Χρειάζεστε πραγματικά ένα iPad;

Η υπόθεση για το iPad

Είναι πολύ εύκολο να θέλετε ένα iPad, αλλά για κάποιους από εμάς, είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί η δαπάνη των χρημάτων αν δεν αισθανόμαστε ότι χρειαζόμαστε απολύτως ένα iPad. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα πρώτου κόσμου. Προφανώς, κανείς δεν χρειάζεται πραγματικά ένα iPad, αλλά είναι ασφαλές να πούμε ότι χρειαζόμαστε κάποιο είδος υπολογιστικής συσκευής αν πρόκειται να λάβουμε μέρος σε μια ψηφιακή κοινωνία. Έτσι, η ερώτηση γίνεται: Είναι το iPad ότι η υπολογιστική συσκευή;

Το iPad έχει προχωρήσει πολύ από τότε που εισήχθη το 2010 . Θυμηθείτε τα netbooks; Το iPad ονομάστηκε δολοφόνος netbook. Τώρα, πολλοί άνθρωποι δεν μπορούσαν να σας πουν τι είναι ένα netbook. Το πρώτο iPad διαθέτει μόλις 256 MB μνήμης RAM αφιερωμένο στις τρέχουσες εφαρμογές. Αυτό είναι το 1/16 του ποσού της μνήμης RAM που περιλαμβάνεται με το iPad Pro 12,9 ιντσών. Και από την άποψη της καθαρής ταχύτητας επεξεργασίας, το πιο πρόσφατο iPad είναι πάνω από 30 φορές ταχύτερο από το αρχικό iPad, ξεπερνώντας ακόμα και πολλούς φορητούς υπολογιστές που θα βρείτε στα ράφια του τοπικού ηλεκτρονικού σας καταστήματος.

Αλλά το χρειάζεσαι;

Το iPad εναντίον του Laptop

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσουμε δεν είναι εάν ή όχι χρειάζεστε ένα iPad, είναι αν χρειάζεστε ή όχι το φορητό σας υπολογιστή. Ή, με μεγαλύτερη ακρίβεια, χρειάζεστε απολύτως έναν υπολογιστή με Windows ή Mac; Το iPad μπορεί να κάνει σχεδόν κάθε συνηθισμένη εργασία όπως έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, περιήγηση στο Web, συνέχιση του Facebook, πραγματοποίηση κλήσεων βίντεο με φίλους ή οικογένεια , εξισορρόπηση βιβλίου ελέγχου χρήση ενός υπολογιστικού φύλλου, δημιουργία και εκτύπωση εγγράφων Word, αναπαραγωγή παιχνιδιών, μουσική, μουσική, κλπ.

Χρειάζεστε λοιπόν Windows ή Mac OS στην κινητή συσκευή σας; Υπάρχουν σίγουρα καθήκοντα που ένα iPad απλά δεν μπορεί να εκτελέσει μόνο του. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να αναπτύξετε αυτές τις δροσερές εφαρμογές για το iPad στο iPad. Για αυτό, θα χρειαστείτε ένα Mac. Επομένως, κατά την αξιολόγηση του εάν χρειάζεστε ή όχι φορητό υπολογιστή, πρέπει να αξιολογήσετε αν χρειάζεστε ή όχι ένα λογισμικό που εκτελείται μόνο σε MacOS ή Windows. Αυτό μπορεί να είναι ένα κομμάτι του ιδιόκτητου λογισμικού που χρησιμοποιείτε για εργασία.

Εάν δεν χρειάζεστε ένα συγκεκριμένο λογισμικό, είναι εύκολο να επιλέξετε ένα iPad. Είναι πιο φορητό, και όταν συγκρίνετε την τιμή, να χτίσετε την ποιότητα και τη μακροζωία, είναι πιο προσιτή. Είναι επίσης πιο εύκολο στη χρήση, πιο εύκολο στην αντιμετώπιση προβλημάτων και πολύ πιο εύκολο να κρατήσετε ιούς και κακόβουλα προγράμματα στον κόλπο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με μια μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών cloud για να επεκτείνετε σχεδόν την αποθήκευση , μπορείτε να πάρετε μια έκδοση 4G που σας δίνει εύκολη πρόσβαση στο Internet ενώ βρίσκεστε εν κινήσει ανάμεσα σε πολλές άλλες πολύ δροσερές χρήσεις .

