Τι είναι ένα αρχείο MOGG;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία MOGG

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου MOGG είναι ένα αρχείο Multitrack Ogg που χρησιμοποιείται από την Rock Band, Guitar Hero και πιθανώς μερικά άλλα video games.

Αυτά τα αρχεία MOGG περιέχουν αρχεία ήχου OGG τα οποία είναι αποθηκευμένα με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε αρχείο OGG να μπορεί να αναπαραχθεί χωριστά ή μαζί με όλα τα άλλα. Το αρχείο MOGG αποθηκεύει κάθε αρχείο OGG σε ξεχωριστό κομμάτι, έτσι ώστε να μην είναι συνδεδεμένο με την ίδια ροή αναπαραγωγής.

Ορισμένα αρχεία MOGG μπορεί να είναι αρχεία δεδομένων MedCalc, αλλά τα περισσότερα θα είναι αρχεία μουσικής.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο MOGG

Μπορείτε να αναπαραγάγετε τα αρχεία MOGG σε έναν υπολογιστή δωρεάν χρησιμοποιώντας το Audacity. Τα αρχεία MOGG υποστηρίζονται επίσης στο λογισμικό Avid Pro Tools, Steinberg Nuendo και REAPER.

Αν ανοίξετε το αρχείο MOGG στο Audacity, θα έχετε την επιλογή να αποθηκεύσετε τα δεδομένα ήχου σε μια νέα μορφή. Δείτε την παρακάτω ενότητα σχετικά με τη μετατροπή για περισσότερες πληροφορίες.

Συμβουλή: Τα αρχεία OGG είναι πολύ πιο χρήσιμα από τα αρχεία MOGG. Δείτε τις διάφορες εφαρμογές που σας επιτρέπουν να παίζετε αρχεία OGG εδώ: Τι είναι ένα αρχείο OGG; .

Τα αρχεία MOGG που χρησιμοποιούνται με το στατιστικό πρόγραμμα MedCalc πιθανώς δεν μπορούν να ανοίξουν με το χέρι από το λογισμικό, αλλά είναι απλά αρχεία κανονικών δεδομένων που χρειάζεται να λειτουργήσει το πρόγραμμα. Με άλλα λόγια, τα αρχεία MOGG είναι πιθανόν αποθηκευμένα στο φάκελο εγκατάστασης του προγράμματος, έτσι ώστε το MedCalc να τα χρησιμοποιήσει όπως είναι απαραίτητο, αλλά πιθανότατα δεν υπάρχει ένα μενού μέσα στο πρόγραμμα που θα σας επιτρέψει να εισάγετε το αρχείο.

Συμβουλή: Παρόλο που δεν ισχύει για αρχεία ήχου όπως τα αρχεία Multitrack Ogg, ορισμένα αρχεία MOGG μπορεί να είναι αρχεία κειμένου που έχουν επέκταση .MOGG. Αν ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε επεξεργαστή κειμένου, όπως το Σημειωματάριο των Windows ή έναν άλλο επεξεργαστή ελεύθερου κειμένου , για να ανοίξετε το αρχείο MOGG. Ανάλογα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα που δημιούργησε το αρχείο σας, ενδέχεται να μπορείτε να δείτε μερικά ή όλα τα δεδομένα που συνθέτουν το αρχείο MOGG, τα οποία μπορεί να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιηθεί για να το ανοίξετε.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο MOGG

Ένα αρχείο Multigg Ogg μπορεί να μετατραπεί σε άλλη μορφή ήχου χρησιμοποιώντας το Audacity. Το πρόγραμμα υποστηρίζει την εξαγωγή του αρχείου MOGG σε WAV , OGG, MP3 , FLAC , WMA , καθώς και μερικές άλλες συνήθεις μορφές ήχου.

Με το Audacity, μπορείτε να επιλέξετε να εξάγετε ολόκληρο το αρχείο MOGG ή ακόμα και μόνο ένα μόνο ρεύμα. Για να μετατρέψετε μόνο μία ενότητα του αρχείου MOGG, επιλέξτε πρώτα τον ήχο που θέλετε να μετατραπεί και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την επιλογή του Αρχείου Audacity > Export Selected Audio ... για να επιλέξετε μια μορφή εξόδου.

Το OggSplit + είναι ένα φορητό και δωρεάν εργαλείο που θα πρέπει να είναι σε θέση να χωρίσει ένα αρχείο MOGG στα διάφορα αρχεία OGG από τα οποία αποτελείται. Θα χρειαστείτε ένα πρόγραμμα εξαγωγής αρχείων, όπως το δωρεάν 7-Zip, για να εξαγάγετε το πρόγραμμα OggSplit + από το αρχείο, μετά από το οποίο μπορείτε να μεταφέρετε το αρχείο MOGG στο αρχείο .exe του OggSplit + για να το χρησιμοποιήσετε.

Δεν μπορώ να σκεφτώ καλό λόγο που θα θέλατε ποτέ να μετατρέψετε ένα αρχείο MOGG που είναι ένα αρχείο δεδομένων MedCalc σε άλλη μορφή αρχείου. Λαμβάνοντας υπόψη το ρόλο που διαδραματίζει σε αυτό το πρόγραμμα, οποιαδήποτε μετατροπή που έγινε σε αυτό θα έκανε πιθανώς το αρχείο άχρηστο.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Εάν κανένα από αυτά τα προγράμματα δεν μπορεί να ανοίξει το αρχείο σας, βεβαιωθείτε ότι διαβάζετε σωστά την επέκταση αρχείου. Είναι πιθανό ότι απλά εσφαλμένα αναπαράγετε το επίθημα και πιστεύετε ότι το αρχείο σας ανήκει στην ίδια μορφή με τα αρχεία MOGG, όταν πραγματικά είναι εντελώς διαφορετικό.

Για παράδειγμα, ορισμένα αρχεία, όπως τα αρχεία MGO (MacGourmet Recipe), μοιράζονται μερικά από τα ίδια γράμματα επέκτασης αρχείων αλλά δεν έχουν καμία σχέση με οποιαδήποτε μορφή αρχείου MOGG.

Παρόμοια είναι η επέκταση αρχείου MOGRT που χρησιμοποιείται για τα αρχεία προτύπων Adobe Motion Graphics Template. Ενώ η επέκταση αρχείου μπορεί να μοιάζει πολύ με το MOGG, η μορφή είναι στην πραγματικότητα δυνατή μόνο με το Adobe Premiere Pro.

Τα αρχεία συνταγών MagGourmet είναι ένα τελευταίο παράδειγμα. Χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου MGO και χρησιμοποιούνται με το πρόγραμμα MacGourmet Deluxe.

Αν δεν είναι ήδη σαφές, η ιδέα εδώ είναι να προσδιορίσετε την επέκταση του αρχείου και στη συνέχεια να ερευνήσετε το αρχείο που χρησιμοποιεί το αρχείο σας. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να μάθετε σε ποια μορφή βρίσκεται το αρχείο και, τελικά, το πρόγραμμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανοίξει ή να μετατρέψει το αρχείο.