Η αναθεώρηση του παιχνιδιού Indie Game 'Home'

Μπορεί αυτό το παιχνίδι indie να τρομάξει τα παντελόνια σου;

Το σπίτι είναι μια ενδιαφέρουσα απόδραση από την τυπική περιπέτεια τρόμου που επιδιώκει να κρυώσει και να συγκινήσει. Δεν τσαλακώνει με υποσχέσεις αποκεφαλισμού ή gore, αλλά επεκτείνει μια πρόσκληση σε περίεργους παίκτες που ζητούν λίγο περισσότερο από την ψυχαγωγία τους. Παρέχει επίσης μια επιλογή - να κατεβείτε αυτή τη σκάλα ή να δοκιμάσετε ένα άλλο μονοπάτι; Είτε έτσι είτε αλλιώς είναι βιώσιμος και θα σας οδηγήσει σε ένα διαφορετικό, τρομακτικό πέρασμα σε κάτι πολύ πιο απίστευτο από το τελευταίο. Αν αυτό ακούγεται σαν μια περιπέτεια που θέλετε να πάρετε, τότε το σπίτι είναι ίσως για σας.

Με την πρώτη ματιά, το ανεξάρτητο παιχνίδι που μας έφερε ο Benjamin Rivers αντλεί έντονη έμπνευση από τους παλιούς μεγάλους pixelated παλιούς και έτσι μερικοί μπορεί να μην προκαλούν συναισθήματα τρομοκρατίας αλλά νοσταλγίας. Αλλά όταν τα πράγματα γίνονται σε εξέλιξη, το πέπλο της παιδικής αθωότητας καταστρέφει για να αποκαλύψει ένα μυστήριο δολοφονίας με πολλές διαφορετικές όψεις.

Ο αφηγητής αποδεικνύεται νωρίς για να έχει μια φοβερή μνήμη, ύποπτη επειδή δεν μπορεί να θυμηθεί ακόμη και τις ελάχιστες λεπτομέρειες: γιατί ξυπνήθηκε σε αυτό το συγκεκριμένο σπίτι ή τι συμβαίνει μέσα. Καθώς ο ίδιος (και εσείς) κάνετε το δρόμο σας μέσα από τις αχνά φωτισμένες αίθουσες και τις κατακόμβες των περιοχών που τελικά αποκαλύπτετε, αποκαλύπτονται σιγά σιγά τα κομμάτια μιας μεγαλύτερης εικόνας. Τα αιματηρά αντικείμενα, οι διακόπτες, η κλειδωμένη πόρτα - μια φωτογραφία που ο αφηγητής δεν κατανοεί πλήρως τη σημασία του - όλα έρχονται μαζί για να συνδεθούν αρκετά τακτοποιημένα σε ένα διασκεδαστικό πακέτο μέχρι το τέλος.

Αυτή είναι η ομορφιά του Σπιτιού - μπορείτε να την προσεγγίσετε με οποιονδήποτε τρόπο εσείς επιλέγετε. Δεν υπάρχει μάχη και δεν υπάρχει άκαμπτο στυλ παιχνιδιού. Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας δαπανώνται πατώντας το διάστημα διαβάστε τα επόμενα δυαδικά ψηφία του διαθέσιμου κειμένου και αλληλεπιδρώντας με το περιβάλλον σας. Εσείς απλώς διερευνάτε, διερευνάτε και δημιουργείτε πόρους μέσα από τα άφθονα ποσά διάσπαρτων πληροφοριών και αποδεικτικών στοιχείων που έχετε στη διάθεσή σας. Υπάρχει μια ιστορία στη δουλειά εδώ που μπορείτε να αποκαλύψετε ενεργά μέσω απλά περιπλάνηση γύρω και να αναρωτηθείτε τον εαυτό σας ερωτήσεις. Η αναστατωμένη ατμόσφαιρα που συνοδεύεται από μουσική που δουλεύει χειρονομικά μαζί για να πλέξετε ένα τρομακτικό διαδραστικό γραφικό μυθιστόρημα που δεν συνειδητοποιείτε προσπαθεί να σας κρατήσει στα παγωμένα χέρια του μέχρι να σας χτυπήσει ένα από τα ψηφίσματα του Home.

Σε μια εποχή όπου οι φοβισμένοι άλματα και οι απολαυστικά βρώμικες προσφορές φαίνεται να είναι ο μόνος τύπος τρόμου που οι σύγχρονοι παίκτες θα ανταποκριθούν, η Home παίρνει μερικούς ενδιαφέροντες κινδύνους και πετυχαίνει σε ένα επίπεδο όπου τα περισσότερα άλλα παιχνίδια δεν έχουν σε αρκετό καιρό. Αντί να δίνει την ψευδαίσθηση της επιλογής, το Home προσφέρει αφηγηματικά θέματα που ο παίκτης μπορεί να υπαγορεύσει και δημιουργεί ένα συναρπαστικό παιχνίδι διαλέξτε-το-δικό-περιπέτεια / διαδραστικό οπτικό μυθιστόρημα που βασίζεται σε πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να επικαλεστεί μια αντίδραση.

Δυστυχώς, το σπίτι είναι αρκετά μικρό αλλά γλυκό. Θα λύσετε στοιχειώδη παζλ, θα προσθέσετε αντικείμενα στο απόθεμά σας και θα ταξιδέψετε πολύ γρήγορα μέσα από τις μηχανικές κινήσεις ενός μυαλού. Αλλά για την τιμή και τη φρέσκια προσπάθεια σε κάτι νέο, αξίζει σίγουρα το μικροσκοπικό τιμολόγιο. Εκείνοι που είναι εξοικειωμένοι με το είδος θα πρέπει να βρουν κάτι καινούργιο και ενδιαφέρον να απολαύσουν εδώ, και οι νεοφερμένοι θα πάρουν μια ματιά στο τι είναι δυνατό από το μέσο. Είναι σίγουρα ένα ενδιαφέρον πείραμα και ένας άλλος προγραμματιστής θα μπορούσε να επωφεληθεί από την εξέταση. Αν ενδιαφέρεστε να εξερευνήσετε το είδος τρόμου, αυτό είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε, ειδικά αν είστε λίγο squeamish όταν πρόκειται για περιπετειώδη περιπέτειες και θέλετε κάτι λίγο πιο ψυχολογικό.