Το iPad εναντίον άλλων tablet

Αυτός γενικά μειώνεται σε τιμή. Μπορείτε να πάρετε ένα tablet Android για λιγότερο από $ 100. Δεν πρόκειται να είναι πολύ γρήγορο και αυτή η έλλειψη ταχύτητας θα γίνει αισθητή αν προσπαθήσετε να κάνετε περισσότερα από την περιήγηση στο διαδίκτυο και να παρακολουθείτε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το Facebook. Μπορείτε να παίξετε το Candy Crush Saga σε αυτό, αλλά για τυχόν τυχερά παιχνίδια εκτός από εξαιρετικά casual, θα πρέπει να κοιτάξετε αλλού. Και, όπως αυτό το φθηνό PC, θα τελειώσετε χρειάζεται να το αναβαθμίσετε γρηγορότερα.

Υπάρχουν σίγουρα καλά διαθέσιμα tablet Android , αλλά θα κοστίζουν περισσότερα από $ 100. Οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις iPad θα ανταγωνίζονται την τιμή του iPad, αλλά σίγουρα μπορείτε να πάρετε μια καλή, ποιοτική Android.

Αλλά εσείς;

Υπάρχουν μερικές περιοχές όπου ορισμένες συσκευές Android έχουν το προβάδισμα στο iPad. Ορισμένα tablet Android υποστηρίζουν τεχνολογίες Near-Field Communications (NFC), οι οποίες σας επιτρέπουν να επισημάνετε ένα σημείο στον πραγματικό κόσμο και να αλληλεπιδράσετε το tablet σας με αυτό το σημείο. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες στο γραφείο σας και να έχετε το tablet σας να αναπαράγει αυτόματα μια λίστα αναπαραγωγής όταν βρίσκεται στο γραφείο σας. Το NFC χρησιμοποιείται επίσης για τη μεταφορά αρχείων, αλλά ενώ το iPad δεν υποστηρίζει NFC, υποστηρίζει ασύρματες μεταφορές εικόνων και αρχείων με χρήση του AirDrop . Τα tablet Android επιτρέπουν επίσης μεγαλύτερη προσαρμογή και έχουν ένα παραδοσιακό σύστημα αρχείων που σας επιτρέπει να συνδέσετε κάρτες SD για περισσότερη αποθήκευση.

Μέχρι στιγμής, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του iPad είναι το App Store. Όχι μόνο υπάρχουν περισσότερες εφαρμογές για το iPad, οι οποίες προσθέτουν στην ποικιλία των πράξεων που μπορείτε να κάνετε με το tablet σας, υπάρχουν επίσης περισσότερες εφαρμογές σχεδιασμένες για μεγαλύτερη οθόνη του tablet. Το πιο σημαντικό είναι ότι το App Store έχει πιο αυστηρούς ελέγχους πριν επιτρέπονται εφαρμογές, πράγμα που σημαίνει ότι η πιθανότητα να γλιστρήσει μια εφαρμογή που έχει μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό κατά τη διάρκεια των διαδικασιών προβολής είναι πολύ χαμηλότερη από ό, τι στο Play Store της Google.

Το iPad διευκολύνει επίσης την παρακολούθηση των ενημερώσεων, πράγμα που σημαίνει ότι το iPad σας θα συνεχίσει να προσθέτει νέες λειτουργίες με ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος. Οι ενημερώσεις Android έχουν αγωνιστεί πάντα για να επιτύχουν ένα υψηλό ποσοστό εγκατάστασης, επειδή τείνουν να κυκλοφορούν σε μια συσκευή ανά συσκευή και όχι παγκοσμίως σε όλες τις συσκευές που υποστηρίζουν την ενημέρωση. Η Google προσπαθεί να βοηθήσει με αυτό, αλλά η Apple εξακολουθεί να είναι ο ηγέτης στο να είναι εύκολο να βρεθεί στην πιο πρόσφατη έκδοση του iOS.

