Πώς μπορώ να επιδιορθώσω αυτόματα τα προβλήματα των Windows;

Διορθώστε τα προβλήματα με την επιδιόρθωση εκκίνησης, την εγκατάσταση επισκευής ή την επαναφορά αυτού του υπολογιστή

Ανάλογα με την έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να επιδιορθώσετε αυτόματα σημαντικά προβλήματα λειτουργικού συστήματος των Windows χωρίς να καταφύγετε σε μια καταστρεπτική διαδικασία, όπως Reset Your PC ή Windows Clean Installation .

Οι πιο πρόσφατες εκδόσεις των Windows έχουν πραγματικά εύκολο και αυτοματοποιημένο τρόπο επιδιόρθωσης προβλημάτων που ίσως προσπαθήσατε να επιδιορθώσετε με μη αυτόματο τρόπο αλλά δεν επιτύχατε, όπως τυχαία μηνύματα λάθους, συνολική καθυστέρηση ή ακόμα και προβλήματα που εμποδίζουν την εκκίνηση των Windows.

Είναι μια μικτή τσάντα με παλαιότερες εκδόσεις των Windows, με μερικές αυτόματες επισκευές για ορισμένα είδη προβλημάτων ή διαδικασίες καθολικής επισκευής που, ενώ μερικές φορές μπορεί να φαίνονται σαν overkill, είναι σίγουρα ευπρόσδεκτοι όταν τις χρειάζεστε.

Πώς μπορώ να επιδιορθώσω αυτόματα τα προβλήματα των Windows;

Τις περισσότερες φορές, ειδικά όταν εμφανίζεται ένα σημαντικό πρόβλημα, ο καλύτερος τρόπος για την αυτόματη επιδιόρθωση των Windows είναι η εκκίνηση από το μέσο αποκατάστασης ή τα αρχικά μέσα εγκατάστασης των Windows και η επιλογή της σωστής διάγνωσης.

Τα συγκεκριμένα βήματα που εμπλέκονται στην εκτέλεση μιας επιδιόρθωσης εκκίνησης, μιας εγκατάστασης επισκευής ή μιας ανανέωσης του υπολογιστή σας μπορεί να διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται.

Δείτε την έκδοση των Windows που έχω; πρώτα αν δεν είστε σίγουροι ποιες από τις εκδόσεις των Windows που αναφέρονται παρακάτω είναι εγκατεστημένες στον υπολογιστή σας.

Σημαντικό: Μη χρησιμοποιείτε αυτό που διαβάζετε παρακάτω ως μοναδική αντιμετώπιση προβλημάτων για το πρόβλημά σας. Μερικές φορές οι παρακάτω ιδέες είναι το καλύτερο στοίχημα, αλλά άλλες φορές υπάρχουν πολύ πιο απλές και αποτελεσματικές λύσεις. Έτσι, εάν δεν το έχετε ήδη βρει, αναζητήστε το συγκεκριμένο μήνυμα ή τη συμπεριφορά που βλέπετε - ίσως να έχουμε πολύ πιο συγκεκριμένες συμβουλές για να δώσετε.

Αυτόματη επιδιόρθωση των Windows 10 ή των Windows 8

Τα Windows 10 και τα Windows 8 έχουν το μεγαλύτερο αριθμό επιλογών αυτόματης επισκευής, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι πρόκειται για τις νεότερες εκδόσεις της οικογένειας των Microsoft Windows.

Μια επισκευή εκκίνησης (πρώην αυτόματη επισκευή ) είναι το καλύτερο στοίχημά σας εάν τα Windows 10 ή τα Windows 8 δεν ξεκινούν σωστά. Η επισκευή εκκίνησης είναι διαθέσιμη από το μενού Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους .

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση σε αυτό το μενού, ανατρέξτε στην ενότητα Πρόσβαση σε προχωρημένους επιλογές εκκίνησης .

Εάν μια Επισκευή εκκίνησης δεν έκανε το τέχνασμα ή το πρόβλημα που προσπαθείτε να διορθώσετε δεν σχετίζεται με την εκκίνηση των Windows σωστά, τότε Reset This PC είναι το επόμενο καλύτερο στοίχημά σας.

Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας στα Windows 10 & 8 για μια βήμα-βήμα περιγράφει αυτή τη διαδικασία.

