Ενσωμάτωση του Skype στο Mozilla Thunderbird

Κάνοντας κλικ σε ονόματα ή αριθμούς στο Thunderbird για να πραγματοποιήσετε κλήσεις

Η ιδέα της παρουσίας σε ενοποιημένες επικοινωνίες στοχεύει να βάλει τις επαφές σας στο έπακρο, οπουδήποτε και αν βρίσκεστε. Είναι πολύ βολικό να κάνετε απλώς κλικ στο όνομα μιας επαφής ή σε οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία σχετικά με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τα στοιχεία επικοινωνίας για να τα καλέσετε, χωρίς να χρειάζεται να εκκινήσετε ένα softphone που να εκκινεί μια κλήση στο Internet. Και η κλήση μπορεί να είναι δωρεάν. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την ενσωμάτωση μιας υπηρεσίας VoIP softphone όπως το Skype στον πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Thunderbird .

Πως δουλεύει

Υπάρχει ένα κομμάτι λογισμικού στον υπολογιστή σας που καλείται χειριστής πρωτοκόλλου. Ένα πρωτόκολλο είναι ένα πρότυπο που διέπει τον τρόπο με τον οποίο γίνονται τα πράγματα (πώς ξεκινούν οι κλήσεις, πώς μεταφέρονται τα δεδομένα κ.λπ.) μέσω του Διαδικτύου. Ο χειριστής στο μηχάνημά σας χειρίζεται με τον τρόπο να επικαλείται το σωστό πρωτόκολλο όταν χρειάζεται. Κάθε εφαρμογή λειτουργεί με πρωτόκολλο το οποίο αντιπροσωπεύεται με πρόθεμα, όπως http: για ιστοσελίδες, sip: για πρωτόκολλο έναρξης σύνδεσης και skype: για κλήσεις Skype. Η εφαρμογή ενσωμάτωσης προσδιορίζει τους αριθμούς τηλεφώνου σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αλλού και χρησιμοποιεί τον χειριστή πρωτοκόλλου για να αντιστοιχίσει τον αριθμό στο αντίστοιχο αναγνωριστικό στην υπηρεσία. Έτσι, ένα κλικ ενεργοποιεί την εφαρμογή κλήσης για να καλέσει την επαφή.

Ακολουθούν κάποιες εφαρμογές για την πραγματοποίηση κλήσεων Skype απλά κάνοντας κλικ στις επαφές στο Thunderbird. Δεν υπάρχουν πολλές από αυτές τις εφαρμογές γύρω. Από τους λίγους που υπάρχουν, αυτά τα δύο είναι τα πιο ενημερωμένα, με συνεχή υποστήριξη και την ικανοποιητική παράδοση των προϊόντων.

Τελειώστε

Μπορείτε να καλέσετε απευθείας από ένα email. Herro Images / GettyImages

Αυτό το πρόσθετο λειτουργεί τόσο στον Thunderbird όσο και στον Firefox, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να κάνετε κλικ σε αριθμούς και στοιχεία επικοινωνίας σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και σε ιστοσελίδες. Προσδιορίζει τους αριθμούς και δίνει ένα αναπτυσσόμενο μενού ευαίσθητο στο περιβάλλον κατά τη διάρκεια του κλικ, επιτρέποντας στον χρήστη να επιλέξει ποια υπηρεσία θα χρησιμοποιήσει για κλήση. Λειτουργεί με πολλές υπηρεσίες κλήσης, συμπεριλαμβανομένου φυσικά Skype, αλλά και αρκετούς πελάτες SIP, Netmeeting, μερικούς πελάτες VoIP τρίτων και snom τηλέφωνα. Περισσότερα »

TBDialOut

Αυτή η εφαρμογή προσθέτει κουμπιά γραμμής εργαλείων και παρέχει επιλογές μενού σε ευαίσθητους περιβάλλοντος σε αριθμούς τηλεφώνου. Επίσης, συνδέει απευθείας με το βιβλίο διευθύνσεων του Thunderbird. Το TBDialOut λειτουργεί αποκλειστικά με το Thunderbird και γι 'αυτό είναι καλύτερα ενοποιημένο από το πρώτο, το οποίο είναι γενικότερο. Περισσότερο "

Είδος ψιττακού

Αυτή η εφαρμογή είναι ένα έργο ανοιχτού κώδικα που σας επιτρέπει να δείτε την παρουσία των επαφών σας μέσω των αριθμών τους που εμφανίζονται στα μηνύματά τους στο Thunderbird. Επίσης, λειτουργεί με το βιβλίο διευθύνσεων, όπως ακριβώς για το Thunderbird. Περισσότερο "

Σημειώσεις σχετικά με τη διαμόρφωση

Αυτές οι εφαρμογές λειτουργούν περίπου με τον ίδιο τρόπο. Θα χρειαστεί να κάνετε ορισμένες διαμορφώσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε υπηρεσία ως υπηρεσία κλήσης, αλλά θα χρειαστεί να κάνετε κάποια διαμόρφωση. Θα χρειαστεί να λάβετε μια διεύθυνση URL που καλεί έναν αριθμό όποτε ζητηθεί. Παράδειγμα: http: //asterisk.local/call.php? Number =% NUM% Όταν ζητάτε αυτήν τη διεύθυνση URL, καλεί τον αριθμό που αντικαθιστά το αναγνωριστικό% NUM%. Αν θέλετε, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσετε το Asterisk για την κλήση σας, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση URL στον πίνακα ρυθμίσεων και κάθε φορά θα αντικαταστήσει τον αριθμό και θα σας δώσει μια επιλογή στο μενού περιβάλλοντος. Στη συνέχεια θα μπορείτε να καλέσετε με ένα κλικ. Ας πούμε ότι κάνετε κλικ στον αριθμό 12345678 (ο οποίος είναι φυσικά πλασματικός), η πραγματική διεύθυνση URL θα είναι http: //asterisk.local/call.php? Number = 12345678. Το Skype δεν πραγματοποιεί κλήσεις σε αριθμούς χωρίς διεθνή κλήση. Ακόμα κι αν καλείτε έναν τοπικό αριθμό, πρέπει να δώσετε τον αριθμό με τη διεθνή κλήση και την περιοχή, με απόλυτο τρόπο. Επομένως, θα πρέπει να επεξεργαστείτε τους αριθμούς τηλεφώνου για αυτό το σκοπό και, ευτυχώς, και οι δύο εφαρμογές έχουν εύκολο τρόπο να το κάνουν.