Πώς να απενεργοποιήσετε το Facebook

3 εύκολα βήματα για να πείτε "Αντίο"

Το Facebook δεν διευκολύνει την εύρεση του συνδέσμου για την απενεργοποίηση του λογαριασμού σας στο Facebook, αλλά απενεργοποίηση του Facebook μπορεί να επιτευχθεί αρκετά εύκολα μόλις μάθετε πού να κοιτάξετε.

Πρώτον, είναι ξεκάθαρο αν θέλετε να αναστείλετε ή να διαγράψετε το λογαριασμό σας στο Facebook. Το Facebook καλεί προσωρινή αναστολή του λογαριασμού να απενεργοποιεί και να διαγράφει μόνιμα τη διαγραφή . Υπάρχει ένας κόσμος διαφοράς μεταξύ απενεργοποίησης και διαγραφής.

Η απενεργοποίηση απλώς αναστέλλει τον λογαριασμό σας μέχρι να συνδεθείτε ξανά. Το προφίλ και τα δεδομένα σας θα είναι αόρατα για τους άλλους έως ότου ενεργοποιήσετε ξανά τον λογαριασμό σας, αλλά το Facebook αποθηκεύει όλα αυτά σε περίπτωση που θέλετε να επιστρέψετε. Η διαγραφή, αντίθετα, διαγράφει οριστικά τον λογαριασμό σας (αν και χρειάζονται δύο εβδομάδες για να συμβεί αυτό).

Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία, φροντίστε να καταργήσετε όλους τους συνδεδεμένους λογαριασμούς που ενδέχεται να έχετε σε άλλους ιστότοπους ή λογαριασμούς που χρησιμοποιούν το Facebook Connect. Αυτό συμβαίνει έτσι ώστε να μην συνδεθείτε αυτόματα στο Facebook και να ακυρώσετε τυχαία την απενεργοποίηση του Facebook σας.

Εντάξει, ας αρχίσουμε να απενεργοποιούμε το λογαριασμό σας στο Facebook.

01 από 03

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις Λογαριασμού, Βρείτε Απενεργοποίηση Ο Λογαριασμός μου

© Facebook: απενεργοποιήστε το στιγμιότυπο οθόνης

Για να βρείτε τον σύνδεσμο για να απενεργοποιήσετε το Facebook, συνδεθείτε και μεταβείτε στο μενού στο επάνω μέρος κάθε σελίδας. Κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις και μετακινηθείτε προς τα κάτω στο κάτω μέρος. (Ναι, το Facebook θέλει να κρύψει τον σύνδεσμο απενεργοποίησης του.)

Κάντε κλικ στην επιλογή Απενεργοποίηση στην άκρα δεξιά στο κάτω μέρος.

Θα σας ζητήσει: "Είστε βέβαιοι ότι θέλετε να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας; Απενεργοποίηση του λογαριασμού σας θα απενεργοποιήσει το προφίλ σας και θα αφαιρέσει το όνομά σας και την εικόνα σας από οτιδήποτε έχετε μοιραστεί στο Facebook".

Τότε μπορεί να πάρει έναν φίλο σας και να πει "SoandSo θα σας λείψει". Το Facebook θα εμφανίσει ακόμη και τη φωτογραφία του, σε μια προσπάθεια να σας κάνει να αισθάνεστε ζεστοί και ασαφείς για την υπηρεσία που προσπαθείτε να φύγετε. Μπορεί ακόμη και να σας πω πόσα φίλοι σκοπεύετε να χάσετε!

Πρέπει να απαντήσετε σε δύο ακόμη ερωτήσεις, πριν να κάνετε κλικ στο κουμπί για να το απενεργοποιήσετε.

02 του 03

Επιλέξτε τον λόγο για την απενεργοποίηση του Facebook

© Facebook: Λόγοι απενεργοποίησης

Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να ελέγξετε έναν λόγο για να εγκαταλείψετε το Facebook πριν το δίκτυο σας επιτρέψει να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας στο Facebook.

Οι επιλογές σας περιλαμβάνουν ανησυχίες για το απόρρητο, κατοχύρωση του λογαριασμού σας, μη εύρεση του Facebook χρήσιμου, μη κατανόηση του τρόπου χρήσης του Facebook και "ξοδεύω πολύ χρόνο χρησιμοποιώντας το Facebook".

Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι αφήνουν το Facebook, ίσως να έχετε πρόβλημα να αποφασίσετε ποια θέματα έχουν μεγαλύτερη σημασία για εσάς. Αλλά ελέγξτε ένα και προχωρήστε.

03 του 03

Αποκλείστε από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Facebook

© Facebook: Έξοδος από το πλαίσιο ελέγχου

Τέλος, θα παρουσιάσει ένα κουτί πρέπει να ελέγξετε αν θέλετε να αποκλείσετε τη λήψη των μελλοντικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Facebook.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει αυτό εάν θέλετε να σταματήσετε να λαμβάνετε προσκλήσεις από τους φίλους σας στο Facebook. Αν δεν το ελέγξετε αυτό, οι φίλοι σας μπορούν να συνεχίσουν να σας προσθέτουν ετικέτες σε φωτογραφίες ακόμη και μετά την απενεργοποίηση του Facebook.

Κάντε κλικ για να απενεργοποιήσετε το Facebook

Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί Επιβεβαίωση για να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας.

Αλλά θυμηθείτε, δεν έχετε διαγράψει τον λογαριασμό σας. Είναι απλώς ανασταλεί από την προβολή, να το πω έτσι.

Οι σελίδες Συχνές ερωτήσεις του Facebook εξηγούν ότι το προφίλ σας και οι πληροφορίες που συνδέονται με αυτό εξαφανίζονται από την προβολή, επομένως το προφίλ σας δεν μπορεί πλέον να αναζητηθεί και οι φίλοι σας δεν βλέπουν πλέον το τείχος σας.

Ωστόσο, όλες αυτές οι πληροφορίες αποθηκεύονται από το Facebook, συμπεριλαμβανομένων των φίλων σας, των άλμπουμ φωτογραφιών και των ομάδων που έχετε ενώσει. Το Facebook λέει ότι το κάνει αυτό σε περίπτωση που αλλάξετε γνώμη και θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξανά το Facebook στο μέλλον.

"Πολλοί άνθρωποι απενεργοποιούν τους λογαριασμούς τους για προσωρινούς λόγους και αναμένουν τα προφίλ τους να είναι εκεί όταν επιστρέψουν στην υπηρεσία", λέει η σελίδα βοήθειας στο Facebook για την απενεργοποίηση.

Επανενεργοποιήστε το λογαριασμό σας στο Facebook

Αν αλλάξετε γνώμη αργότερα, μπορείτε εύκολα να ανακτήσετε το λογαριασμό σας. Αυτό το άρθρο εξηγεί τον τρόπο ενεργοποίησης του λογαριασμού σας στο Facebook.

Πώς να διαγράψετε μόνιμα το Facebook σας

Εάν πραγματικά θέλετε να εγκαταλείψετε το Facebook, υπάρχει ένας τρόπος για να κάνετε μια μόνιμη έξοδο.

Αυτή η μέθοδος σκουπίζει μόνιμα τις πληροφορίες του προφίλ σας και το ιστορικό του Facebook, ώστε να μην μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά τον λογαριασμό σας στο Facebook αργότερα.

Χρειάζονται περίπου 14 ημέρες για να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας στο Facebook, αλλά δεν είναι δύσκολο να το κάνετε.