Οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google Αφήστε τους να κλέψουν τα πνευματικά δικαιώματα μου;

Κάθε φορά σε μια στιγμή, θα υπάρχουν φήμες που κυκλοφορούν ότι το Google κρυφά τους χρήστες να υπογράψει μακριά όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τους σε φωτογραφίες ή άλλο περιεχόμενο που ανεβάζουν. Για παράδειγμα, ένα άρθρο που συνδέεται γύρω από το Facebook επεσήμανε μια ιδιαίτερα τρομακτική ρήση στους παλιούς Όρους Παροχής Υπηρεσιών του Google+. Το άρθρο καλεί τη ρήτρα:

"Υποβάλλοντας, δημοσιεύοντας ή προβάλλοντας το περιεχόμενο δίνονται στην Google μια αέναη, αμετάκλητη, παγκόσμια, απαλλαγμένη από δικαιώματα και μη αποκλειστική άδεια αναπαραγωγής, προσαρμογής, τροποποίησης, μετάφρασης, δημοσίευσης, δημόσιας προβολής, προβολής και διανομής του περιεχομένου που να υποβάλετε, να δημοσιεύσετε ή να προβάλετε τις Υπηρεσίες. "

Αυτό σημαίνει αυτό που νομίζω ότι σημαίνει; Η Google κλέβει το περιεχόμενο των ανθρώπων για πάντα;

Ο συγγραφέας αυτού του κομματιού ασχολείται με ένα κομμάτι αισθησιασμού, αλλά ίσως όλοι αναμένουμε υπηρεσίες όπως το Google ή το Facebook να κλέψουν το περιεχόμενό μας χρησιμοποιώντας ύπουλο boilerplate. Όπως αποδεικνύεται, οι φόβοι είναι άστοχοι. Δεν πρέπει να ανησυχείτε για το περιεχόμενό σας. Είναι η δική σας έγκριση. Θα επανέλθω σε αυτό.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο συντάκτης επικαλέστηκε μια πρόταση από μια παράγραφο στους Όρους Παροχής Υπηρεσιών της Google (TOS.) Είναι αρκετά παρόμοια με την TOS για σχεδόν οποιαδήποτε υπηρεσία Web εκτός του ελέγχου της Google. Για παράδειγμα, χορηγείτε το Yahoo! το δικαίωμα στην " ... απεριόριστη, αμετάκλητη και πλήρως αδειοδοτημένη άδεια χρήσης, διανομής, αναπαραγωγής, τροποποίησης, προσαρμογής, δημοσίευσης, μετάφρασης, δημοσίευσης και δημόσιας προβολής αυτού του Περιεχομένου (εν όλω ή εν μέρει) και ενσωμάτωσης αυτού του Περιεχομένου σε άλλα έργα σε οποιαδήποτε μορφή ή μέσο που είναι τώρα γνωστά ή αναπτύχθηκαν αργότερα. "

Για να λειτουργούν οι εφαρμογές ιστού, όπως blogs και ιστότοποι κοινής χρήσης φωτογραφιών , χρειάζονται την άδειά σας για να δημοσιεύσουν το περιεχόμενο, να το τροποποιήσουν για νέες μορφές (όπως όταν το YouTube μετατρέπει το βίντεό σας σε πιο αποτελεσματική μορφή ροής, όπως το MPEG) του για δημοσίευση σε διαφορετικές οθόνες. Αυτό είναι όλο. Συνεχίζεται στους Όρους για να εξηγήσετε ότι η άδεια λήγει όταν κλείσετε το λογαριασμό σας.

Κατά ειρωνικό τρόπο, το Facebook αντιμετώπισε αντιπαραθέσεις σχετικά με τις αλλαγές που έγιναν στην TOS εδώ και αρκετά χρόνια. Παρόλα αυτά, η φράση "αέναη, αμετάκλητη, παγκόσμια, απαλλαγμένη από δικαιώματα" της Google φαίνεται να δημιουργεί διαμάχες κάθε λίγα χρόνια καθώς ανακαλύπτεται, όπως αυτή τη φορά που η Google χρησιμοποίησε το ίδιο boilerplate για το TOS του Google Chrome.

Κλέβοντας τις εγκρίσεις σας

Ενώ η Google δεν κλέβει το περιεχόμενό σας (τουλάχιστον όχι τώρα), ενδέχεται να χρησιμοποιούν τη βαθμολογία ή την αναθεώρησή σας στη διαφήμιση σε αυτό που ονομάζουν κοινόχρηστη επικύρωση. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία στις ρυθμίσεις απορρήτου.