Ανασκόπηση του iPhone 6s: Προοπτική του παιχνιδιού

Τι άλλαξε για τους φορητούς gamers;

Κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο κυλά γύρω και, όπως το ρολόι, η Apple εξαπέλυσε ένα ολοκαίνουργιο iPhone στις μάζες που λατρεύουν. Το τελευταίο μοντέλο, το iPhone 6 , μοιάζει πολύ με το iPhone 6 της προηγούμενης χρονιάς με την πρώτη ματιά. Αλλά αν κοιτάξετε κάτω από την κουκούλα, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει μια σημαντική χούφτα μικρών διαφορών.

Το ερώτημα είναι, προσθέτουν αυτές οι διαφορές; Και τι, εν πάση περιπτώσει, σημαίνει για το gamer του iPhone;

Ιπποδύναμη

Το iPhone 6s είναι το νέο chip A9 της Apple, το οποίο η Apple ισχυρίζεται ότι είναι μέχρι και 70% ταχύτερα από το A8 που εξουσιάζει το iPhone 6 του περασμένου έτους, με έως και 90% καλύτερη απόδοση γραφικών. Μεγάλοι αριθμοί είναι όλα καλά και καλά, αλλά τι σημαίνει αυτό πραγματικά από την άποψη του παιχνιδιού;

Πριν προχωρήσουμε πολύ περισσότερο, είναι σημαντικό να επισημάνω ότι η βάση μου για σύγκριση δεν είναι το iPhone 6, αλλά το iPhone 5 που ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2013. Όπως και οι περισσότεροι, βρήκα τον εαυτό μου κλειδωμένο σε μια σύμβαση διάρκειας δύο ετών - και λαμβάνοντας υπόψη πόσο συνηθισμένα είναι αυτά τα συμβόλαια, αυτό μπορεί να είναι μια πιο χρήσιμη σύγκριση για τους αναγνώστες μας παρά μια ευθεία σύγκριση 6 με 6.

Με αυτό κατά νου, μπορώ με ασφάλεια να πω ότι υπάρχει μια αξιοσημείωτη βελτίωση στο πόσο ομαλά ένα παιχνίδι τρέχει και πόσο απότομο παιχνίδι φαίνεται. Όπου το iPhone 5S μου θα έβλεπε κάποιες φορές κάποιες αναμετρήσεις σε παιχνίδια όπως το Vainglory, η εμπειρία είναι τόσο ομαλή όσο το μετάξι στις 6. Και όσον αφορά τα γραφικά, μερικά παιχνίδια αισθάνονται σαν να έχουν κάνει το άλμα από τον κανονικό ορισμό σε HD, με πιο έντονα, φωτεινότερα και πιο καθαρά γραφικά. Το Call of Champions είναι ένα καλό παράδειγμα.

Οι βελτιώσεις δεν είναι καθολικές, βέβαια. Τα περισσότερα παιχνίδια που έτρεχαν καλά στο 5S μου φαίνεται να μην λειτουργούν καλύτερα στα 6άρια μου. Αλλά για εκείνα τα κορυφαία παιχνίδια που προσφέρουν κάποιο επιπλέον πλεονέκτημα; Το iPhone 6s έχει αυτό που μετράει.

3D Touch

Με την εξαίρεση ενός καλύτερου chipset, το μόνο νέο χαρακτηριστικό που η Apple μπορεί πραγματικά να κλαπεί είναι το 3D Touch: ένας νέος μηχανισμός που μπορεί να αντιληφθεί την ποσότητα πίεσης που τοποθετείτε στην οθόνη και να παράγετε διαφορετικά αποτελέσματα ως αποτέλεσμα. Κατά κύριο λόγο αυτό χρησιμοποιείται εκτός των παιχνιδιών για πράγματα όπως το να πιέζετε σκληρά ένα σύνδεσμο στο Safari για να εμφανίσετε μια προεπισκόπηση χωρίς να αφήσετε την τρέχουσα σελίδα ή πιέζοντας το εικονίδιο Twitter για να κάνετε συντόμευση προς το σημείο όπου θα θέλατε να πάτε στην εφαρμογή.

