθμίσεις αυτόματης συμπλήρωσης του Safari πρέπει τώρα να εμφανίζονται. Η πρώτη ενότητα καθορίζει εάν οι προσωπικές πληροφορίες από την εφαρμογή επαφών της συσκευής σας χρησιμοποιούνται ή όχι για την προεπιλογή φόρμες ιστού. Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, αγγίξτε το κουμπί που συνοδεύει την επιλογή Χρήση πληροφοριών επικοινωνίας μέχρι να γίνει πράσινο. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Οι πληροφορίες μου και επιλέξτε το συγκεκριμένο προφίλ επαφών που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  2. Η επόμενη ενότητα, με τίτλο Όνομα και κωδικοί πρόσβασης , καθορίζει εάν το Safari χρησιμοποιεί τα προαναφερθέντα διαπιστευτήρια σύνδεσης για σκοπούς αυτόματης συμπλήρωσης. Εάν το συνοδευτικό κουμπί είναι πράσινο, τα ονόματα χρήστη και οι κωδικοί πρόσβασης θα διορθωθούν, εφόσον χρειάζεται. Εάν το κουμπί είναι λευκό, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
  3. Στο κάτω μέρος της οθόνης ρυθμίσεων αυτόματης συμπλήρωσης υπάρχει μια επιλογή με την ένδειξη Πιστωτικές κάρτες , η οποία συνοδεύεται επίσης από ένα κουμπί ενεργοποίησης / απενεργοποίησης. Όταν είναι ενεργοποιημένο, το Safari θα έχει τη δυνατότητα να συμπληρώνει αυτόματα τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, όπου χρειάζεται.
  4. Για να προβάλετε, να τροποποιήσετε ή να προσθέσετε στις πληροφορίες της πιστωτικής κάρτας που είναι αποθηκευμένες στο Safari, επιλέξτε πρώτα την επιλογή " Αποθηκευμένες πιστωτικές κάρτες ".
  1. Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασής σας ή χρησιμοποιήστε το αναγνωριστικό οθόνης για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις λεπτομέρειες, αν σας ζητηθεί.
  2. Θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί μια λίστα αποθηκευμένων πιστωτικών καρτών. Επιλέξτε μια ατομική κάρτα για να επεξεργαστείτε το όνομα του κατόχου κάρτας, τον αριθμό ή την ημερομηνία λήξης. Για να προσθέσετε μια νέα κάρτα, πατήστε στο κουμπί Προσθήκη πιστωτικής κάρτας και συμπληρώστε τα απαιτούμενα πεδία φόρμας.