Η επαναφορά αυτής της διαδικασίας υπολογιστή στα Windows 10, που ονομάζεται επαναφορά του υπολογιστή σας ή ανανέωση του υπολογιστή σας στα Windows 8, είναι σαν ένα "αντίγραφο πάνω" των Windows. Εάν είστε εξοικειωμένοι με τα Windows XP , είναι πολύ παρόμοιοι με τη διαδικασία εγκατάστασης επισκευής σε αυτό το λειτουργικό σύστημα.

Έχετε την επιλογή να αποθηκεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα με την Επαναφορά αυτού του υπολογιστή ή να την αφαιρέσετε.

Αυτόματη επιδιόρθωση των Windows 7 ή των Windows Vista

Τα Windows 7 και τα Windows Vista έχουν σχεδόν ταυτόσημες διαδικασίες για την αυτόματη επιδιόρθωση σημαντικών αρχείων. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται Επισκευή εκκίνησης (Startup Repair) και λειτουργεί παρόμοια με την επιδιόρθωση εκκίνησης (Startup Repair) στα Windows 10 & Windows 8, επειδή επιλύει μόνο τα προβλήματα που σχετίζονται με την εκκίνηση των Windows.

Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος πραγματοποίησης μιας επιδιόρθωσης εκκίνησης στα Windows 7 ή στον τρόπο εκτέλεσης μιας επιδιόρθωσης εκκίνησης στα Windows Vista για εκπαιδευτικά σεμινάρια ειδικά για τις δύο αυτές εκδόσεις των Windows.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει τίποτα όπως Reset This PC (Windows 10 & 8) ή μια εγκατάσταση επιδιόρθωσης (Windows XP) που λειτουργεί για να αντικαταστήσετε όλα τα σημαντικά αρχεία, διαδικασίες που τείνουν να είναι πολύ χρήσιμες όταν έχετε ιδιαίτερα πεισματάρια προβλήματα στα Windows, αλλά δεν θέλετε να χάσετε τα σημαντικά σας δεδομένα.

Αυτόματη επιδιόρθωση των Windows XP

Τα Windows XP έχουν μόνο μία διαδικασία αυτόματης επιδιόρθωσης, η οποία ονομάζεται Εγκατάσταση Επισκευής.

Η διαδικασία Εγκατάστασης επισκευής είναι πολύ παρόμοια με τη διαδικασία Επαναφορά αυτής της διαδικασίας υπολογιστή στα Windows 10 & 8, επειδή αντικαθιστά όλα τα σημαντικά αρχεία στα Windows XP σε μια προσπάθεια να διορθώσετε οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί ο υπολογιστής σας.

Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος επιδιόρθωσης της εγκατάστασης των Windows XP για πλήρη επεξήγηση.

Σημαντικό: Παρόλο που η διαδικασία εγκατάστασης επισκευής στα Windows XP δεν έχει σχεδιαστεί για την κατάργηση αρχείων, σας συνιστούμε να την αναπαράγετε με ασφάλεια δημιουργώντας αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών αρχείων σας, τα οποία μπορείτε να αυτοματοποιήσετε με μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας online ή με ένα πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εκτός σύνδεσης χειροκίνητα απλά αντιγράφοντας τα αρχεία ). Θα πρέπει επίσης να προετοιμαστείτε για την επανεγκατάσταση των προγραμμάτων σας μόνο σε περίπτωση που το Εγκατάσταση Επισκευής βλάψει οποιαδήποτε από τις εγκαταστάσεις τους.

Έχοντας προβλήματα με την επισκευή των Windows;

Έχετε πρόβλημα με μία από τις παραπάνω διαδικασίες επισκευής; Δείτε την ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου για περισσότερη βοήθεια στα κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.

Συμβουλή: Εάν χρησιμοποιείτε δίσκο επαναφοράς από τον κατασκευαστή του υπολογιστή σας αντί για πρωτότυπα μέσα ενημέρωσης των Windows ή δίσκο / μονάδα επισκευής ή επαναφοράς συστήματος, οι διαδικασίες αυτόματης επιδιόρθωσης, όπως περιγράφεται στα σχετικά tutorials παραπάνω, ενδέχεται να μην είναι δυνατές. Στην περίπτωσή σας, ανατρέξτε στην τεκμηρίωση που συνοδεύει τον υπολογιστή σας ή επικοινωνήστε απευθείας με τον κατασκευαστή του υπολογιστή σας για οδηγίες.