Χρησιμοποιώντας το iPad Mini για το GPS περιηγηθείτε στο δρόμο

Η μεγάλη οθόνη του Mini παρέχει μια χρήσιμη πλατφόρμα για εφαρμογές πλοήγησης

Μόλις ανακοινώθηκε το Apple iPad Mini, αναγνώρισα ότι θα μπορούσε να είναι μια ιδανική συσκευή για πλοήγηση GPS σε αυτοκίνητο και για άλλους σκοπούς και ήμουν πρόθυμος να το δοκιμάσω. Σημαντικά μικρότερο, ελαφρύτερο και λεπτότερο από το iPad πλήρους μεγέθους (το οποίο είναι πολύ ογκώδες για να το τοποθετήσετε σε ένα αυτοκίνητο, κατά τη γνώμη μου), το μίνι έμοιαζε σαν ένας πολύ καλός σύντροφος και συσκευή πλοήγησης.

Βάση

Το Mini μοιάζει με μια προφανή επιλογή για χρήση αυτοκινήτων, αλλά πώς να το τοποθετήσετε; Είχα κάποιες καλές εμπειρίες με iOttie mounts και περιπτώσεις για smartphones, γι 'αυτό έχω σκάψει στις προσφορές της εταιρείας για να βρω το iOttie Easy Grip Universal Dashboard Mount. Εγκαταστάθηκα στην iOttie λόγω της κομψής εμφάνισής της (μερικές βάσεις ταμπλό, ειδικά για δισκία, φαίνονται απαίσια), η δυνατότητα προσαρμογής της και το σύστημα στήριξης αναρρόφησης. Η iOttie χρησιμοποιεί ένα δίσκο που προσκολλάται σε ένα ταμπλό ή το παρμπρίζ πολύ σταθερά, χάρη σε ένα κολλώδες στρώμα που προσαρμόζεται σε μια υφή επιφάνεια. Ένας κολλητικός δίσκος με πολύ ισχυρή αναρρόφηση συνδέεται με το δίσκο, για μια σταθερή βάση που ποτέ δεν χάθηκε στις δοκιμές μου.

Με το iOttie, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα iPad Mini μπροστά και στο κέντρο στο ταμπλό, εντελώς κάτω από την οπτική επαφή του παρμπρίζ. Μπορείτε επίσης να το τοποθετήσετε στο παρμπρίζ, αλλά φροντίστε να το τοποθετήσετε έτσι ώστε να μην καλύπτονται οι περιοχές κλειδιού της όρασης. Ο βραχίονας τοποθέτησης της iOttie προσαρμόζεται στην πλήρη γκάμα των δισκίων στην αγορά, συμπεριλαμβανομένου του Mini που δοκιμάζω, μέχρι μοντέλα πλήρους μεγέθους. Οι δακτυλιοειδείς δακτύλιοι ρύθμισης του χεριού της βάσης μπορεί να είναι λίγο προκλητικοί για να σφίξετε και να σφίξετε, αλλά κρατούν καλά, μόλις τοποθετηθούν εκεί που τις θέλετε. Η iOttie είχε καλή απόδοση ως ένα iPad Mini mount, συνολικά.

GPS-Ενεργοποίηση ενός iPad Mini

Έχω ένα μίνι Wi-Fi μόνο, αλλά αυτό δεν με εμπόδισε από το GPS-ενεργοποίηση του iPad και από τη λήψη δεδομένων σε αυτό ενώ ήμουν στο δρόμο. Χρησιμοποίησα ένα aftermarket Bad Elf GPS με το βύσμα της Apple Lightning. Το Bad Elf δούλεψε εξαιρετικά, γρήγορα καταγράφοντας και κρατώντας ένα ισχυρό σήμα GPS. Για να μπορέσω να αποκτήσω δεδομένα στο δρόμο στο iPad Mini, το έδωσα δεδομένα στο iPhone μου και αυτό το έκανε πολύ καλά.

Μπορείτε να αποφύγετε τα βήματα προσθήκης GPS και προσκόλλησης δεδομένων εάν αγοράσετε το ακριβότερο μοντέλο Wi-Fi Plus Cellular iPad Mini και ενεργοποιήσετε ένα σχέδιο κυψελοειδών δεδομένων για αυτό.

Στο δρόμο

Με το iPad Mini που τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητο και το GPS και το data-enabled, έπρεπε μόνο να επιλέξω μια εφαρμογή πλοήγησης GPS με τη σειρά του για τις οδικές εκδρομές μου. Για αυτή τη δοκιμή, επέλεξα την εφαρμογή MotionX GPS Drive για iPad, αν και υπάρχει επίσης μια έκδοση HD. Δεν είναι όλες οι εφαρμογές πλοήγησης GPS σχεδιασμένες να γεμίζουν την πλήρη οθόνη ενός iPad Mini ή iPad, οπότε βεβαιωθείτε ότι οι εφαρμογές που σκέφτεστε έχουν σχεδιαστεί για να αξιοποιήσουν στο έπακρο την οθόνη του iPad.

Επέλεξα MotionX, λόγω της λογικής τιμής του και ενός συστήματος με μενού που θα σας κάνει να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίπεδη οθόνη του iPad. Τα χαρακτηριστικά MotionX περιλαμβάνουν τη φωνητική καθοδήγηση "turn-by-turn", φυσικά. ανίχνευση και αποφυγή κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, βοήθεια οπτικής λωρίδας, ζωντανή πυξίδα (ωραίο, μεγάλο), ενσωμάτωση εφαρμογής Apple App, ολοκλήρωση του iTunes και δείκτη σημείου στάθμευσης.

Στο δρόμο, όλη η εγκατάσταση λειτουργούσε όπως περίμενα, με την πολυτέλεια των χάρτες μεγάλης οθόνης και των ελέγχων εφαρμογών, καθώς και με όλη μου τη μουσική κατόπιν ζήτησης. Σε συνδυασμό με τη βάση iOttie, ολόκληρο το πακέτο φαίνεται καλό σε ένα αυτοκίνητο και η τοποθέτηση του iPad Mini GPS για να δουλέψει με αυτόν τον τρόπο έχει μια εκλεπτυσμένη αίσθηση. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το Mini διαθέτει τόσες πολλές δυνατότητες που μπορεί να αποσπά την προσοχή σε ένα αυτοκίνητο, οπότε προσέξτε να περιορίσετε τις δραστηριότητές σας στη πλοήγηση και τα ενσωματωμένα χειριστήρια μουσικής κατά την οδήγηση. Ζητήστε από έναν επιβάτη να κάνει κάτι πέρα ​​από αυτό, και οι επιβάτες των εμπρός καθισμάτων να εκτιμήσουν ότι διαθέτουν τις γνωστές λειτουργίες του iPad που είναι διαθέσιμες σε αυτούς κατά την περιστροφή.