Τα πρότυπα ιστορικού του PowerPoint μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων κατασκοπίας

Γράψτε μια ιστορία χρησιμοποιώντας τα πρότυπα σύνταξης ιστορικού του PowerPoint

Η συγγραφή ιστοριών είναι μια δεξιότητα που αρχίζει στις πρώτες στοιχειώδεις ποιότητες. Γιατί να μην το κάνουμε μια διασκεδαστική εμπειρία για τα παιδιά;

Αυτά τα παραδείγματα του PowerPoint για ειδικές περιστάσεις, που γίνονται με τα πρότυπα ιστοριών του PowerPoint, θα σας δώσουν μια καλή ιδέα για το πόσο εύκολο είναι να γαντζώσεις τα παιδιά για τη σύνταξη ιστοριών. Μπορούν να είναι τόσο απλά όσο και περίτεχνα όσο χρειάζεται, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Οι ηλικιωμένοι μαθητές μπορούν να τζαζ μέχρι τις ιστορίες τους προσθέτοντας κινούμενα σχέδια και ήχους. Περισσότερα για αυτό παρακάτω.

Δημιούργησα πρότυπα γραφής για να κατεβάσετε, με μια περιοχή στην κορυφή για εικόνες και clip art και την κάτω περιοχή για το γραπτό μέρος που συνοδεύει τις εικόνες στη σελίδα. Η έγχρωμη γραμμή διαιρεί τη γραπτή περιοχή από την περιοχή εικόνας του προτύπου ιστορικού του PowerPoint.

Τρόπος χρήσης αυτών των προτύπων σύνταξης ιστορικού του PowerPoint

Αυτά τα αρχεία πρότυπου εγγράφου ιστορικού PowerPoint δεν είναι πρότυπα με την αληθινή έννοια. Είναι απλά αρχεία παρουσίασης του PowerPoint που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αρχεία εκκίνησης.

  1. Κάντε λήψη ενός ή όλων των αρχείων πρότυπων εγγράφων γραφής στον υπολογιστή σας.
  2. Ανοίξτε το αρχείο παρουσίασης και αποθηκεύστε το αμέσως, με διαφορετικό όνομα αρχείου. Χρησιμοποιήστε αυτό το νεοεμφανιζόμενο πρότυπο σύνταξης ιστορικού παρουσίασης ως το αρχείο εργασίας σας, ώστε να διατηρείτε πάντα ένα πρωτότυπο.

Γράφοντας την ιστορία

Όταν οι μαθητές αρχίζουν να γράφουν την ιστορία, θα προσθέσουν έναν τίτλο και το όνομά τους ως υπότιτλο στην πρώτη διαφάνεια. Κάθε νέα διαφάνεια που ξεκινούν θα έχει ένα σύμβολο κράτησης θέσης για τον τίτλο της διαφάνειας. Οι μαθητές μπορεί να μην επιθυμούν να έχουν τίτλο σε κάθε σελίδα, όπως και στην ιστορία του δείγματος. Για να διαγράψετε αυτό το σύμβολο κράτησης θέσης, απλώς κάντε κλικ στο περίγραμμα του σύμβολο κράτησης θέσης και κάντε κλικ στο πλήκτρο Διαγραφή στο πληκτρολόγιο.

1) Προσθήκη ή αλλαγή χρώματος φόντου

Τα παιδιά αγαπούν το χρώμα - και πολλά από αυτά. Για αυτό το πρότυπο ιστορίας, οι μαθητές μπορούν να αλλάξουν το χρώμα φόντου στην επάνω περιοχή της ιστορίας. Μπορούν να επιλέξουν ένα συμπαγές χρώμα ή να αλλάξουν το φόντο με διάφορους τρόπους.

