Αντικατάσταση των προεπιλεγμένων χρωμάτων σύνδεσης σε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web χρησιμοποιώντας το CSS

Όλοι οι φυλλομετρητές Ιστού έχουν προεπιλεγμένα χρώματα που χρησιμοποιούν για συνδέσμους, αν ο σχεδιαστής του Ιστού δεν τα έχει ορίσει. Αυτοί είναι:

Επιπλέον, ενώ τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης στο Web δεν το αλλάζουν αυτόματα από προεπιλογή, μπορείτε επίσης να ορίσετε το χρώμα του hover - το χρώμα που είναι ο σύνδεσμος όταν το ποντίκι κρατιέται πάνω του.

Χρησιμοποιήστε το CSS για να αλλάξετε τα χρώματα του συνδέσμου

Για να αλλάξετε αυτά τα χρώματα, χρησιμοποιείτε το CSS (υπάρχουν μερικά απαραβίαστα χαρακτηριστικά HTML που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης, αλλά δεν συνιστώ να χρησιμοποιήσετε κάτι που έχει καταργηθεί). Ο ευκολότερος τρόπος για να αλλάξετε το χρώμα συνδέσμου είναι να σχεδιάσετε την ετικέτα :

α {χρώμα: μαύρο; }}

Με αυτό το CSS, μερικά προγράμματα περιήγησης θα αλλάξουν όλες τις πτυχές του συνδέσμου (ενεργές, ακολουθούμενες και αιωρούνται) στο μαύρο, ενώ άλλοι θα αλλάξουν μόνο το προεπιλεγμένο χρώμα.

Χρησιμοποιήστε ψευδοκλάδους CSS για να αλλάξετε όλα τα μέρη ενός συνδέσμου

Μια ψευδο-τάξη εκπροσωπείται στο CSS με ένα τελεία (:) πριν από το όνομα της τάξης . Υπάρχουν τέσσερις ψευδο-κατηγορίες που επηρεάζουν τους συνδέσμους:

Για να αλλάξετε το προεπιλεγμένο χρώμα συνδέσμου:

α: σύνδεσμος {χρώμα: κόκκινο; }}

Για να αλλάξετε το ενεργό χρώμα:

α: ενεργή {χρώμα: μπλε; }}

Για να αλλάξετε το ακόλουθο χρώμα συνδέσμου:

α: επισκέφθηκε {χρώμα: μοβ; }}

Για να αλλάξετε το χρώμα του ποντικιού:

α: αιωρείται {χρώμα: πράσινο; }}