Τι είναι ένα αρχείο PPS;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία PPS

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου PPS είναι ένα αρχείο παρουσίασης Microsoft PowerPoint 97-2003. Οι νεώτερες εκδόσεις του PowerPoint χρησιμοποιούν την ενημερωμένη μορφή PPSX στη θέση του PPS.

Αυτά τα αρχεία περιέχουν διαφορετικές σελίδες που ονομάζονται διαφάνειες που μπορούν να περιέχουν βίντεο, ήχο, κείμενο, κινούμενα σχέδια, εικόνες και άλλα στοιχεία. Εκτός από μία εξαίρεση, είναι ίδιες με τα αρχεία PPT του PowerPoint - η διαφορά είναι ότι τα αρχεία PPS ανοίγουν απευθείας στην παρουσίαση αντί για τη λειτουργία επεξεργασίας.

Σημείωση: Το PPS είναι επίσης συντομογραφία για πολλούς διαφορετικούς όρους που δεν έχουν καμία σχέση με τη μορφή αρχείου παρουσίασης, όπως πακέτα ανά δευτερόλεπτο, ακριβή υπηρεσία εντοπισμού θέσης και προπληρωμένο σύστημα.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο PPS

Τα περισσότερα αρχεία PPS που θα βρείτε πιθανότατα δημιουργήθηκαν από το Microsoft PowerPoint και μπορούν βεβαίως να ανοίξουν και να επεξεργαστούν με αυτό το πρόγραμμα. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε και να εκτυπώσετε (αλλά όχι να επεξεργαστείτε) αρχεία PPS χωρίς να χρησιμοποιήσετε το PowerPoint με το δωρεάν πρόγραμμα προβολής PowerPoint της Microsoft.

Σημείωση: Δεδομένου ότι τα αρχεία PPS χρησιμοποιούνται από το PowerPoint για να ξεκινήσει αμέσως μια παρουσίαση, το άνοιγμα ενός με κανονικά μέσα δεν θα σας αφήσει να επεξεργαστείτε το αρχείο. Για να κάνετε αλλαγές, πρέπει να μεταφέρετε και να αποθέσετε το αρχείο PPS σε ένα κενό παράθυρο PowerPoint ή να ανοίξετε πρώτα το PowerPoint και στη συνέχεια να αναζητήσετε το αρχείο PPS μέσα από το πρόγραμμα.

Ορισμένα ελεύθερα προγράμματα θα ανοίξουν και θα επεξεργαστούν επίσης αρχεία PPS, όπως το OpenOffice Impress, το Kingsoft Presentation και πιθανώς άλλα ελεύθερα προγράμματα λογισμικού παρουσίασης και δωρεάν εναλλακτικές λύσεις του Microsoft Office.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο PPS, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία PPS, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο PPS

Για να μετατρέψετε ένα αρχείο PPS σε άλλη μορφή χρησιμοποιώντας το PowerPoint, απλά ανοίξτε το αρχείο όπως περιγράψαμε παραπάνω και στη συνέχεια αποθηκεύστε το σε κάποια άλλη μορφή όπως PPT, PPSX, PPTX κλπ. Οι άλλοι επεξεργαστές PPS που ανέφερα μπορούν να μετατρέψουν το αρχείο επίσης.

Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε ένα αρχείο PPS χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο από αυτήν τη λίστα λογισμικού Free File Converter και Online Services . Ένα παράδειγμα ενός online μετατροπέα PPS είναι το Zamzar , το οποίο μπορεί να αποθηκεύσει αρχεία αυτής της μορφής σε PDF , JPG , PNG , RTF , SWF , GIF , DOCX , BMP και πολλές άλλες μορφές αρχείων.

Το Online-Convert.com είναι ένας άλλος μετατροπέας PPS που υποστηρίζει τη μετατροπή των PPS σε μορφές βίντεο όπως MP4 , WMV , MOV , 3GP και άλλα. Το PowerPoint μπορεί επίσης να μετατρέψει το PPS σε MP4 ή WMV, μέσω του αρχείου Αρχείο> Εξαγωγή> Δημιουργία βίντεο .

Συμβουλή: Τα αρχεία PPS που έχουν μετατραπεί σε μορφή βίντεο μπορούν στη συνέχεια να μετατραπούν σε αρχείο ISO ή να καίγονται απευθείας σε ένα DVD με το Freemake Video Converter και πιθανώς μερικούς άλλους μετατροπείς βίντεο .

Αν θέλετε να μετατρέψετε ένα αρχείο PPS για να το χρησιμοποιήσετε με τις Παρουσιάσεις Google, θα πρέπει πρώτα να ανεβάσετε το αρχείο στο λογαριασμό σας στο Google Drive. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ ή πατήστε παρατεταμένα το αρχείο PPS στο Google Drive για να πάρετε ένα μενού περιβάλλοντος - επιλέξτε Άνοιγμα με> Διαφάνειες Google για να μετατρέψετε το αρχείο PPS.

Σημείωση: Σε ορισμένες περιπτώσεις, το PPS σημαίνει πακέτα ανά δευτερόλεπτο. Αν ψάχνετε για μετατροπέα PPS σε Mbps (ή Kbps, Gbps, κ.λπ.), δείτε αυτό στο CCIEvault.

Περισσότερα βοήθεια με αρχεία PPS

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου PPS και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.