2) Αλλάξτε το στυλ γραμματοσειράς, το μέγεθος ή το χρώμα

Τώρα που έχετε αλλάξει το χρώμα φόντου της διαφάνειας, ίσως θέλετε να αλλάξετε το στυλ γραμματοσειράς, το μέγεθος ή το χρώμα, ανάλογα με το θέμα της ιστορίας. Είναι εύκολο να αλλάξετε το στυλ γραμματοσειράς, το χρώμα και το μέγεθος, έτσι ώστε η διαφάνειά σας να είναι ευανάγνωστη.

3) Προσθήκη Clip Art και Εικόνες

Clip Art ή εικόνες είναι μεγάλες προσθήκες σε μια ιστορία. Χρησιμοποιήστε τη γκαλερί Microsoft Clip Art που είναι μέρος του PowerPoint ή αναζητήστε εικόνες clipart στο διαδίκτυο. Ίσως οι μαθητές να έχουν ψηφιακές ή σαρωμένες φωτογραφίες της δικής τους που θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν στην ιστορία τους.

4) Τροποποίηση διαφανειών στο πρότυπο σύνταξης ιστορικού PowerPoint

Μερικές φορές σας αρέσει το βλέμμα της διαφάνειας, αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς στα σωστά σημεία. Η μετακίνηση και η αλλαγή μεγέθους αντικειμένων διαφάνειας είναι απλώς θέμα κάνοντας κλικ και σύροντας το ποντίκι. Αυτό το φροντιστήριο του PowerPoint θα σας δείξει πόσο εύκολο είναι να μετακινήσετε ή να αλλάξετε το μέγεθος των εικόνων, των γραφικών ή των αντικειμένων κειμένου σε διαφάνειες.

5) Προσθήκη, διαγραφή ή αναδιάταξη διαφανειών

Μόνο μερικά κλικ του ποντικιού είναι όλα που χρειάζεστε για να προσθέσετε, να διαγράψετε ή να αναδιατάξετε τις διαφάνειες σε μια παρουσίαση. Αυτό το φροντιστήριο του PowerPoint θα σας δείξει πώς να αναδιατάξετε τη σειρά των διαφανειών σας, να προσθέσετε νέες ή να διαγράψετε διαφάνειες που δεν χρειάζεστε πλέον.

6) Προσθήκη μεταβάσεων στο πρόγραμμά σας εγγραφής PowerPoint Story Writing

Οι μεταβάσεις είναι οι κινήσεις που βλέπετε όταν μια διαφάνεια αλλάζει σε άλλη. Παρόλο που οι αλλαγές διαφάνειας κινούνται, ο όρος κινούμενη εικόνα στο PowerPoint ισχύει για τις κινήσεις αντικειμένων στη διαφάνεια αντί για την ίδια την διαφάνεια. Αυτό το φροντιστήριο του PowerPoint θα σας δείξει πώς να προσθέσετε την ίδια μετάβαση σε όλες τις διαφάνειες ή να δώσετε μια διαφορετική μετάβαση σε κάθε διαφάνεια.

7) Προσθήκη μουσικής, ήχου ή αφήγησης

Οι σπουδαστές μπορούν να προσθέσουν τους κατάλληλους ήχους ή μουσική στην ιστορία τους ή μπορούν να ασκήσουν ακόμη και τις δεξιότητες ανάγνωσής τους διαγράφοντας την τελική τους ιστορία. Ένα μικρόφωνο από το κατάστημα δολαρίων είναι το μόνο που χρειάζεται. Αυτό είναι ένα μεγάλο "show και λέει" για τη νύχτα των γονέων.

8) Κινήστε αντικείμενα στις διαφάνειες σας

Οι παλαιότεροι βαθμοί μπορεί να είναι έτοιμοι να προσθέσουν μια μικρή κίνηση στην ιστορία τους. Η κίνηση αντικειμένων στις διαφάνειες ονομάζεται κινούμενη εικόνα. Τα αντικείμενα μπορούν να εμφανιστούν με ποικίλους ενδιαφέροντες και διασκεδαστικούς τρόπους.