Τι είναι το αρχείο GIF;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία GIF

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου GIF είναι ένα αρχείο μορφής γραφικών ανταλλαγής. Παρόλο που τα αρχεία GIF δεν περιέχουν δεδομένα ήχου, εμφανίζονται συχνά στο διαδίκτυο ως τρόπος κοινής χρήσης βίντεο κλιπ. Οι ιστότοποι χρησιμοποιούν συχνά και αρχεία GIF, για να εμφανίζουν κινούμενα αντικείμενα όπως κουμπιά ή εικόνες κεφαλίδας.

Δεδομένου ότι τα αρχεία GIF αποθηκεύονται σε μορφή χωρίς απώλειες, η ποιότητα της εικόνας δεν υποβαθμίζεται όταν χρησιμοποιείται με συμπίεση GIF.

Συμβουλή: Παρόλο που υπάρχουν δύο τρόποι για να προφέρεται η λέξη "GIF" όταν ομιλείται ως λέξη (όπως συνήθως αναφέρεται ο τύπος αρχείου), ο δημιουργός Steve Wilhite λέει ότι πρόκειται να μιλήσει με ένα απαλό G like jiff .

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο GIF

Σημείωση: Προτού ανατρέξετε στα προγράμματα που αναφέρονται παρακάτω, αποφασίστε πρώτα τι είναι αυτό που ακολουθείτε. Θέλετε ένα πρόγραμμα που μπορεί να αναπαράγει το GIF σαν πρόγραμμα προβολής βίντεο ή εικόνων ή θέλετε κάτι που θα σας επιτρέψει να επεξεργαστείτε το GIF;

Πολλά προγράμματα υπάρχουν σε διάφορα λειτουργικά συστήματα που θα ανοίξουν αρχεία GIF, αλλά όχι όλα θα εμφανίζουν το GIF σαν ένα βίντεο.

Για παράδειγμα, σε όλα σχεδόν τα λειτουργικά συστήματα, τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης ιστού (Chrome, Firefox, Internet Explorer κ.λπ.) μπορούν να ανοίξουν online GIF χωρίς πρόβλημα - δεν χρειάζεστε άλλο πρόγραμμα στον υπολογιστή σας για να το κάνετε αυτό. Τα τοπικά αρχεία GIF μπορούν να ανοίξουν με το μενού Άνοιγμα ή ενδεχομένως με μεταφορά και απόθεση στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης.

Ωστόσο, με άλλες εφαρμογές όπως το Adobe Photoshop, ενώ το λογισμικό μπορεί να ανοίξει τεχνικά το GIF όπως μπορεί με άλλα γραφικά, δεν εμφανίζει πραγματικά το GIF όπως θα το περίμενα. Αντίθετα, ανοίγει κάθε πλαίσιο του GIF ως ξεχωριστό στρώμα στο Photoshop. Ενώ αυτό είναι ιδανικό για την επεξεργασία του GIF, δεν είναι τόσο καλό για να το παίζεις / να το βλέπεις με ευκολία όπως σε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο web.

Δίπλα σε ένα βασικό πρόγραμμα περιήγησης στο Web, ο προεπιλεγμένος προβολέας γραφικών στα Windows, που ονομάζεται Microsoft Windows Photos, είναι ίσως ο ευκολότερος τρόπος για να τα ανοίξετε σε αυτό το λειτουργικό σύστημα.

Ορισμένα άλλα προγράμματα για Windows που μπορούν να ανοίξουν αρχεία GIF είναι τα προγράμματα Adobe Photoshop Elements και Illustrator, CorelDRAW, Corel PaintShop Pro, Canvas ACD Systems και ACDSee, Creator λογότυπου Laughingbird, PaperPort και OmniPage Ultimate της Nuance και Roxio Creator NXT Pro.

Εάν χρησιμοποιείτε το MacOS Apple Preview, το Safari και τα προγράμματα Adobe που αναφέρονται παραπάνω μπορούν να λειτουργήσουν με αρχεία GIF. Οι χρήστες του Linux μπορούν να χρησιμοποιήσουν το GIMP, ενώ οι συσκευές iOS και Android (και οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα επιτραπέζιων υπολογιστών) μπορούν να δουν τα αρχεία GIF στο Google Drive.

Ορισμένες κινητές συσκευές μπορούν να ανοίξουν αρχεία GIF στις αντίστοιχες προεπιλεγμένες εφαρμογές φωτογραφιών. Μπορεί να εξαρτάται από το πόσος παλαιός είναι η συσκευή σας ή αν το λογισμικό είναι ενημερωμένο, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς μπορούν να κατεβάσουν και να εμφανίσουν αρχεία GIF χωρίς να έχετε εγκαταστήσει εφαρμογές τρίτου κατασκευαστή.

Σημείωση: Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των προγραμμάτων που ανοίγουν αρχεία GIF και ότι ίσως να έχετε τουλάχιστον δύο εγκατεστημένα αυτήν τη στιγμή, υπάρχει μια πολύ πιθανή πιθανότητα να έχει αυτό που έχει ρυθμιστεί να τα ανοίγει από προεπιλογή (δηλ. Όταν κάνετε διπλό κλικ ή διπλό κλικ σε ένα) δεν είναι αυτό που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε.

