Στερεοφωνικό προσαρμογέα ροής AWOX StriimLINK WiFi

01 του 06

Στερεοφωνικό προσαρμογέα ροής AWOX StriimLINK WiFi

Φωτογραφία του δοχείου προσαρμογέα Streaming Streaming AWOX StriimLINK WiFi. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Τα πράγματα σίγουρα έχουν αλλάξει στον οικιακό ήχο τα τελευταία δύο χρόνια. Η αυξανόμενη έμφαση στην αναπαραγωγή ψηφιακών μουσικών αρχείων και streaming στο internet έχει θέσει σε μειονεκτική θέση τους παλαιότερους δέκτες στερεοφωνικού ή οικιακού κινηματογράφου όταν πρόκειται για την πρόσβαση σε όλο το άφθονο περιεχόμενο που είναι τώρα διαθέσιμο χωρίς την ανάγκη για φυσική αναπαραγωγή δίσκων μέσω συνδεδεμένου δίσκου ή συσκευή αναπαραγωγής ταινιών.

Ωστόσο, εάν διαθέτετε συμβατό iOS ή Android smartphone, tablet ή δικτυωμένο υπολογιστή που εκτελεί Windows 7 ή νεότερη έκδοση ή MAX OS X ή νεότερη έκδοση, μπορείτε να ελέγχετε, να αποκτάτε πρόσβαση και να κάνετε streaming μουσικό περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο στο τηλέφωνό σας, στον υπολογιστή σας / ή streamed από το διαδίκτυο και να τα στείλετε μέσω του AWOX StriimLINK (προφέρεται Stream-Link) WiFi οικιακού στερεοφωνικού προσαρμογέα ροής για απόλαυση στο σύστημα στερεοφωνικού ή οικιακού σας θεάτρου.

Για όλες τις λεπτομέρειες, καθώς και την προοπτική μου, σχετικά με τη ρύθμιση και τη χρήση του StriimLINK, προχωρήστε στις επόμενες σελίδες ....

02 του 06

AWOX StriimLINK WiFi οικιακό στερεοφωνικό προσαρμογέα ροής - Περιεχόμενα συσκευασίας

Φωτογραφία του AWOX StriimLINK WiFi οικιακού στερεοφωνικού προσαρμογέα ροής Περιεχόμενα συσκευασίας. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Εμφανίζεται σε αυτή τη σελίδα μια ματιά σε όλα όσα έρχεται με το πακέτο AWOX StriimLINK.

Ξεκινώντας από την αριστερή πλευρά είναι ένας σύντομος οδηγός χρήσης, ένας αναλογικός προσαρμογέας στερεοφωνικού μίνι βύσματος και ένας μίνι βύσμα στον προσαρμογέα RCA.

Στο κέντρο είναι ο προσαρμογέας ροής AWOX StriimLINK Home Stereo Streaming και ένα CD-ROM με τον πλήρη οδηγό χρήσης (συν μερικά πρόσθετα λογισμικά).

Στη δεξιά πλευρά υπάρχει ένα διεθνές φυλλάδιο για την ηλεκτρική ασφάλεια, μαζί με μια εξωτερική παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και τα ολισθαίνοντα βύσματα των ΗΠΑ και της διεθνούς ισχύος.

Τα χαρακτηριστικά της υπομονάδας AWOX StriimLINK περιλαμβάνουν:

1. Συνδέεται σε οποιοδήποτε δέκτη στερεοφωνικού ή οικιακού κινηματογράφου είτε μέσω υποδοχής 3,5 mm / RCA / καλωδίου (συμπεριλαμβάνεται) ή ψηφιακού οπτικού καλωδίου (αγοράζονται ξεχωριστά.

2. Συνδέεται σε δρομολογητή οικιακού δικτύου μέσω Wi-Fi ή Ethernet .

3. Το StriimLINK μπορεί να ελεγχθεί από συμβατό iOS ή Android Smartphone (χρησιμοποίησα ένα HTC One m8 που παρέχεται από την Sprint) ή από έναν υπολογιστή (Windows 7 ή νεότερη έκδοση) ή MAC (OS X και παραπάνω).

