Κατεβάστε το Facebook Messenger για Windows

01 από 03

Κατεβάστε το Facebook Messenger για Windows

Στιγμιότυπο οθόνης, Facebook © 2012

Ενώ η κοινωνική δικτύωση είναι διασκεδαστική, υπάρχουν στιγμές που απλά δεν θέλετε να διατηρήσετε το προφίλ σας στο Facebook ανοιχτό για να συνεχίσετε τις συνομιλίες σας στο Facebook Chat , το ενσωματωμένο πρόγραμμα άμεσων μηνυμάτων του ιστότοπου. Με το Facebook Messenger για Windows, η διατήρηση της συνομιλίας σας στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας είναι τώρα τόσο εύκολη όσο ποτέ.

Απλά εγκαταστήστε το λογισμικό του προγράμματος στον υπολογιστή σας και μπορείτε να στέλνετε άμεσα μηνύματα , να έχετε άμεση πρόσβαση σε νέα μηνύματα εισερχομένων, να βλέπετε ενημερώσεις και δραστηριότητες σε πραγματικό χρόνο από τις επαφές σας και πολλά άλλα.

Πώς να κατεβάσετε το Facebook Messenger για Windows

Για να μπορέσετε να ξεκινήσετε, πρέπει να πραγματοποιήσετε λήψη του λογισμικού προγράμματος-πελάτη άμεσων μηνυμάτων χρησιμοποιώντας αυτές τις οδηγίες βήμα προς βήμα:

  1. Τοποθετήστε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού στον ιστότοπο του Facebook Messenger για Windows.
  2. Εντοπίστε το πράσινο κουμπί "Εγκατάσταση τώρα", όπως απεικονίζεται παραπάνω.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί για να ξεκινήσετε τη λήψη.

Απαιτήσεις συστήματος Facebook Messenger για Windows

Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας πληροί τις ακόλουθες απαιτήσεις πριν ξεκινήσετε ή δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον πελάτη άμεσων μηνυμάτων:

02 του 03

Εκτελέστε το Facebook Messenger για Windows Installer

Στιγμιότυπο οθόνης, Facebook © 2012

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να εκτελέσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης Facebook Messenger για Windows στον υπολογιστή σας. Θα δείτε είτε ένα παράθυρο διαλόγου ή μια ειδοποίηση προγράμματος περιήγησης στο Web που σας ρωτά εάν θέλετε είτε να εκτελέσετε είτε να αποθηκεύσετε το αρχείο εγκατάστασης με τίτλο "FacebookMessengerSetup.exe". Κάντε κλικ στην επιλογή "Εκτέλεση" για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση χωρίς να κάνετε λήψη του προγράμματος εγκατάστασης ή κάντε κλικ στην επιλογή "Αποθήκευση" για να κάνετε λήψη του αρχείου απευθείας στον υπολογιστή σας, αν σκοπεύετε να μεταφορτώσετε το Facebook Messenger για Windows αργότερα.

Κάντε κλικ στην επιλογή "Ακύρωση" για έξοδο από την εγκατάσταση.

Μόλις εκτελεστεί, η εγκατάσταση του Messenger για Windows μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά ανάλογα με την ταχύτητα του υπολογιστή και του Internet. Εμφανίζεται ένα παράθυρο διαλόγου, που παρακολουθεί την πρόοδο της προσθήκης του προγράμματος στον υπολογιστή σας.

Αφού εγκατασταθεί ο πελάτης άμεσων μηνυμάτων , το Facebook θα συνδεθεί αυτόματα στο Messenger και θα σας επιτρέψει να στέλνετε και να λαμβάνετε άμεσα μηνύματα. Οι ενημερώσεις λογισμικού θα εγκατασταθούν αυτόματα.

03 του 03

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λίστα φίλων του Facebook για Windows

Στιγμιότυπο οθόνης, Facebook © 2012

Μόλις εγκατασταθεί, η λίστα φίλων Facebook Messenger για Windows θα εμφανιστεί έτοιμη για χρήση. Τώρα μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε άμεσα μηνύματα , να λαμβάνετε ειδοποιήσεις και να έχετε πρόσβαση σε νέα μηνύματα εισερχομένων, να ελέγχετε τις πρόσφατες δραστηριότητες των φίλων σας και τις ενημερώσεις μηνυμάτων κατάστασης και πολλά άλλα.

Ακολουθεί μια γρήγορη επισκόπηση της νέας λίστας φίλων του Facebook Messenger για Windows και των δυνατοτήτων:

Πώς να στείλετε ένα συνομιλητή στο Facebook Messenger

Εντοπίστε την επαφή με την οποία θέλετε να συνομιλήσετε χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή-πελάτη άμεσων μηνυμάτων του κοινωνικού δικτύου και κάντε διπλό κλικ στο όνομα του για να ανοίξετε ένα παράθυρο που απευθύνεται σε αυτήν την επαφή. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το κείμενό σας στο παρεχόμενο πεδίο και πατήστε "Enter" για να στείλετε το άμεσο μήνυμα.

Πώς να ελέγξετε για νέα μηνύματα στο Facebook Messenger

Αν λάβετε νέο μήνυμα άμεσης συνομιλίας, θα εμφανιστεί στην επιφάνεια εργασίας. Για να ελέγξετε τα μηνύματα των εισερχομένων, εντοπίστε το εικονίδιο φακέλου στο επάνω μέρος της λίστας φίλων. Αν εμφανιστεί ένα κόκκινο μπαλόνι στο φάκελο, αυτό σημαίνει ότι έχετε λάβει ένα νέο μήνυμα. Ο αριθμός που αναγράφεται στο μπαλόνι υποδεικνύει πόσα νέα μηνύματα έχετε λάβει.

Για να διαβάσετε αυτά τα μηνύματα, κάντε κλικ στον φάκελο και το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας θα εκκινήσει τα εισερχόμενα μηνυμάτων σας στο Facebook .

Πώς να προβάλλετε ενημερώσεις κατάστασης, δραστηριότητες

Στο Facebook Messenger για Windows, το επάνω παράθυρο της λίστας φίλων εμφανίζει όλα τα μηνύματα κατάστασης, νέες φωτογραφίες, σχόλια και άλλες δραστηριότητες που οι φίλοι σας δημοσιεύουν στο κοινωνικό δίκτυο. Κάνοντας κλικ σε αυτές τις καταχωρήσεις θα ανοίξει το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας και θα εμφανιστεί η συγκεκριμένη καταχώρηση, μήνυμα ή φωτογραφία όπως υποδεικνύεται.

Πώς να δείτε νέα αιτήματα φίλων

Το εικονίδιο του avatar που βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία θα εμφανίσει ένα κόκκινο μπαλόνι εάν λάβετε ένα νέο αίτημα φίλων. Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να προβάλετε και να δεχτείτε νέα αιτήματα όπως αυτά παραλαμβάνονται.

Πώς να δείτε νέα σχόλια στο προφίλ σας

Το τρίτο εικονίδιο που εμφανίζεται ως σφαίρα στην κορυφή της λίστας φίλων σας στο Facebook Messenger για Windows θα εμφανίσει ένα κόκκινο μπαλόνι κάθε φορά που θα λάβετε ένα νέο σχόλιο, μια ανάρτηση Wall ή άλλη ειδοποίηση για το λογαριασμό σας. Κάντε κλικ σε αυτό το εικονίδιο για να προβάλετε την ειδοποίηση με το πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

- Η Erinn De Hoyos της Instant Messaging συνέβαλε επίσης στην έκθεση αυτή.