Εάν διαπιστώσετε ότι συμβαίνει αυτό, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε τις συσχετίσεις αρχείων στο μάθημα των Windows για λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τον τρόπο αλλαγής αυτού του "προεπιλεγμένου" προγράμματος GIF.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο GIF

Η μετατροπή ενός αρχείου GIF σε διαφορετική μορφή αρχείου είναι πιο εύκολη αν χρησιμοποιήσετε έναν μετατροπέα αρχείων online. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να κατεβάσετε ένα πρόγραμμα μόνο για να μετατρέψετε ένα ζευγάρι GIFs.

Το FileZigZag είναι ένας υπέροχος ιστότοπος που μπορεί να μετατρέψει το GIF σε μορφές εικόνας όπως JPG , PNG , TGA , TIFF και BMP , αλλά και σε μορφές αρχείων βίντεο όπως MP4 , MOV , AVI και 3GP . Το Zamzar είναι παρόμοιο.

Το PDFConvertOnline.com μπορεί να μετατρέψει ένα GIF σε PDF . Όταν το έχω δοκιμάσει ο ίδιος, το αποτέλεσμα ήταν ένα PDF που είχε ξεχωριστή σελίδα για κάθε πλαίσιο του GIF.

Οι θεατές GIF που αναφέρθηκαν παραπάνω ενδέχεται να είναι κάποιες άλλες επιλογές για την αποθήκευση του αρχείου GIF σε μια νέα μορφή. Τα περισσότερα από αυτά τα προγράμματα είναι επεξεργαστές εικόνων, επομένως οι πιθανότητες είναι ότι μπορείτε πραγματικά να τις χρησιμοποιήσετε για να επεξεργαστείτε το GIF καθώς και να το αποθηκεύσετε σε μορφή αρχείου βίντεο ή εικόνας.

Πώς να δημιουργήσετε GIF & amp; Κατεβάστε τα δωρεάν GIF

Αν θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας GIF από ένα βίντεο, υπάρχουν δωρεάν εργαλεία δημιουργίας GIF που σας βοηθούν να το κάνετε αυτό. Το Imgur, για παράδειγμα, μπορεί να κάνει τα GIF από online βίντεο, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε ποια ενότητα του βίντεο θα πρέπει να είναι ένα GIF. Ακόμα και σας επιτρέπει να επικαλύψετε κείμενο.

Εκτός από το Imgur, το GIPHY είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να βρείτε δημοφιλή και νέα GIF που μπορείτε στη συνέχεια να κατεβάσετε ή να μοιραστείτε εύκολα σε άλλους ιστοτόπους. Μπορείτε να μοιραστείτε το GIF στο Facebook, στο Twitter, στο Reddit και σε πολλά άλλα μέρη, καθώς και να το κατεβάσετε μόνοι σας. Το GIPHY δίνει επίσης μια σύνδεση με την έκδοση HTML5 κάθε GIF.

Η εφαρμογή αυτοματοποίησης ροής εργασίας που είναι διαθέσιμη σε iPhones και iPads είναι ένας άλλος εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε GIF από τις δικές σας φωτογραφίες και βίντεο. Ανατρέξτε στη λίστα με την καλύτερη ροή εργασίας για την εφαρμογή ροής εργασίας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας GIF με αυτήν την εφαρμογή.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία GIF

Μέρη ενός αρχείου GIF μπορούν να είναι διαφανή για να αποκαλύψουν το φόντο πίσω από την εικόνα. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο αν το GIF χρησιμοποιείται σε έναν ιστότοπο. Ωστόσο, τα εικονοστοιχεία πρέπει είτε να είναι απολύτως διαφανή είτε πλήρως αδιαφανή ή ορατά - μπορεί να ξεθωριάσει σαν εικόνα PNG.

Δεδομένου ότι τα αρχεία GIF είναι συνήθως περιορισμένα στον αριθμό των χρωμάτων που μπορούν να εμφανιστούν (μόλις 256), άλλα γραφικά όπως JPG, τα οποία μπορούν να αποθηκεύσουν πολύ περισσότερα χρώματα (εκατομμύρια), χρησιμοποιούνται συνήθως για πλήρεις εικόνες όπως αυτές που δημιουργούνται με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Τα αρχεία GIF, επομένως, χρησιμοποιούνται σε ιστότοπους όταν δεν χρειάζεται να υπάρχει τεράστια ποικιλία χρωμάτων, όπως για κουμπιά ή πανό.

Τα αρχεία GIF μπορούν να αποθηκεύσουν περισσότερα από 256 χρώματα, αλλά περιλαμβάνουν μια διαδικασία που έχει ως αποτέλεσμα το μέγεθος του αρχείου να είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που χρειάζεται - κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με το JPG χωρίς να επηρεάζεται το μέγεθος.

Κάποιο Ιστορικό στη μορφή GIF

Η αρχική μορφή GIF ονομάστηκε GIF 87a και δημοσιεύθηκε από την CompuServe το 1987. Πέντε χρόνια αργότερα, η εταιρεία ενημέρωσε τη μορφή και το ονόμασε GIF 98a. Ήταν η δεύτερη επανάληψη που περιελάμβανε υποστήριξη για διαφανή υπόβαθρο και αποθήκευση μεταδεδομένων.

Ενώ οι δύο εκδόσεις της μορφής GIF επιτρέπουν κινούμενα σχέδια, ήταν 98α που περιελάμβανε υποστήριξη καθυστερημένης κίνησης.

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία GIF

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Ενημερώστε με τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη μετατροπή του αρχείου GIF, συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων ή των υπηρεσιών που έχετε ήδη δοκιμάσει και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.