Χρησιμοποιήστε αυτό το πρότυπο του PowerPoint για ένα κουίζ πολλαπλών επιλογών

Δημιουργήστε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών για την τάξη μόνο για διασκέδαση

Δεν υπάρχουν άλλα κοσμικά κουίζ για την τάξη σας. Προσθέστε κάτι επιπλέον στα ερωτηματολόγια πολλαπλών επιλογών χρησιμοποιώντας ένα διαδραστικό πρότυπο παρουσίασης PowerPoint.

Αυτή η μορφή προτύπου κουίζ πολλαπλών επιλογών μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να γίνει ένα πραγματικό / ψευδές σενάριο πολύ εύκολα.

Η μέθοδος δημιουργίας αυτού του προτύπου κουίζ πολλαπλών επιλογών είναι με τη χρήση αόρατων υπερσυνδέσμων (που ονομάζονται επίσης αόρατα κουμπιά ή hotspots). Οι αόρατοι υπερσυνδέσμοι τοποθετούνται στις διάφορες απαντήσεις στη διαφάνεια του PowerPoint.

Όταν επιλεγεί μια απάντηση, η διαφάνεια αλλάζει για να δείξει αν η απάντηση ήταν σωστή ή λανθασμένη.

Κάντε λήψη του αρχείου προτύπου Quiz πολλαπλών επιλογών PowerPoint για χρήση σε αυτό το σεμινάριο.

Πάρτε μια εκδοχή walkthrough με πλάνα οθόνης πρότυπο .

  1. Αποθηκεύστε ένα δεύτερο αντίγραφο του αρχείου προτύπου έτσι ώστε να έχετε πάντα ένα πρωτότυπο.
  2. Ανοίξτε το αντίγραφο του προτύπου κουίζ πολλαπλών επιλογών.
  3. Αλλάξτε τον τίτλο της πρώτης διαφάνειας ώστε να αντικατοπτρίζει τη δική σας ερώτηση για αυτό το κουίζ με πολλαπλές επιλογές.
  4. Κάντε κλικ στην κορυφή μίας από τις τρέχουσες απαντήσεις στο τμήμα απαντήσεων πολλαπλής επιλογής της διαφάνειας. Θα δείτε ότι εμφανίζονται οι λαβές επιλογής, υποδεικνύοντας ότι υπάρχει ένα γραφικό δώρο, αν και είναι επί του παρόντος αόρατο. Αυτή είναι η αόρατη υπερσύνδεση που αναφέρθηκε προηγουμένως.
  5. Σύρετε αυτό το αόρατο κουτί υπερσύνδεσης από το δρόμο, αλλά κρατήστε το κοντά του για να το ανακτήσετε αργότερα.
  6. Αντικαταστήστε την απάντηση στο τμήμα πολλαπλών επιλογών της διαφάνειας με μια δική σας απάντηση.
    Σημείωση - Κάντε τις απαντήσεις σας σωστές ή λανθασμένες όπως ήταν στην αρχική διαφάνεια - δηλαδή - αν η απάντηση A είναι ψευδής στην αρχική διαφάνεια, αντικαταστήστε την απάντηση με μια άλλη εσφαλμένη απάντηση. Ο λόγος είναι ότι αυτό το σημείο είναι ήδη συνδεδεμένο με το slide που λέει ότι η απάντηση είναι ψευδής. Ομοίως για μια σωστή απάντηση.
  1. Αφού εισαγάγετε την απάντησή σας, σύρετε την αόρατη υπερσύνδεση πίσω από την κορυφή της νέας απάντησής σας. Εάν είναι απαραίτητο, τεντώστε το προς τα δεξιά χρησιμοποιώντας τις λαβές επιλογής, εάν η απάντησή σας είναι μεγαλύτερη από την αρχική απάντηση στο πρότυπο.
  2. Συνεχίστε τη διαδικασία για τις 4 απαντήσεις που εμφανίζονται στη διαφάνεια.
  3. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για κάθε διαφάνεια ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών, αλλάζοντας τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις.

