Προσθέτοντας ήχους, μουσική ή αφήγηση σε παρουσιάσεις διαφανειών του PowerPoint 2003

01 από 10

Χρησιμοποιήστε το μενού Εισαγωγή για να κάνετε την επιλογή ήχου στο PowerPoint

Επιλογές εισαγωγής ήχων στο PowerPoint. © Wendy Russell

Σημείωση - Κάντε κλικ εδώ για επιλογές ήχου ή μουσικής του PowerPoint 2007 .

Επιλογές ήχου

Μπορούν να προστεθούν ήχοι όλων των ειδών στις παρουσιάσεις του PowerPoint. Μπορεί να θέλετε να αναπαράγετε ένα κομμάτι από ένα CD ή να εισάγετε ένα αρχείο ήχου στην παρουσίασή σας. Τα αρχεία ήχου μπορούν να επιλεγούν από το Microsoft Clip Organizer μέσα στο πρόγραμμα ή από ένα αρχείο που βρίσκεται στον υπολογιστή σας. Η καταγραφή ενός ήχου ή μιας αφήγησης για να διευκρινίσετε τις λειτουργίες των διαφανειών σας είναι επίσης μια από τις επιλογές.

Βήματα

  1. Επιλέξτε Εισαγωγή> Ταινίες και ήχοι από το μενού.
  2. Επιλέξτε τον τύπο ήχου που θέλετε να προσθέσετε στην παρουσίαση.

02 από 10

Επιλέξτε ένα Sound From the Organizer Clip

Προεπισκόπηση στο διοργανωτή κλιπ - διοργανωτής κλιπ του PowerPoint. © Wendy Russell

Χρησιμοποιήστε το Clip Organizer

Το Organizer Clip αναζητά όλα τα αρχεία ήχου που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στον υπολογιστή σας.

Βήματα

  1. Επιλέξτε Εισαγωγή> Μουσική και ήχοι> Ήχος από το Clip Organizer ... από το μενού.

  2. Μετακινηθείτε στα κλιπ πολυμέσων για να εντοπίσετε τον ήχο.

  3. Για να ακούσετε μια προεπισκόπηση του ήχου, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος δίπλα στον ήχο και, στη συνέχεια, επιλέξτε Προεπισκόπηση / Ιδιότητες . Ο ήχος θα αρχίσει να παίζει. Κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο όταν ολοκληρώσετε την ακρόαση.

  4. Εάν αυτός είναι ο ήχος που θέλετε, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος ξανά και, στη συνέχεια, επιλέξτε Εισαγωγή για να εισαγάγετε το αρχείο ήχου στην παρουσίασή σας.

03 από 10

Τοποθετήστε το παράθυρο διαλόγου "Ήχος" στο PowerPoint

Αρχείο ήχου στο παράθυρο διαλόγου στο PowerPoint. © Wendy Russell

Εισαγωγή πλαισίου διαλόγου "Ήχος"

Όταν επιλέξετε να εισαγάγετε έναν ήχο στο PowerPoint, εμφανίζεται ένα παράθυρο διαλόγου. Οι επιλογές πρέπει να έχουν αναπαραγωγή ήχου αυτόματα ή όταν κάνετε κλικ .

Αυτόματα θα ξεκινήσει ο ήχος όταν εμφανιστεί το εικονίδιο ήχου στη διαφάνεια.

Όταν κάνετε κλικ, θα καθυστερήσει ο ήχος μέχρι να πατηθεί το ποντίκι στο εικονίδιο του ήχου. Αυτό μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς το ποντίκι πρέπει να τοποθετηθεί ακριβώς πάνω από το εικονίδιο του ήχου όταν πατήσετε.

Σημείωση - Δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή, ποια επιλογή επιλέγεται. Κάθε επιλογή μπορεί να τροποποιηθεί αργότερα στο παράθυρο διαλόγου Χρονοδιαγράμματα . Δείτε Βήμα 8 αυτού του εγχειριδίου για λεπτομέρειες.

Αφού γίνει η επιλογή στο παράθυρο διαλόγου, το εικονίδιο ήχου εμφανίζεται στο κέντρο της διαφάνειας του PowerPoint.

04 από 10

Εισαγωγή ήχου από ένα αρχείο στη διαφάνειά σας

Εντοπίστε αρχείο ήχου. © Wendy Russell

Αρχεία ήχου

Τα αρχεία ήχου μπορούν να προέρχονται από ποικίλους τύπους αρχείων ήχου, όπως αρχεία MP3, αρχεία WAV ή αρχεία WMA.

Βήματα

  1. Επιλέξτε Εισαγωγή> Ταινίες και ήχοι> Ήχος από αρχείο ...
  2. Εντοπίστε το αρχείο ήχου στον υπολογιστή σας.
  3. Επιλέξτε την αυτόματη εκκίνηση ή όταν κάνετε κλικ.
Το εικονίδιο ήχου θα εμφανιστεί στο κέντρο της διαφάνειας.

