Πώς να χρησιμοποιήσετε πολλαπλές βιβλιοθήκες iTunes σε έναν υπολογιστή

Γνωρίζατε ότι είναι δυνατό να υπάρχουν πολλαπλές βιβλιοθήκες iTunes, με εντελώς ξεχωριστό περιεχόμενο σε αυτούς, σε έναν υπολογιστή; Ενώ δεν είναι μόνο ένα τακτοποιημένο λιγότερο γνωστό χαρακτηριστικό, σας βοηθά επίσης:

Η κατοχή πολλαπλών βιβλιοθηκών iTunes είναι παρόμοια με δύο ξεχωριστούς υπολογιστές με iTunes. Οι βιβλιοθήκες είναι εντελώς ξεχωριστές: η μουσική, οι ταινίες ή οι εφαρμογές που προσθέτετε σε μια βιβλιοθήκη δεν θα προστεθούν στην άλλη εκτός αν αντιγράψετε τα αρχεία σε αυτήν (με μια εξαίρεση που θα καλύψω αργότερα). Για τους υπολογιστές που μοιράζονται πολλοί άνθρωποι, αυτό είναι γενικά καλό πράγμα.

Αυτή η τεχνική λειτουργεί με το iTunes 9.2 και ανώτερο (τα screenshots σε αυτό το άρθρο προέρχονται από το iTunes 12 ).

Για να δημιουργήσετε πολλές βιβλιοθήκες iTunes στον υπολογιστή σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Κλείστε το iTunes εάν εκτελείται
  2. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Option (για Mac) ή το πλήκτρο Shift (στα Windows)
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο iTunes για να ξεκινήσει το πρόγραμμα
  4. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο μέχρι να εμφανιστεί το αναδυόμενο παράθυρο παραπάνω
  5. Κάντε κλικ στο Δημιουργία βιβλιοθήκης .

01 από 05

Όνομα Νέα βιβλιοθήκη iTunes

Στη συνέχεια, δώστε στη νέα βιβλιοθήκη iTunes τη δημιουργία ενός ονόματος.

Είναι μια καλή ιδέα να δώσετε στη νέα βιβλιοθήκη ένα όνομα αρκετά διαφορετικό από την υπάρχουσα βιβλιοθήκη ή τις βιβλιοθήκες, ώστε να μπορείτε να τα διατηρήσετε ίσια.

Μετά από αυτό, πρέπει να αποφασίσετε πού θέλετε να ζήσει η βιβλιοθήκη. Περιηγηθείτε στον υπολογιστή σας και επιλέξτε ένα φάκελο στον οποίο θα δημιουργηθεί η νέα βιβλιοθήκη. Σας συνιστώ να δημιουργήσετε τη νέα βιβλιοθήκη στον υπάρχοντα φάκελο Music / My Music. Με αυτόν τον τρόπο η βιβλιοθήκη και το περιεχόμενο του καθενός αποθηκεύονται στον ίδιο χώρο.

Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση και θα δημιουργηθεί η νέα σας βιβλιοθήκη iTunes. Το iTunes θα ξεκινήσει στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τη νέα βιβλιοθήκη. Μπορείτε να αρχίσετε να προσθέτετε νέο περιεχόμενο σε αυτό τώρα.

02 του 05

Χρησιμοποιώντας πολλαπλές βιβλιοθήκες του iTunes

itunes λογότυπα πνευματικά δικαιώματα Apple Inc.

Μόλις δημιουργήσετε πολλές βιβλιοθήκες iTunes, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε:

  1. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Option (για Mac) ή το πλήκτρο Shift (στα Windows)
  2. Εκκινήστε το iTunes
  3. Όταν εμφανιστεί το αναδυόμενο παράθυρο, κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή βιβλιοθήκης
  4. Εμφανίζεται ένα άλλο παράθυρο, το οποίο απενεργοποιείται στο φάκελο Music / My Music. Εάν αποθηκεύσατε τις άλλες βιβλιοθήκες του iTunes κάπου αλλού, μεταβείτε στον υπολογιστή σας στη θέση της νέας βιβλιοθήκης
  5. Όταν βρείτε τον φάκελο για τη νέα βιβλιοθήκη σας (είτε στο Music / My Music ή αλλού), κάντε κλικ στον φάκελο για τη νέα βιβλιοθήκη
  6. Κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή . Δεν χρειάζεται να επιλέξετε τίποτα μέσα στο φάκελο.

Με αυτόν τον τρόπο, το iTunes θα ξεκινήσει χρησιμοποιώντας τη βιβλιοθήκη που έχετε επιλέξει.

03 του 05

Διαχείριση πολλαπλών iPods / iPhones με πολλαπλές βιβλιοθήκες iTunes

Χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνική, δύο ή περισσότερα άτομα που χρησιμοποιούν τον ίδιο υπολογιστή μπορούν να διαχειριστούν τα δικά τους iPod , iPhones και iPads χωρίς να παρεμβαίνουν στη μουσική ή τις ρυθμίσεις του άλλου.

Για να το κάνετε αυτό, απλώς εκκινήστε το iTunes κρατώντας πατημένο το Option ή Shift για να επιλέξετε μια δεδομένη βιβλιοθήκη του iTunes. Στη συνέχεια, συνδέστε το iPhone ή το iPod που συγχρονίζετε με αυτήν τη βιβλιοθήκη. Θα περάσει από την τυπική διαδικασία συγχρονισμού , χρησιμοποιώντας μόνο τα μέσα στην τρέχουσα ενεργή βιβλιοθήκη του iTunes.

Σημαντική σημείωση σχετικά με τη σύνδεση μιας συσκευής που συγχρονίζεται σε μια βιβλιοθήκη με το iTunes με χρήση άλλης: Δεν μπορείτε να συγχρονίσετε τίποτα από την άλλη βιβλιοθήκη. Το iPhone και το iPod μπορούν να συγχρονίζονται μόνο σε μία βιβλιοθήκη κάθε φορά. Αν προσπαθήσετε να συγχρονίσετε με μια άλλη βιβλιοθήκη, θα αφαιρέσει όλο το περιεχόμενο από μια βιβλιοθήκη και θα τα αντικαταστήσει με περιεχόμενο από το άλλο.

04 του 05

Άλλες σημειώσεις σχετικά με τη διαχείριση πολλαπλών βιβλιοθηκών iTunes

Λίγα άλλα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη διαχείριση πολλών βιβλιοθηκών του iTunes σε έναν υπολογιστή:

05 του 05

Παρακολουθήστε για την Apple Music / iTunes Match

image credit Ατομική εικόνα / Ψηφιακό όραμα / Getty Images

Εάν χρησιμοποιείτε Apple Music ή iTunes Match , είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις συμβουλές στο τελευταίο βήμα της αποσύνδεσης του αναγνωριστικού της Apple πριν διακόψετε το iTunes. Και οι δύο υπηρεσίες έχουν σχεδιαστεί για να συγχρονίζουν τη μουσική σε όλες τις συσκευές χρησιμοποιώντας το ίδιο αναγνωριστικό της Apple. Αυτό σημαίνει ότι εάν και οι δύο βιβλιοθήκες του iTunes στον ίδιο υπολογιστή έχουν συνδεθεί τυχαία στο ίδιο αναγνωριστικό της Apple, θα καταλήξουν αυτόματα στη μουσική που θα τους μεταφορτωθεί αυτόματα. Είδος ερείπια το σημείο να έχουν ξεχωριστές βιβλιοθήκες!