Πώς να χρησιμοποιήσετε την προβολή ανάγνωσης στο Microsoft Edge

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge σε λειτουργικά συστήματα επιτραπέζιων υπολογιστών των Windows.

Οι περισσότεροι ιστότοποι κατακλύζονται με διάφορους τύπους περιεχομένου, όπως διαφημίσεις και βίντεο κλιπ. Ενώ αυτά τα συστατικά εξυπηρετούν κάθε σκοπό, μπορούν επίσης να σας αποσπάσουν από αυτό που πραγματικά μπορεί να σας ενδιαφέρει στη σελίδα. Ένα καλό παράδειγμα θα ήταν η ανάγνωση ενός ειδησεογραφικού άρθρου όπου η επιδιωκόμενη εστίαση είναι αποκλειστικά στο ίδιο το κείμενο. Σε περιπτώσεις όπως αυτό, μπορείτε να δείτε αυτά τα δευτερεύοντα αντικείμενα ως ανεπιθύμητη εκτροπή.

Για περιόδους όπως αυτές, η λειτουργία ανάγνωσης ανάγνωσης στο Microsoft Edge ενεργεί ως δικά σας προσωπικά blinders, αποφορτίζοντας ανεπιθύμητα περισπασμούς και κάνοντας αυτό που θέλετε να δείτε. Όταν είναι ενεργό, το περιεχόμενο που διαβάζετε αμέσως γίνεται το επίκεντρο του προγράμματος περιήγησης.

Για να εισαγάγετε το Reading View, κάντε κλικ στο κουμπί μενού που μοιάζει με ένα ανοιχτό βιβλίο, το οποίο βρίσκεται στην κύρια γραμμή εργαλείων του Edge και επισημαίνεται με μπλε χρώμα κάθε φορά που είναι διαθέσιμη αυτή η λειτουργία. Για να τερματίσετε την προβολή Reading και να επιστρέψετε στην τυπική σας περίοδο περιήγησης, απλά κάντε κλικ στο κουμπί για δεύτερη φορά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Reading View θα λειτουργεί μόνο όπως αναμένεται σε ιστότοπους που υποστηρίζουν τη λειτουργία.

Ανάγνωση ρυθμίσεων προβολής

Η άκρη σας επιτρέπει να τροποποιήσετε μερικά από τα εφέ που σχετίζονται με την προβολή ανάγνωσης σε μια προσπάθεια να προσφέρετε μια καλύτερη εμπειρία. Κάντε κλικ στο κουμπί μενού Περισσότερα , το οποίο αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντια τοποθετημένες τελείες και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή με την ένδειξη Ρυθμίσεις . Η διεπαφή " Ρυθμίσεις Edge" θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται, επικαλύπτοντας το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε την ενότητα με τίτλο Ανάγνωση , η οποία περιέχει τις ακόλουθες δύο επιλογές που συνοδεύονται από αναπτυσσόμενα μενού.