05 από 10

Αναπαραγάγετε ένα κομμάτι ήχου CD κατά τη διάρκεια της προβολής διαφανειών

Εισάγετε ήχο από το κομμάτι του CD στο PowerPoint. © Wendy Russell

Αναπαραγάγετε ένα κομμάτι ήχου CD

Μπορείτε να επιλέξετε να αναπαράγετε οποιοδήποτε κομμάτι ήχου CD κατά τη διάρκεια μιας προβολής παρουσίασης PowerPoint. Το κομμάτι ήχου CD μπορεί να ξεκινήσει όταν εμφανιστεί η διαφάνεια ή να καθυστερήσει, ρυθμίζοντας ένα χρονισμό στο εικονίδιο του ήχου. Μπορείτε να παίξετε ολόκληρο το κομμάτι ήχου CD ή μόνο ένα τμήμα.

Βήματα

Επιλογές CD Audio Track
  1. Επιλογή κλιπ
    • Επιλέξτε ποιο κομμάτι ή κομμάτια για αναπαραγωγή επιλέγοντας το αρχικό κομμάτι και το κομμάτι που τελειώνει. (Δείτε την επόμενη σελίδα για περισσότερες επιλογές).

  2. Επιλογές αναπαραγωγής
    • Εάν θέλετε να συνεχίσετε να παίζετε το κομμάτι ήχου CD ξανά και ξανά έως ότου ολοκληρωθεί η προβολή παρουσίασης, τότε ελέγξτε την επιλογή στο βρόχο μέχρι να σταματήσει . Μια άλλη επιλογή αναπαραγωγής είναι η δυνατότητα προσαρμογής της έντασης ήχου για αυτόν τον ήχο.

  3. Επιλογές οθόνης
    • Εκτός αν έχετε επιλέξει να ξεκινήσει τον ήχο όταν πατηθεί το εικονίδιο, πιθανότατα θέλετε να αποκρύψετε το εικονίδιο ήχου στη διαφάνεια. Επιλέξτε αυτήν την επιλογή.

  4. Κάντε κλικ στο κουμπί OK όταν έχετε κάνει όλες τις επιλογές σας. Το εικονίδιο του CD θα εμφανιστεί στο κέντρο της διαφάνειας.

06 από 10

Παίξτε μόνο ένα τμήμα ενός κομμάτι ήχου CD

Ορίστε ακριβείς χρονοδιαγράμματα αναπαραγωγής στο κομμάτι ήχου CD στο PowerPoint. © Wendy Russell

Παίξτε μόνο μέρος ενός κομμάτι ήχου CD

Όταν επιλέγετε το κομμάτι ήχου CD για αναπαραγωγή, δεν περιορίζεστε στην αναπαραγωγή του πλήρους κομματιού του CD.

Στα πλαίσια κειμένου επιλογής κλιπ , εντοπίστε ακριβώς το σημείο όπου θέλετε να ξεκινήσει και να τελειώσει το CD Audio Track. Στο παράδειγμα που παρουσιάζεται, το κομμάτι 10 του CD έχει ρυθμιστεί να ξεκινά στα 7 δευτερόλεπτα από την αρχή του κομματιού και να λήγει σε 1 λεπτό και 36,17 δευτερόλεπτα από την αρχή του κομματιού.

Αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει να αναπαράγετε μόνο ένα επιλεγμένο κομμάτι του κομμάτι ήχου CD. Θα χρειαστεί να σημειώσετε αυτές τις ώρες έναρξης και λήξης παίζοντας το κομμάτι ήχου CD πριν από την πρόσβαση σε αυτό το παράθυρο διαλόγου.

07 από 10

Εγγραφή ήχων ή αφηγήσεων

Καταγράψτε την αφήγηση στο PowerPoint. © Wendy Russell

Εγγραφή ήχου ή αφηγήσεων

Οι καταγεγραμμένες αφηγήσεις μπορούν να ενσωματωθούν στην παρουσίαση του PowerPoint. Αυτό είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο για παρουσιάσεις που πρέπει να τρέχουν χωρίς επίβλεψη, όπως σε ένα επιχειρηματικό περίπτερο σε μια εμπορική έκθεση. Μπορείτε να διηγηθείτε ολόκληρη την ομιλία σας για να συνοδεύσετε την παρουσίαση και έτσι να πουλήσετε το προϊόν ή την ιδέα σας όταν δεν μπορείτε να είστε εκεί "με τη σάρκα".

Η εγγραφή ηχητικών εφέ σάς δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε ένα ξεχωριστό εφέ ήχου ή ήχου που μπορεί να είναι σημαντικό για το περιεχόμενο της παρουσίασης. Για παράδειγμα, εάν η παρουσίασή σας αφορά σε αυτόματες επισκευές, ίσως είναι χρήσιμο να έχετε μια συγκεκριμένη ηχογράφηση που θα έδειχνε ένα πρόβλημα στον κινητήρα.