4. Το υλικό της μονάδας StriimLINK:

Κύρια μάρκα: Ralink / Mediatek RT3050
Μνήμη RAM : 32 MB
Μνήμη FLASH : 32MB
DAC (μετατροπέας ψηφιακού σε αναλογικό) : Wolfson micro WM8711

5. Πιστοποίηση DLNA 1.5: λειτουργικότητα DMR και DMS .

6. Υποστήριξη ραδιοτηλεοπτικού δικτύου: vTuner

7. Υποστήριξη μουσικής Streaming-on-demand: Deezer

8. Υποστήριξη κωδικοποιητή ήχου:

MP3 - Μέχρι 48kHz, CBR & VBR
AAC - Μέχρι 48kHz, 8-320 kbps
WMA - Μέχρι 48 kHz, CBR & VBR
2-Channel LPCM - Μέχρι 48 kHz, έως 1,42 Mb / s
WAV - Μέχρι 48 kHz, μέχρι 1,42 Mb / s

9. Τροφοδοτικό DC 5V / 2A - συμβατό με 100-240v.

10. Διαστάσεις (L, W, H) 4,9 x 3,7 x 1 ίντσες.

11. Βάρος: 5,3 ουγκιές.

Για μια πιο προσεκτική ματιά στις συνδέσεις και τα ενσωματωμένα στοιχεία ελέγχου της μονάδας StriimLINK, προχωρήστε στην επόμενη φωτογραφία ...

03 του 06

AWOX StriimLINK - Μπροστινή, πίσω και πλάγια όψη

Φωτογραφία του προσαρμογέα ροής AWOX StriimLINK WiFi οικιακού στερεοφωνικού προσαρμογέα μπροστά, πίσω και πλευρικής προβολής. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Οι παραπάνω εικόνες είναι μια κοντινή ματιά στα στοιχεία ελέγχου και τις συνδέσεις που εμφανίζονται στη μονάδα StriimLINK, που παρουσιάζονται σε μια σύνθετη προβολή 4 δρόμων.

Στην κορυφή υπάρχει ένα μπροστινό μέρος της φωτογραφικής μηχανής - το οποίο έχει μια στρογγυλεμένη καμπύλη με το επίσημο λογότυπο StriimLINK AWOX που είναι διακοσμημένο στην κορυφή.

Μετακινώντας προς τα κάτω στην επόμενη φωτογραφία, βλέπετε το πίσω μέρος της μονάδας. Ξεκινώντας από τα αριστερά είναι η υποδοχή για τον προσαρμογέα DC 4 volt. Ακριβώς στα δεξιά της υποδοχής του προσαρμογέα ρεύματος υπάρχει θύρα USB 2.0 (για πρόσβαση στη μουσική που είναι αποθηκευμένη σε μονάδες flash USB ή άλλες συμβατές συσκευές αποθήκευσης USB), έξοδο ψηφιακού οπτικού ήχου και θύρα Ethernet (LAN) (για τη σύνδεση της μονάδας το δρομολογητή του οικιακού σας δικτύου). Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η ενότητα ενσωματώνει επίσης ενσωματωμένο Wifi (WLAN) αν προτιμάτε αυτή την επιλογή σύνδεσης στο δίκτυό σας.

Η κάτω αριστερή φωτογραφία εμφανίζει ένα από τα πλαϊνά πλαίσια, τα οποία διαθέτουν ένα πλήκτρο WPS για να βοηθήσετε στη σύνδεση δικτύου όταν χρησιμοποιείτε την επιλογή WLAN και τα LED Power (Lights Red / Blue), LAN (Φωτεινό κόκκινο) και WLAN δείκτες. Επίσης, δεξιά από την ενδεικτική λυχνία WLAN LED υπάρχουν κάθετες οπές εξαερισμού.

Η κάτω δεξιά εικόνα δείχνει την άλλη πλευρά της μονάδας, αρχίζοντας από τις κάθετες οπές εξαερισμού, την υποδοχή σύνδεσης L / R (αναλογικό στερεοφωνικό), τα πλήκτρα έντασης ήχου + και το κουμπί σίγασης και το κουμπί Επαναφορά συστήματος.

Για μια ματιά με δύο τρόπους, μπορείτε να συνδέσετε τη μονάδα StriimLINK στο ηχοσύστημά σας, προχωρήστε στην επόμενη φωτογραφία ....

04 του 06

Στερεοφωνικός προσαρμογέας ροής AWOX StriimLINK - Παραδείγματα σύνδεσης

Φωτογραφία της AWOX StriimLINK ασύρματης σύνδεσης Home Stereo Streaming Adapter. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Εμφανίζονται σε αυτή τη σελίδα δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να συνδέσετε την έξοδο ήχου από τη μονάδα στο δέκτη στερεοφωνικού ή οικιακού σας θεάτρου. Και στις δύο εικόνες, συνδέονται ο προσαρμογέας ρεύματος και τα καλώδια Ethernet - αλλά η διαφορά είναι ότι στην επάνω φωτογραφία συνδέεται το αναλογικό καλώδιο ήχου και στο κάτω μέρος χρησιμοποιείται η ψηφιακή οπτική σύνδεση.

Κάθε επιλογή σύνδεσης θα λειτουργήσει καλά, ανάλογα με τις συνδέσεις που έχετε στη διάθεσή σας στον δέκτη στερεοφωνικού ή οικιακού σας θεάτρου. Οι περισσότεροι στερεοφωνικοί δέκτες δεν διαθέτουν ψηφιακή οπτική σύνδεση, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιούσατε την επιλογή αναλογικού ήχου.

Ωστόσο, εάν έχετε δέκτη οικιακού κινηματογράφου, πιθανότατα έχετε μια διαθέσιμη επιλογή οπτικής εισόδου ψηφιακού ήχου, οπότε σε αυτή την περίπτωση έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την ψηφιακή οπτική σύνδεση από τη μονάδα StriimLINK στο δέκτη οικιακού σας θεάτρου.

Όταν χρησιμοποιείτε την επιλογή ψηφιακής σύνδεσης, οι DAC του ηχοσυστήματος ή του δέκτη σας θα εκτελέσουν την εργασία μετατροπής από ψηφιακό σε αναλογικό, ενώ αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή αναλογικής στερεοφωνικής εξόδου, οι DAC της Writer της StriimLINK φροντίζουν το ψηφιακό- αναλογική μετατροπή, παρακάμπτοντας τους DAC του συστήματος ήχου ή του δέκτη.

Σε τελική ανάλυση, η επιλογή είναι δική σας ως προς ποια επιλογή σύνδεσης ήχου θα προτιμούσατε, εάν και οι δύο είναι διαθέσιμες σε εσάς. Επιλέξτε τι είναι πιο βολικό ή / και ακούγεται καλύτερα για εσάς.

Για αυτήν την κριτική, προσπάθησα και τις δύο επιλογές και δεν βρήκα μια ακουστική διαφορά ποιότητας, εκτός από το ότι το επίπεδο εξόδου σήματος από τη μονάδα StriimLINK ήταν χαμηλότερο χρησιμοποιώντας την αναλογική επιλογή από την ψηφιακή οπτική επιλογή. Φυσικά, αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να είναι διαφορετικό, ανάλογα με τα συστατικά του συστήματος ήχου που χρησιμοποιούνται εκτός από το StriimLINK σε μια συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Για μια ματιά τα μενού πλοήγησης StriimLINK ελέγχου και περιεχομένου, όπως εμφανίζονται σε ένα smartphone, καθώς και η περίληψη ανασκόπησης, προχωρήστε στις επόμενες δύο φωτογραφίες ...

05 του 06

AWOX StriimLINK - Οθόνες εφαρμογής ελέγχου - Έναρξη, Λίστα αναπαραγωγής και Έλεγχος αναπαραγωγής

Φωτογραφία του AWOX StriimLINK Έναρξη, λίστα αναπαραγωγής και μενού εφαρμογών ελέγχου αναπαραγωγής. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Τα παραπάνω εμφανίζονται από αριστερά προς τα δεξιά στο μενού Start-Up, Τοπική Μουσική και Αναπαραγωγή StiimLINK όπως εμφανίζονται σε ένα smartphone - στην περίπτωση αυτή, ένα HTC One M8 που παρέχεται από την Sprint.

Το μενού Local Music στη μεσαία φωτογραφία αναφέρεται στη μουσική που είναι αποθηκευμένη στο τηλέφωνο. Το μενού μπορεί επίσης να αποκτήσει πρόσβαση σε αρχεία μουσικής που είναι αποθηκευμένα σε συμβατό υπολογιστή, συνδεδεμένη μονάδα USB ή ραδιόφωνο Internet.

Για μια πιο προσεκτική εμφάνιση, κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε την πλήρη προβολή.

Προχωρήστε στην επόμενη σελίδα για μια επιπλέον φωτογραφία, καθώς και την σύνοψη ανασκόπησης του AWOX StriimLINK.

06 του 06

AWOX StriimLINK - Οθόνες εφαρμογής ελέγχου - Μενού ελέγχου ραδιοφώνου Internet

Φωτογραφία του AWOX StriimLINK Ρυθμίσεις του Διαδικτύου Ραδιόφωνο μενού εφαρμογών. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Σε αυτό το τελευταίο παράδειγμα φωτογραφιών των λειτουργιών και των λειτουργιών του AWOX StriimLINK, βλέπετε την οθόνη ραδιοερασιτεχνισμού Internet και αποθήκευσης USB (στα αριστερά), καθώς και τους κεντρικούς σταθμούς πρόσβασης στο Internet και τους τοπικούς σταθμούς (στην περίπτωση αυτή, τοπικά σταθμούς για San Diego, CA) μενού. Για μεγαλύτερη προβολή, ελέγξτε την εικόνα.

Περίληψη αναθεώρησης

Σίγουρα απολάμβανα τη χρήση του προσαρμογέα ροής AWOX StriimLINK WiFi οικιακού στερεοφωνικού.

Το StriimLINK, που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ένα συμβατό smartphone, tablet ή PC / MAC, παρέχει εύκολη πρόσβαση και αναπαραγωγή περιεχομένου από διάφορες πηγές (στην περίπτωσή μου τηλέφωνο, USB και υπολογιστή).

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τα smartphones και τα tablet, υπάρχει μια σύντομη καμπύλη εκμάθησης, καθώς συνηθίζετε να προβάλλετε την ευαισθησία που δέχεστε στις συσκευές αυτές - μερικές φορές βρήκα τον εαυτό μου να πλοηγηθεί σε λάθος βήμα, αλλά ευτυχώς είναι εύκολο να επιστρέψετε στα σωστά βήματα πλοήγησης.

Επίσης, αν επιλέξετε να ελέγχετε το StriimLINK χρησιμοποιώντας υπολογιστή ή MAC, αντί για τηλέφωνο ή tablet που βασίζεται σε iOS ή Android, βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας διαθέτει συμβατό λειτουργικό σύστημα - για παράδειγμα, διαπίστωσα ότι τα Windows XP δεν είναι συμβατά με το λογισμικό ελέγχου. Από την άλλη πλευρά, το περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο σε υπολογιστές Windows XP μπορεί να μεταφερθεί στο StriimLINK εάν ο υπολογιστής είναι συμβατός με DLNA (λειτουργεί επίσης με το TwonkyServer και το StriimSERVER της AWOX).

Η εγκατάσταση μεταξύ της συσκευής ελέγχου και του StriimLink είναι εύκολη, αν συνδέσετε τη μονάδα στο δρομολογητή σας μέσω καλωδίου Ethernet - ωστόσο, το έκανα λίγο ενοχλητικό χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη δυνατότητα σύνδεσης Wi-Fi. Έπρεπε να δοκιμάσω μερικές φορές για να αποκτήσω το Wi-Fi για να κλειδώσω και αντιμετώπισα μια κατάσταση όπου η σύνδεση Wi-Fi μεταξύ του HTC One M8 και της μονάδας StriimLINK διακόπηκε.

Η πρότασή μου είναι να δοκιμάσετε την επιλογή Wi-Fi και αν διαπιστώσετε ότι λειτουργεί καλά, ενδέχεται να μην χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Ethernet. Από την άλλη πλευρά, αν διαπιστώσετε ότι η επιλογή Wi-Fi είναι κάπως σπαρταρισμένη, ίσως χρειαστεί να παραδοθείτε σε ένα μεγάλο καλώδιο Ethernet μεταξύ της μονάδας StriimLINK και του δρομολογητή δικτύου σας.

Όσον αφορά την πλοήγηση μενού και την πρόσβαση στο περιεχόμενο, είναι γενικά εύκολο να μετακινηθείτε στις επιλογές και να επιλέξετε πηγές, κομμάτια ή ραδιοφωνικούς σταθμούς διαδικτύου, αλλά διαπίστωσα ότι η χρήση ενός smartphone ως ελεγκτή μπορεί να είναι λίγο δύσκολη μερικές φορές, πατώντας πάντα το σωστό εικονίδιο και πηγαίνοντας είτε σε ένα τμήμα του μενού που ήθελα να μεταβείτε είτε επιλέγοντας λάθος κομμάτι ή σταθμό λάθος.

Η ρύθμιση που χρησιμοποίησα για την ακρόαση του USB και τη ροή μουσικών πηγών μέσω του StriimLINK συνίστατο από έναν δέκτη Onkyo TX-SR705 7.1 (που χρησιμοποιείται σε δύο και 5.1 καναλιού) και τα ηχεία 5.1-καναλιών Monoprice 10565 και EMP TEK Impression Series .

Η ποιότητα αναπαραγωγής ποικίλλει ανάλογα με τη μορφή πηγής και / ή αρχείου (ανατρέξτε στην προηγούμενη λίστα), αλλά γενικά, βρήκα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, με καλό διαχωρισμό καναλιών και σαφή λεπτομέρεια.

Είμαι πραγματικά ένας φυσικός δίσκος (τόσο vinyl και CD) και προτιμώ αυτές τις επιλογές περιεχομένου, αλλά με όλο το μουσικό περιεχόμενο που είναι εκεί έξω, δεν έχω χρόνο, χρήματα ή φυσική αποθήκευση για όλα αυτά τα αρχεία ή δίσκους , ώστε να μπορεί να προσθέσει πρόσβαση σε μια μεγάλη βιβλιοθήκη ψηφιακού περιεχομένου από ραδιοφωνικούς σταθμούς διαδικτύου από όλο τον κόσμο, καθώς και streaming-music-on-demand μέσω της Deezer, επεκτείνει πραγματικά την εμπειρία ακρόασης στερεοφωνικού home theater.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η StriimLINK, από την ημερομηνία που δημοσιεύτηκε αυτή η κριτική, δεν προσφέρει πρόσβαση σε ορισμένες δημοφιλείς υπηρεσίες streaming μουσικής, όπως η Pandora , η Spotify ή η Rhapsody . Ωστόσο, εκτός από το Internet Radio και Deezer, οποιαδήποτε μουσική σε συμβατές μορφές αρχείων που έχετε κατεβάσει και αποθηκεύσει στο smartphone σας, PC / MAC ή USB flash drive και θα σταλεί μέσω του StriimLINK σε στερεοφωνικό ή home theater σύστημα ήχου.

Λαμβάνοντας όλα τα υπόψη, αν ψάχνετε για έναν τρόπο πρόσβασης στη βασική ροή μουσικής και τα ψηφιακά αποθηκευμένα αρχεία μουσικής σας και τα αναπαράγετε στα παλαιότερα ηχοσυστήματα στερεοφωνικού ή οικιακού κινηματογράφου, ο AWOX StriimLINK WiFi Home Stereo Streaming Adapter μπορεί να είναι ακριβώς το σωστό add -για σας, καθώς επιτρέπει μεγαλύτερη πρόσβαση στο περιεχόμενο και ευελιξία ακρόασης χωρίς μια πιο δαπανηρή επένδυση σε ένα νέο στερεοφωνικό ή οικιακό δέκτη με δυνατότητα ροής.