Το iPad τείνει επίσης να ηγηθεί της αγοράς tablet. Η Apple ήταν η πρώτη σημαντική επωνυμία που χρησιμοποίησε ένα τσιπ 64 bit σε κινητή συσκευή και εξοπλίστηκε με οθόνες υψηλής ανάλυσης. Παρέχουν επίσης δροσερά χαρακτηριστικά όπως ένα εικονικό touchpad στο πληκτρολόγιο οθόνης, drag-and-drop από τη μία εφαρμογή στην άλλη και μερικά πραγματικά χρήσιμα χαρακτηριστικά multitasking . Ενώ το Android έχει σίγουρα τα προνόμια του, τείνει επίσης να ακολουθήσει όπου το iPad έχει ήδη φύγει.

Η ετυμηγορία εδώ δεν είναι τόσο εύκολη όσο για τους φορητούς υπολογιστές, αλλά μπορούμε να την βάλουμε σε μερικές ερωτήσεις. Τα tablet Android διακρίνονται σε δύο πράγματα: φθηνά δισκία με βασική λειτουργικότητα και προσαρμογή. Εάν είστε ο τύπος που σας αρέσει να τσιμπίζετε με την τεχνολογία σας, το Android μπορεί να είναι ο τρόπος να πάτε. Αν το μόνο που θα χρειαστεί ποτέ είναι η δυνατότητα ενημέρωσης του Facebook και περιήγησης στο διαδίκτυο, μπορεί να είναι καλύτερο ένα φθηνότερο tablet Android. Αλλά εάν χρειάζεστε ένα tablet που είναι κάτι περισσότερο από απλή περιήγηση στο διαδίκτυο και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και θέλετε ένα tablet που "λειτουργεί μόνο", χρειάζεστε ένα iPad.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το iPad έναντι Android

Το iPad εναντίον του iPhone

Όταν έρχεται κάτω από την "ανάγκη", η δυσκολότερη αξιολόγηση καταλήγει στο αν ή όχι χρειάζεστε ένα iPad εάν έχετε ήδη ένα iPhone. Από πολλές απόψεις, το iPad είναι απλώς ένα πραγματικά μεγάλο iPhone που δεν μπορεί να τοποθετήσει παραδοσιακές τηλεφωνικές κλήσεις. Εκτελεί τις περισσότερες από τις ίδιες εφαρμογές. Και ενώ το iPad έχει κάποια εξειδικευμένα χαρακτηριστικά, όπως η δυνατότητα να τρέχει δύο εφαρμογές δίπλα-δίπλα, θέλει κανείς πραγματικά να τρέξει δύο εφαρμογές την ίδια στιγμή στη μικρή οθόνη του τηλεφώνου τους;

Αλλά ενώ είναι δίκαιο να πούμε ότι το iPad είναι ένα iPhone με μια μεγαλύτερη οθόνη, είναι επίσης δίκαιο να πούμε ότι το iPhone είναι ένα πραγματικά, πραγματικά μικρό iPad. Εξάλλου, δεν αναζητούμε μικρότερες τηλεοράσεις. Δεν αγαπάμε μια μικρότερη οθόνη για τον επιτραπέζιο υπολογιστή μας και ο μόνος λόγος που μας αρέσει μια μικρότερη οθόνη στον φορητό υπολογιστή μας είναι να προσεγγίσουμε τη φορητότητα που διαθέτουμε με το tablet μας.

Και τι έχουμε να κάνουμε με τα smartphones μας; Εκτός από το να παίζουμε μερικά αρκετά δροσερά παιχνίδια, ελέγχουμε κυρίως email, τοποθετούμε μηνύματα κειμένου, περιηγούμε στο Facebook και άλλα αρκετά βασικά καθήκοντα. Μερικοί από εμάς μπορεί να επιστρέψουν στον κόσμο των Microsoft Excel και Word στο smartphone μας, αλλά δεν νομίζω ότι κάποιος θα πρότεινε ότι το iPhone είναι πραγματικά καλύτερο σε οποιαδήποτε από αυτές τις εργασίες. Εκτός από την τοποθέτηση τηλεφωνικών κλήσεων, το iPad μπορεί να είναι καλύτερο σε σχεδόν όλα από το iPhone.

Το πραγματικό ζήτημα εδώ είναι ότι πραγματικά χρειαζόμαστε ένα smartphone. Μπορεί να μπορείτε να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις με ένα iPad και εάν συνδέσετε ένα ακουστικό Bluetooth, δεν είναι δύσκολο να μιλήσετε σε αυτό. Αλλά εκτός αν το πρόσωπο που προσπαθεί να σας καλέσει είναι σε ένα iPhone, δεν πρόκειται να λάβετε πολλές κλήσεις.

