Επισκόπηση των Wi-Fi, 3G και 4G Data Plans

Ορισμός: Τα προγράμματα δεδομένων καλύπτουν την υπηρεσία που σας επιτρέπει να στέλνετε και να λαμβάνετε δεδομένα στο smartphone, φορητό υπολογιστή σας ή σε άλλη κινητή συσκευή.

Κινητά ή κυψελοειδή σχέδια δεδομένων

Ένα κινητό σχέδιο δεδομένων από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας σας επιτρέπει, για παράδειγμα, να έχετε πρόσβαση στο δίκτυο δεδομένων 3G ή 4G για να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να περιηγείστε στο Internet, να χρησιμοποιείτε το IM και ούτω καθεξής από την κινητή συσκευή σας. Οι κινητές ευρυζωνικές συσκευές, όπως τα κινητά hotspots και τα ευρυζωνικά μόντεμ κινητής τηλεφωνίας USB, απαιτούν επίσης ένα σχέδιο δεδομένων από τον παροχέα ασύρματων υπηρεσιών.

Σχέδια δεδομένων Wi-Fi

Υπάρχουν επίσης wi-fi σχέδια δεδομένων ιδιαίτερα χρήσιμα για τους ταξιδιώτες, όπως οι υπηρεσίες που προσφέρονται από την Boingo και άλλους παρόχους υπηρεσιών wi-fi . Αυτά τα σχέδια δεδομένων σας επιτρέπουν να συνδεθείτε σε wi-fi hotspots για πρόσβαση στο Internet.

Απεριόριστα εναντίον σχεδίων δεδομένων

Τα απεριόριστα σχέδια δεδομένων για τα κινητά τηλέφωνα (συμπεριλαμβανομένων των smartphones) ήταν ο κανόνας πιο πρόσφατα, μερικές φορές διπλώθηκαν με άλλες ασύρματες υπηρεσίες σε ένα πρόγραμμα συνδρομής ενιαίας τιμής για φωνή, δεδομένα και γραπτά μηνύματα.

Η AT & T εισήγαγε κλιμακωτή τιμολόγηση δεδομένων τον Ιούνιο του 2010 , θέτοντας ένα προηγούμενο για άλλους παρόχους να εξαλείψουν την απεριόριστη πρόσβαση δεδομένων σε κινητά τηλέφωνα. Τα σχεδιαγράμματα δεδομένων που έχουν κατακερματιστεί χρεώνουν διαφορετικούς συντελεστές βάσει του αριθμού των δεδομένων που χρησιμοποιείτε κάθε μήνα. Το πλεονέκτημα εδώ είναι ότι αυτά τα μετρημένα σχέδια αποθαρρύνουν τη βαριά χρήση δεδομένων που θα μπορούσε να επιβραδύνει ένα κυψελοειδές δίκτυο. Το μειονέκτημα είναι ότι οι χρήστες πρέπει να επαγρυπνούν για το πόσα δεδομένα χρησιμοποιούν και για τους βαρείς χρήστες, τα κλιμακωτά σχέδια δεδομένων είναι ακριβότερα.

Τα σχέδια κινητής ευρυζωνικής πρόσβασης για πρόσβαση σε δεδομένα σε φορητούς υπολογιστές και tablet ή μέσω σημείων κινητής τηλεφωνίας συνήθως κλιμακώνονται.