Προσθέτοντας περισσότερες προβολές πολλαπλών επιλογών ερωτήσεων

  1. Αντιγράψτε μια από τις διαφάνειες ερωτήσεων.
    • Για να αντιγράψετε μια διαφάνεια, κάντε δεξί κλικ στη μικρογραφία της διαφάνειας που εμφανίζεται στο παράθυρο Ολίσθησης / Διαφάνειες στα αριστερά της οθόνης σας και επιλέξτε Αντιγραφή από το μενού συντομεύσεων.
    • Τοποθετήστε την άκρη του δείκτη του ποντικιού σας κάτω από την τελευταία μικρογραφία. Κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Επικόλληση από το μενού συντομεύσεων. Μπορείτε να επικολλήσετε την ίδια διαφάνεια πολλές φορές, για να φτάσετε στον αριθμό των διαφανειών που χρειάζεστε.
  2. Αλλάξτε τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις των διαφανειών, επαναλαμβάνοντας την παραπάνω διαδικασία.

Αντιγράψτε τις "σωστές" και "εσφαλμένες" διαφάνειες

Για κάθε διαφάνεια ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών, πρέπει να υπάρχουν δύο αντίστοιχες διαφάνειες απαντήσεων. Το ένα είναι για τη σωστή απάντηση και το ένα είναι για εσφαλμένη απάντηση.

  1. Αντιγράψτε μια από τις "Εσφαλμένες" διαφάνειες απαντήσεων. Επικολλήστε ένα αντίγραφο αυτής της διαφάνειας μετά από κάθε διαφάνεια ερώτησης ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών.
  2. Αντιγράψτε μία από τις διαφάνειες απάντησης "Correct". Επικολλήστε ένα αντίγραφο αυτής της διαφάνειας μετά από κάθε "Εσφαλμένη" διαφάνεια απάντησης.
Σημείωση - Είναι σημαντικό να τοποθετήσετε την πλάκα απάντησης "Λανθασμένη" πριν από τη διαφάνεια απάντησης "Correct". Η προβολή παρουσίασης έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε μετά την εμφάνιση μιας σωστής διαφάνειας απαντήσεων, εμφανίζεται μια νέα διαφάνεια ερωτήσεων.

Συνδέστε τις απαντήσεις στις αντίστοιχες διαφάνειες

Όταν ολοκληρωθούν όλες οι διαφάνειές σας, πρέπει να επιστρέψετε σε κάθε διαφάνεια ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών για να συνδέσετε τις απαντήσεις με τη σωστή διαφάνεια.

Σημείωση - Αν προχωρήσετε για να δημιουργήσετε το δικό σας πρότυπο PowerPoint κουίζ από το μηδέν, θα ήταν πιθανό να συνδέσετε τις απαντήσεις τη στιγμή που δημιουργείτε τις αόρατες υπερσυνδέσεις. Ωστόσο, επειδή οι σύνδεσμοι έχουν ήδη δημιουργηθεί σε αυτό το πρότυπο , θα πραγματοποιήσετε τη σύνδεση αφού δημιουργηθούν όλες οι νέες διαφάνειες.
  1. Τώρα που έχετε μια "σωστή" και "εσφαλμένη" απάντηση διαφανειών στη θέση τους μετά από κάθε ερώτηση κουίζ πολλαπλών επιλογών, θα πρέπει να συνδέσετε τις αόρατες υπερσυνδέσεις σε κάθε διαφάνεια ερωτήσεων με τη σωστή διαφάνεια απάντησης.
  2. Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ σε έναν από τους αόρατους υπερσυνδέσμους και επιλέξτε Ρυθμίσεις ενέργειας.
  3. Στην αναπτυσσόμενη λίστα Υπερσύνδεση , επιλέξτε Διαφάνεια ... και εντοπίστε τη σωστή διαφάνεια απαντήσεων που ακολουθεί την τρέχουσα διαφάνεια ερωτήσεων.
  1. Κάντε κλικ στο OK και η απάντηση κουίζ πολλαπλών επιλογών θα συνδεθεί με την κατάλληλη διαφάνεια "Correct" ή "Incorrect".
  2. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για κάθε διαφάνεια ερωτήσεων.

Δοκιμάστε το Quiz πολλαπλής επιλογής

  1. Επιλέξτε Προβολή> Προβολή διαφανειών από το μενού ή χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου PowerPoint πατώντας το πλήκτρο F5 .
  2. Κάντε κλικ σε όλες τις ερωτήσεις και απαντήσεις για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν.