Πώς να αλλάξετε θέματα διασύνδεσης στο GIMP 2.8

Αυτό το σεμινάριο εξηγεί πώς μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση του GIMP σε υπολογιστές με Windows εγκαθιστώντας νέα θέματα. Το GIMP είναι ένας ισχυρός επεξεργαστής εικονικών εικόνων ελεύθερης και ανοικτής πηγής για εργασία με φωτογραφίες και άλλα αρχεία γραφικών. Ευτυχώς, τα θέματα διατίθενται επίσης δωρεάν.

Μέχρι πρόσφατα, πάντα πίστευα ότι το χαρακτηριστικό γνώρισμα για την αλλαγή των θεμάτων δεν ήταν παρά ένα τέχνασμα. Στη συνέχεια δούλευα σε μια εικόνα που ήταν παρόμοια με αυτή του φόντου διεπαφής. Μου έπληξε ότι βρήκα πιο σκοτεινά θέματα πολύ πιο φιλικά προς το χρήστη. Αυτή ήταν η κινητήρια δύναμη που με ενέπνευσε να αλλάξω το θέμα του GIMP στον φορητό μου υπολογιστή Windows, αλλά οι επόμενες σελίδες θα σας δείξουν πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε και να εναλλάξετε μεταξύ των θεμάτων, αν έχετε ακριβώς τη διάθεση για μια αλλαγή.

Αν θέλετε οι φωτογραφίες σας να εμφανίζονται σε πιο σκούρο ή ανοιχτόχρωμο φόντο ενώ εργάζεστε σε αυτές, θα σας δείξω πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό, χωρίς να εγκαταστήσετε επιπλέον θέματα.

Αν δεν έχετε ήδη εγκατεστημένο το GIMP στον υπολογιστή σας, αλλά ψάχνετε για έναν ισχυρό και δωρεάν επεξεργαστή εικόνων, ανατρέξτε στην αναθεώρηση GIMP του Sue's Chastain . Θα βρείτε έναν σύνδεσμο στον ιστότοπο των εκδοτών όπου μπορείτε να κατεβάσετε το δικό σας αντίγραφο.

Πατήστε στην επόμενη σελίδα και θα ξεκινήσουμε αν έχετε ήδη εγκαταστήσει το GIMP.

01 από 03

Εγκαταστήστε νέα θέματα GIMP

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Αποκτήστε αντίγραφα ενός ή περισσότερων θεμάτων για το GIMP. Μπορείτε να "GIMP θέματα" της Google και θα βρείτε μια σειρά διαθέσιμων. Έχω κατεβάσει ένα σετ από το 2shared.com. Όταν έχετε κατεβάσει ορισμένα θέματα, τα εξαγάγετε από τη μορφή αρχείου ZIP και αφήστε αυτό το παράθυρο ανοιχτό.

Τώρα ανοίξτε ένα άλλο παράθυρο στην Εξερεύνηση των Windows και περιηγηθείτε στο C: > Αρχεία Προγράμματος> GIMP 2> κοινή χρήση> gimp> 2.0> θέματα . Κάντε κλικ στο παράθυρο με τα ληφθέντα θέματα και επιλέξτε όλα όσα θέλετε να εγκαταστήσετε. Τώρα μπορείτε είτε να μεταφέρετε τα θέματα στο άλλο ανοιχτό παράθυρο είτε να τα αντιγράψετε και να τα επικολλήσετε: Κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε "αντιγραφή", στη συνέχεια κάντε κλικ στο άλλο παράθυρο και κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε "επικολλήστε".

Μπορείτε εναλλακτικά να τοποθετήσετε τα αρχεία στο δικό σας φάκελο χρήστη εάν λάβετε ένα μήνυμα σφάλματος που λέει ότι πρέπει να είστε διαχειριστής. Σε αυτήν την περίπτωση, μεταβείτε στο C: > Χρήστες> YOUR_USER_NAME> .gimp-2.8> θέματα και τοποθετήστε τα νέα θέματα σε αυτόν το φάκελο.

Στη συνέχεια θα σας δείξω πώς μπορείτε να αλλάξετε θέματα στο GIMP.

02 του 03

Επιλέξτε ένα νέο θέμα στο GIMP 2.8 στα Windows

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Στο τελευταίο βήμα, εγκαταστήσατε τα θέματα σας στο αντίγραφο του GIMP. Τώρα θα σας δείξω πώς να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των διαφορετικών θεμάτων που έχετε εγκαταστήσει.

Κλείστε το GIMP και ξεκινήστε το ξανά πριν προχωρήσετε αν το έχετε τρέξει. Τώρα μεταβείτε στην επιλογή Επεξεργασία> Προτιμήσεις. Θα ανοίξει ένα παράθυρο διαλόγου. Επιλέξτε την επιλογή "θέμα" στην αριστερή πλευρά. Θα πρέπει τώρα να δείτε μια λίστα με όλα τα εγκατεστημένα θέματα που είναι διαθέσιμα σε εσάς.

Μπορείτε να κάνετε κλικ σε ένα θέμα για να το επισημάνετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK για να το επιλέξετε. Δυστυχώς, η αλλαγή δεν έχει άμεση εφαρμογή. Θα πρέπει να κλείσετε το GIMP και να το επανεκκινήσετε για να δείτε την αλλαγή.

Στη συνέχεια, θα σας παρουσιάσω έναν εναλλακτικό τρόπο αλλαγής της διεπαφής χρήστη GIMP που δεν απαιτεί τη λήψη και την εγκατάσταση θεμάτων. Ωστόσο, αυτό επηρεάζει μόνο το χώρο εργασίας που περιβάλλει την ανοιχτή εικόνα.

03 του 03

Αλλάξτε το Color Padding στο GIMP

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Εάν δεν θέλετε να εγκαταστήσετε ένα νέο θέμα GIMP αλλά απλά να αλλάξετε το χρώμα του χώρου εργασίας σας, είναι εύκολο να το κάνετε. Είναι επίσης πολύ χρήσιμο αν βρεθείτε να εργάζεστε σε μια εικόνα που είναι παρόμοια με τον χώρο εργασίας και δυσκολεύεστε να δείτε τις άκρες της εικόνας.

Μεταβείτε στην επιλογή Επεξεργασία> Προτιμήσεις και κάντε κλικ στην επιλογή "Εμφάνιση" στην αριστερή στήλη του παραθύρου διαλόγου. Απλά κάντε κλικ στο μικρό βέλος δίπλα στο "Εικόνα Windows", αν δεν μπορείτε να το δείτε. Αυτό θα εμφανίσει το δευτερεύον μενού. Θα δείτε δύο σύνολα στοιχείων ελέγχου που επηρεάζουν την εμφάνιση του GIMP όταν εκτελείται σε κανονικές και πλήρους οθόνης. Μπορεί να χρειάζεται να επεξεργαστείτε και τις δύο ρυθμίσεις, ανάλογα με τους τρόπους εμφάνισης που χρησιμοποιείτε συνήθως.

Οι ρυθμίσεις που θέλετε να προσαρμόσετε είναι τα αναπτυσσόμενα μενού "padding padding", τα οποία σας επιτρέπουν να επιλέξετε από το θέμα, το χρώμα ελέγχου φωτός, το σκοτεινό χρώμα ελέγχου και το έθιμο χρώμα. Θα δείτε την διεπαφή να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο καθώς επιλέγετε επιλογές. Κάντε κλικ στο πλαίσιο χρώματος προσαρμοσμένης παραμόρφωσης κάτω από το αναπτυσσόμενο μενού, εάν θέλετε να επιλέξετε προσαρμοσμένο χρώμα. Αυτό θα ανοίξει το γνωστό πρόγραμμα επιλογής χρωμάτων GIMP. Τώρα μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε χρώμα θέλετε και κάντε κλικ στο OK για να το εφαρμόσετε στη διεπαφή.