Ένας οδηγός αρχαρίων για την περιτύλιξη κειμένου στο PowerPoint

Το PowerPoint δεν υποστηρίζει την περιτύλιξη κειμένου, αλλά μπορείτε να το μιμηθείτε

Η περιτύλιξη κειμένου γύρω από εικόνες, σχήματα, πίνακες, διαγράμματα και άλλα στοιχεία σελίδας - μια λειτουργία που είναι κοινή στο λογισμικό διαμόρφωσης σελίδας - δεν υποστηρίζεται στο PowerPoint. Υπάρχουν μερικές μέθοδοι αντιμετώπισης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μιμηθείτε την περιτύλιξη κειμένου σε μια παρουσίαση του PowerPoint.

Μη αυτόματη εισαγωγή χώρων σε κείμενο σε αναδίπλωση μικρού κειμένου

Μπορείτε να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα με το περιτύλιγμα κειμένου μη αυτόματα. Εάν διαθέτετε ένα μικρό γραφικό και θέλετε το κείμενο να διαβάζεται από αριστερά προς τα δεξιά ενώ παρακάμπτεται το γραφικό στη μέση, ακολουθείστε το πώς το κάνετε:

  1. Τοποθετήστε το γραφικό που θέλετε να τυλίξετε το κείμενο σε μια διαφάνεια.
  2. Κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στο αντικείμενο και επιλέξτε Αποστολή προς Πίσω .
  3. Πληκτρολογήστε ή επικολλήστε κείμενο σε ένα πλαίσιο κειμένου πάνω από το αντικείμενο.
  4. Χρησιμοποιήστε το πλήκτρο διαστήματος ή την καρτέλα για να δημιουργήσετε ένα οπτικό σπάσιμο στο κείμενο για το αντικείμενο. Καθώς κάθε γραμμή του κειμένου πλησιάζει την αριστερή πλευρά του αντικειμένου, χρησιμοποιήστε τη διαχωριστική γραμμή ή την καρτέλα αρκετές φορές για να μετακινήσετε την υπόλοιπη γραμμή κειμένου στη δεξιά πλευρά του αντικειμένου.
  5. Επαναλάβετε για κάθε γραμμή κειμένου.

Μιμική περιτύλιξη κειμένου γύρω από ορθογώνια σχήματα

Χρησιμοποιήστε διάφορα πλαίσια κειμένου όταν τυλίγετε κείμενο γύρω από τετράγωνα ή ορθογώνια σχήματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ευρύ πλαίσιο κειμένου πάνω από το τετράγωνο σχήμα, στη συνέχεια, δύο πιο στενά πλαίσια κειμένου, ένα σε κάθε πλευρά του σχήματος, και στη συνέχεια ένα άλλο ευρύ πλαίσιο κειμένου κάτω από το σχήμα.

Εισαγωγή τυλιγμένου κειμένου από το Microsoft Word

Εάν χρησιμοποιείτε το PowerPoint 2013, το PowerPoint 2016 ή το PowerPoint 2016 για Mac, μπορείτε να εισαγάγετε τυλιγμένο κείμενο από το Word στο PowerPoint. Δείτε πώς:

  1. Ανοίξτε τη διαφάνεια του PowerPoint όπου θέλετε να χρησιμοποιήσετε την περιτύλιξη κειμένου.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Εισαγωγή και επιλέξτε Αντικείμενο .
  3. Επιλέξτε το Έγγραφο Microsoft Word στη λίστα Τύπος αντικειμένου και κάντε κλικ στο OK για να ανοίξετε ένα παράθυρο του Word.
  4. Στο παράθυρο του Word, εισαγάγετε μια εικόνα και πληκτρολογήστε ή επικολλήστε το κείμενό σας.
  5. Κάντε δεξί κλικ στην εικόνα, επιλέξτε Περιτύλιγμα κειμένου και επιλέξτε Σφιχτό .
  6. Κάντε κλικ στη διαφάνεια του PowerPoint για να δείτε το τυλιγμένο κείμενο. (Εάν χρησιμοποιείτε το PowerPoint 2016 για Mac, πρέπει να κλείσετε το αρχείο Word προτού δείτε το τυλιγμένο κείμενο στο PowerPoint.) Στο PowerPoint, η εικόνα και το τυλιγμένο κείμενο βρίσκονται σε ένα κουτί που μπορείτε να σύρετε και να αλλάξετε το μέγεθος.
  7. Για να επεξεργαστείτε το τυλιγμένο κείμενο, κάντε διπλό κλικ στο πλαίσιο για να ανοίξετε ξανά το Word και κάντε τις αλλαγές εκεί.