Προς το παρόν, το 3D Touch αισθάνεται περισσότερο σαν ένα τέχνασμα παρά ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα , αλλά νομίζω ότι συμβαίνει με οποιαδήποτε νέα τεχνολογία πριν οι προγραμματιστές καταλάβουν πώς να το χρησιμοποιήσουν καλύτερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις εβδομάδες που ακολούθησαν την εκκίνηση του iPhone 6s, λίγοι προγραμματιστές παιχνιδιών φαίνεται να κάνουν κάθε προσπάθεια εκκίνησης.

Τη στιγμή της γραφής, μόνο δύο από τις εκατοντάδες χιλιάδες παιχνίδια στο App Store εκμεταλλεύονται το 3D Touch: AG Drive και Magic Piano από το Smule. Ο πρώτος σας επιτρέπει να υπαγορεύετε πόση πίεση ασκείτε στο γκάζι όταν αγωνίζεστε και ο τελευταίος θα προσαρμόσει την ένταση ανάλογα με το πόσο σκληρά πιέζετε κάθε νότα. όχι σε αντίθεση με τη διαφορά ανάμεσα στο χτύπημα σταθερά σε ένα κλειδί πιάνου και στην απαλή πίεση του.

Το 3D Touch έχει τεράστιες δυνατότητες για τυχερά παιχνίδια και το επόμενο έτος θα δούμε αναμφισβήτητα κάποιες εντυπωσιακές χρήσεις (όπως το επερχόμενο Warhammer 40,000: Freeblade). Αλλά από τώρα, τις εβδομάδες που ακολουθούν την κυκλοφορία του iPhone 6s, υπάρχει πολύ λίγο να παίξετε που εκμεταλλεύεται αυτό το χαρακτηριστικό.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας

Πολύ για τη χαρά μου, έχω διαπιστώσει ότι η μπαταρία στο iPhone μου 6s ήταν μια τεράστια βελτίωση σε σχέση με το iPhone 5S, με μακρά συνεδρίες τυχερών παιχνιδιών αποστράγγισης τη συσκευή μου σε ένα κλάσμα του τι είχα ασχοληθεί με προηγουμένως.

Τούτου λεχθέντος, εάν σκέφτεστε να κάνετε αναβάθμιση από 6 σε 6, πρέπει να προειδοποιήσετε: υποσχέθηκαν την ίδια διάρκεια ζωής της μπαταρίας (και πολύ πιθανόν να ζήσουν μέχρι αυτό), αλλά η ίδια η μπαταρία έχει ελαφρώς μικρότερη χωρητικότητα.

Οι παίκτες χρειάζονται αναβάθμιση;

Μπορεί να ακούγεται σαν cop-out να λέει "εξαρτάται από εσάς", αλλά πραγματικά, εξαρτάται από εσάς. Εάν είστε ικανοποιημένοι με την τρέχουσα συσκευή σας και διαπιστώσετε ότι τα παιχνίδια που παίζετε τρέχουν καλά, δεν υπάρχει τίποτα πρωτοποριακό εδώ που απαιτεί αναβάθμιση ακόμα. Περιμένετε έως ότου αντιμετωπίζετε προβλήματα ή μέχρι να ξεκινήσετε μια σειρά από εξαιρετικά παιχνίδια με δυνατότητες τρισδιάστατης λήψης πριν ξεκινήσετε τη βουτιά.

Αλλά αν, όπως και εγώ, διαπιστώσατε ότι τα παιχνίδια στο iPhone σας υποχωρούν με τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες, η μπαταρία σας εξαντλείται γρήγορα και τα γραφικά έντονα παιχνίδια καθιστούν το iPhone σας αρκετά ζεστό για να μαγειρέψουν ένα αυγό, τότε ναι, θα να είστε πολύ χαρούμενος που έχετε κάνει τη μετάβαση στο iPhone 6s.

Και εκτός αυτού, ακόμα και αν υπάρχουν μόνο δύο παιχνίδια που το χρησιμοποιούν, το AG Drive είναι ακριβώς αυτό το μικρότερο ψυγείο τώρα που έχει ένα πεντάλ γκαζιού 3D Touch.