Σημείωση - Για την καταγραφή αφηγήσεων ή ηχητικών εφέ πρέπει να έχετε ένα μικρόφωνο συνδεδεμένο στον υπολογιστή σας.

Βήματα

  1. Επιλέξτε Εισαγωγή> Ταινίες και ήχοι> Εγγραφή ήχου

  2. Πληκτρολογήστε ένα όνομα για αυτήν την εγγραφή στο πλαίσιο Όνομα .

  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Εγγραφή - (κόκκινη κουκκίδα) όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την εγγραφή.

  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Διακοπή - (το μπλε τετράγωνο) όταν ολοκληρώσετε την εγγραφή.

  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Αναπαραγωγή - (το μπλε τρίγωνο) για να ακούσετε την αναπαραγωγή. Αν δεν σας αρέσει η εγγραφή, απλά ξεκινήστε ξανά τη διαδικασία εγγραφής.

  6. Όταν είστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα, κάντε κλικ στο OK για να προσθέσετε τον ήχο στη διαφάνεια. Το εικονίδιο ήχου θα εμφανιστεί στο κέντρο της διαφάνειας.

08 από 10

Ρύθμιση χρονισμών ήχου στην παρουσίαση διαφανειών

Προσαρμοσμένες κινούμενες εικόνες - ρυθμίστε τις χρονικές περιόδους καθυστέρησης © Wendy Russell

Ρυθμίστε τους χρόνους ήχου

Συχνά είναι σκόπιμο ο ήχος ή η αφήγηση να ξεκινήσει σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή κατά την παρουσίαση της συγκεκριμένης διαφάνειας. Οι επιλογές χρονισμού του PowerPoint σάς επιτρέπουν να ορίσετε μια χρονική καθυστέρηση σε κάθε συγκεκριμένο ήχο, εάν το επιθυμείτε.

Βήματα

  1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο ήχου που βρίσκεται στη διαφάνεια. Επιλέξτε Προσαρμοσμένες ζωές ... από το μενού συντομεύσεων, για να αποκτήσετε πρόσβαση στο παράθυρο εργασιών Custom Animation εάν δεν εμφανίζεται ήδη στη δεξιά πλευρά της οθόνης σας.

  2. Στη λίστα κινούμενων εικόνων που εμφανίζεται στο παράθυρο εργασιών Custom Animation, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος δίπλα στο αντικείμενο ήχου στη λίστα. Αυτό θα αποκαλύψει ένα μενού συντομεύσεων. Επιλέξτε Χρονοδιαγράμματα ... από το μενού.

09 από 10

Ρυθμίστε τις χρονικές περιόδους καθυστέρησης στους ήχους

Ορίστε χρόνο καθυστέρησης για ήχους στο PowerPoint. © Wendy Russell

Καθυστέρηση καθυστέρησης

Στο παράθυρο διαλόγου Αναπαραγωγή ήχου , επιλέξτε την καρτέλα Χρονισμός και ορίστε τον αριθμό δευτερολέπτων που θέλετε να καθυστερήσετε τον ήχο. Αυτό θα επιτρέψει στην οθόνη να εμφανίζεται στην οθόνη για μερικά δευτερόλεπτα προτού ξεκινήσει ο ήχος ή η αφήγηση.

10 από 10

Αναπαραγωγή μουσικής ή ήχου μέσω πολλών διαφανειών του PowerPoint

Ορίστε συγκεκριμένους χρόνους για μουσικές επιλογές στο PowerPoint. © Wendy Russell

Αναπαραγωγή ήχου ή μουσικής από πολλές προβολές

Μερικές φορές θέλετε να συνεχίσετε μια μουσική επιλογή ενώ πολλές διαφάνειες προχωρούν. Αυτή η ρύθμιση μπορεί να γίνει στις ρυθμίσεις " Εφέ" του πλαισίου διαλόγου " Αναπαραγωγή ήχου ".

Βήματα

  1. Επιλέξτε την καρτέλα Εφέ στο παράθυρο διαλόγου Αναπαραγωγή ήχου .

  2. Επιλέξτε πότε θα αρχίσετε να παίζετε τη μουσική. Μπορείτε να ρυθμίσετε τη μουσική ώστε να αρχίσει να παίζει στην αρχή του τραγουδιού ή ακόμα και να ρυθμίσετε την αναπαραγωγή σε σημείο που είναι 20 δευτερόλεπτα στο πραγματικό τραγούδι και όχι στην αρχή. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν η μουσική επιλογή έχει μια μακρά εισαγωγή που θέλετε να παραλείψετε. Αυτή η μέθοδος σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε τη μουσική να ξεκινά ακριβώς σε ένα προκαθορισμένο σημείο στο τραγούδι.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ήχο στο PowerPoint Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον καθορισμό χρονισμών σε διαφάνειες του PowerPoint, ανατρέξτε σε αυτό το σεμινάριο για τις Custom Timings and Effects for Animations .

Αφού ολοκληρωθεί η παρουσίασή σας, ίσως χρειαστεί.