Ενσωμάτωση Vs. Σύνδεση βίντεο στο Powerpoint

Πρέπει να συνδέσετε ή να ενσωματώσετε βίντεο σε παρουσιάσεις Powerpoint; Τα διαφορετικά σενάρια θα προσφέρουν διαφορετικά αποτελέσματα κατά την επιλογή σύνδεσης ή ενσωμάτωσης ενός βίντεο σε μια παρουσίαση του PowerPoint. Το PowerPoint έχει προχωρήσει πολύ σε σχέση με την προσθήκη βίντεο σε μια παρουσίαση.

Τώρα μπορείτε να ενσωματώσετε ένα αρχείο βίντεο που έχετε αποθηκεύσει στον υπολογιστή σας ή μπορείτε να συνδέσετε ένα βίντεο σε μια τοποθεσία στο Internet (όπως το YouTube) ενσωματώνοντας τον κώδικα HTML στη διαφάνεια αντί για το αρχείο βίντεο. Ή, μπορείτε να επιλέξετε είτε την επιλογή για ένα βίντεο που αποθηκεύεται στον υπολογιστή σας.

Ας δούμε τις διαφορές.

Πλεονεκτήματα της σύνδεσης σε ένα βίντεο

Για ορεκτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βίντεο στην παρουσίασή σας από οπουδήποτε στο διαδίκτυο, έτσι ώστε να είναι τρέχουσα και σχετική. Όταν χρησιμοποιείτε τον ενσωματωμένο κώδικα HTML για να προσθέσετε το βίντεο, το μέγεθος του αρχείου της παρουσίασής σας περιορίζεται στο ελάχιστο. Επίσης, μπορείτε να συνδέσετε τα δικά σας βίντεο που έχουν αποθηκευτεί στον υπολογιστή σας, αντί να τα ενσωματώσετε , ώστε να διατηρηθεί μικρό μέγεθος αρχείου παρουσίασης.

Μειονεκτήματα της σύνδεσης με τα δικά σας βίντεο ή βίντεο στο Internet

Όταν χρησιμοποιείτε τα δικά σας βίντεο, πρέπει πάντα να βεβαιώνεστε ότι το αρχείο βίντεο αντιγράφεται καθώς και το αρχείο παρουσίασης, αν σκοπεύετε να το δείτε σε άλλον υπολογιστή.

Το PowerPoint μπορεί επίσης να είναι "κολλημένο" για τη διαδρομή αρχείου, επομένως η βέλτιστη πρακτική σας είναι να διατηρείτε όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με αυτήν την παρουσίαση (αρχεία ήχου, βίντεο, άλλα συνδεδεμένα αρχεία), συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του αρχείου PowerPoint στον ίδιο φάκελο . Στη συνέχεια, μπορείτε απλά να αντιγράψετε τον πλήρη φάκελο σε μια μονάδα flash USB για να μετακινηθείτε σε άλλη τοποθεσία ή να αποθηκεύσετε το φάκελο στο δίκτυο της εταιρείας, ώστε να έχουν πρόσβαση άλλοι.

Για τα online βίντεο, πρέπει να έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της παρουσίασης και ορισμένοι χώροι δεν προσφέρουν αυτό.

Πλεονεκτήματα της ενσωμάτωσης ενός αρχείου βίντεο

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ένα ενσωματωμένο βίντεο γίνεται ένα μόνιμο μέρος της παρουσίασης, ακριβώς όπως εικόνες. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της ενσωμάτωσης ενός αρχείου βίντεο είναι ότι μπορείτε να στείλετε email σε ένα μόνο αρχείο σε κάποιον συνάδελφο ή πελάτη για έλεγχο ή παρουσίαση. Δεν muss, καμία αναστάτωση (εκτός από το μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου φυσικά). Τέλος, πολλές μορφές αρχείων είναι πλέον συμβατές με το PowerPoint. Αυτό δεν συνέβαινε πάντοτε.

Μειονεκτήματα της ενσωμάτωσης ενός αρχείου βίντεο

Φυσικά, με την ενσωμάτωση ενός αρχείου βίντεο, το προκύπτον μέγεθος αρχείου μπορεί να γίνει τεράστιο, κάτι που δεν είναι ιδανικό. Όταν ενσωματώνετε το πραγματικό βίντεο στην παρουσίαση, μερικές φορές - ειδικά εάν ο υπολογιστής σας δεν είναι ένα πρόσφατο μοντέλο - η παρουσίασή σας μπορεί να αλεσθεί, επειδή είναι συγκλονισμένη με το μέγεθος του αρχείου. Τέλος, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη μορφή αρχείου που έχετε επιλέξει για το ενσωματωμένο βίντεο. Ωστόσο, αυτή η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά κατά τις τελευταίες εκδόσεις του PowerPoint, επομένως το πρόβλημα αυτό σπάνια εμφανίζεται.