Αλλά χρειάζεστε το τελευταίο και πιο ακριβό smartphone; Ένα smartphone μπορεί να κοστίζει μέχρι και $ 1000 αυτές τις μέρες ανάλογα με τα χαρακτηριστικά, αλλά αν το χρησιμοποιείτε κυρίως για πραγματικές τηλεφωνικές κλήσεις, μηνύματα κειμένου και φως στο Facebook, μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά με ένα φτηνότερο μοντέλο ή απλά να μην αναβαθμίζετε κάθε δύο χρόνια .

Γιατί είναι σημαντικό?

Στο παρελθόν, αγοράσαμε smartphones με συμβόλαιο δύο ετών που κάλυπτε την πραγματική τιμή του τηλεφώνου. Βέβαια, θα πληρώσαμε 199 δολάρια για το τελευταίο smartphone, αλλά ήταν πολύ πιο εύκολη προοπτική από την πληρωμή της πλήρους τιμής.

Αυτό έχει αλλάξει με έναν λεπτό αλλά ισχυρό τρόπο. Τώρα, πληρώνουμε για το τηλέφωνο μέσω μηνιαίων δόσεων. Μπορούμε να πληρώσουμε τα ίδια $ 199, αλλά επιπλέον πληρώνουμε επιπλέον 25 δολάρια το μήνα για το τηλεφωνικό μας λογαριασμό που μπορούμε να εξοικονομήσουμε. Έτσι, αντί να λαμβάνετε ένα νέο τηλέφωνο κάθε δύο χρόνια, είναι οικονομικότερο να το διατηρήσετε για τρία χρόνια, τέσσερα χρόνια ή και περισσότερο.

Στην πραγματικότητα, εάν χρησιμοποιείτε κυρίως το iPhone ως τηλέφωνο, για μηνύματα κειμένου, για να ελέγχετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και το Facebook και ως αναπληρωματικό GPS, μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία στον σημερινό κόσμο να αφήσει το iPhone σας να παραμείνει πίσω και να αναβαθμιστεί σε ένα νέο iPad καθε δυο χρονια. Θα έχετε μια πιο ισχυρή και πιο χρήσιμη συσκευή με μικρότερο κόστος.

Η τελική ετυμηγορία

Ας το παραδεχτούμε, κανένας από μας δεν χρειάζεται πραγματικά ένα iPad. Οι περισσότεροι από εμάς θα μπορούσαν να επιβιώσουν - αν και με αρκετά αγώνα - ακόμη και αν είχαμε μόνο ένα παλαιότερο μοντέλο smartphone. Αλλά αν δεν είστε συνδεδεμένοι με τα Windows λόγω ενός συγκεκριμένου λογισμικού, το iPad μπορεί να κάνει μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για ένα φορητό υπολογιστή. Είναι πιο φορητό, έχει περισσότερες δυνατότητες σε αυτό από το τυπικό φορητό υπολογιστή, υποστηρίζει την προσθήκη ενός ασύρματου πληκτρολογίου για όσους δεν τους αρέσει να δακτυλογραφούν σε μια οθόνη και μπορεί να είναι φθηνότερο από ένα μέσο φορητό υπολογιστή.

Αν μπορείτε να αντικαταστήσετε όλα αυτά και να χρησιμοποιήσετε μόνο το smartphone σας, θαυμάσια. Αυτό μπορεί να είναι λίγο απίθανο αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας για βαριά έρευνα, γράφοντας έγγραφα ή προτάσεις, χρησιμοποιώντας ένα υπολογιστικό φύλλο για κάποιον πιο απαιτητικό από την εξισορρόπηση ενός βιβλιαρίου επιταγών κλπ. Αλλά τα smartphones μας σίγουρα διαθέτουν αρκετή ισχύ για να κάνουν πολλά από αυτά τα καθήκοντα, είναι περισσότερο θέμα εργασίας με αυτή τη μικρή οθόνη. Οι περισσότεροι από εμάς θα θέλουν ακόμα κάποιο είδος μεγαλύτερης συσκευής, και το iPad έχει γίνει αρκετά ικανό σε αυτό το τμήμα.