Διαχειριστείτε το ιστορικό περιήγησης στο Safari για Windows

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari σε λειτουργικά συστήματα Windows.

Το πρόγραμμα περιήγησης Safari για Windows διατηρεί ένα αρχείο καταγραφής ιστοσελίδων που έχετε επισκεφτεί στο παρελθόν, με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του να έχουν διαμορφωθεί ώστε να καταγράφουν ιστορικό περιήγησης αξίας ενός μήνα.

Από καιρό σε καιρό, μπορεί να σας φανεί χρήσιμο να κοιτάξετε πίσω στο ιστορικό σας για να επισκεφθείτε ξανά έναν συγκεκριμένο ιστότοπο. Μπορεί επίσης να έχετε την επιθυμία να καθαρίσετε αυτό το ιστορικό για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Σε αυτό το σεμινάριο, θα μάθετε πώς να κάνετε και τα δύο αυτά πράγματα.

Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ιστορικό στο μενού Safari, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, θα εμφανιστεί το πιο πρόσφατο ιστορικό σας (οι τελευταίες 20 σελίδες που έχετε επισκεφθεί). Κάνοντας κλικ σε οποιοδήποτε από αυτά τα στοιχεία θα μεταφερθείτε απευθείας στην αντίστοιχη σελίδα.

Ακριβώς κάτω από αυτό, θα βρείτε το υπόλοιπο του καταγεγραμμένου ιστορικού περιήγησής σας, ομαδοποιημένο ανά ημέρα σε υπομενού. Εάν έχετε επισκεφθεί περισσότερες από 20 ιστοσελίδες την τρέχουσα ημέρα, θα υπάρχει επίσης ένα υπομενού με την ονομασία Earlier Today που περιέχει το υπόλοιπο σημερινό ιστορικό.

Εάν θέλετε να καθαρίσετε πλήρως το ιστορικό περιήγησης του Safari για Windows, μπορείτε να το κάνετε με ένα απλό κλικ.

Στο κάτω μέρος του αναπτυσσόμενου μενού Ιστορικό υπάρχει μια επιλογή με τίτλο Clear History . Κάντε κλικ σε αυτό για να διαγράψετε τα αρχεία ιστορικού σας.