Πώς να προσαρμόσετε τα μενού και τις γραμμές εργαλείων του Firefox

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες του Mozilla Firefox που χρησιμοποιούν λειτουργικά συστήματα Linux, Mac OS X, macOS Sierra ή Windows.

Ο περιηγητής Firefox του Mozilla παρέχει βολικά τοποθετημένα κουμπιά συνδεδεμένα με τις πιο κοινά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες του στην κύρια γραμμή εργαλείων καθώς και στο κύριο μενού του, προσβάσιμη στην άκρα δεξιά πλευρά αυτής της γραμμής εργαλείων. Η δυνατότητα να ανοίξετε ένα νέο παράθυρο, να εκτυπώσετε την ενεργή ιστοσελίδα, να δείτε το ιστορικό περιήγησής σας και πολλά άλλα μπορούν να επιτευχθούν μόνο με μερικά κλικ του ποντικιού.

Για να αξιοποιήσετε αυτήν την ευκολία, ο Firefox σάς επιτρέπει να προσθέσετε, να αφαιρέσετε ή να αναδιατάξετε τη διάταξη αυτών των κουμπιών καθώς και να δείξετε ή να αποκρύψετε τις προαιρετικές γραμμές εργαλείων του. Εκτός από αυτές τις επιλογές προσαρμογής, μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε νέα θέματα που μεταμορφώνουν ολόκληρο το βλέμμα και την αίσθηση του περιβάλλοντος εργασίας του προγράμματος περιήγησης. Αυτό το σεμινάριο σας δείχνει πώς μπορείτε να προσαρμόσετε την εμφάνιση του Firefox.

Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Firefox. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο μενού Firefox, που αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντιες γραμμές και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναδυόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή με την ένδειξη Προσαρμογή .

Η διεπαφή προσαρμογής του Firefox θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται σε μια νέα καρτέλα. Η πρώτη ενότητα, με την ένδειξη Πρόσθετα εργαλεία και δυνατότητες, περιέχει πολλά κουμπιά, τα οποία αντιστοιχούν σε ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Αυτά τα κουμπιά μπορούν να μεταφερθούν και να πέσουν στο κύριο μενού, που εμφανίζεται προς τα δεξιά ή σε μια από τις γραμμές εργαλείων που βρίσκονται στην κορυφή του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική μεταφοράς και απόθεσης, μπορείτε επίσης να καταργήσετε ή να αναδιατάξετε τα κουμπιά που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αυτές τις θέσεις.

Στο κάτω αριστερό τμήμα της οθόνης θα δείτε τέσσερα κουμπιά. Είναι ως εξής.

Αν και όλα τα παραπάνω δεν ήταν αρκετά, μπορείτε επίσης να σύρετε τη γραμμή αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης σε μια νέα τοποθεσία, αν θέλετε.