Συχνές ερωτήσεις για Mac Virus: Χρειάζεστε πραγματικά λογισμικό προστασίας από ιούς;

Χρειάζεστε πραγματικά Mac antivirus λογισμικό; Η απάντηση σε αυτό και άλλες συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τους ιούς Mac και το λογισμικό προστασίας από ιούς Macintosh παρέχονται σε αυτές τις συχνές ερωτήσεις για τον ιό Mac.

01 από 09

Χρειάζομαι πραγματικά Mac antivirus λογισμικό;

Kaspersky

Εάν ποτέ δεν συνδέετε το Mac σας στο Internet, η απάντηση είναι όχι. Αλλά εάν χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο, η απάντηση είναι ναι. Και δεδομένου ότι οι περισσότεροι όλοι είναι σε απευθείας σύνδεση αυτές τις μέρες, αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των χρηστών Mac πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να εγκαταστήσετε λογισμικό προστασίας από ιούς συμβατό με το Macintosh. Τούτου λεχθέντος, είναι αλήθεια ότι οι Mac δεν είναι τόσο επιρρεπείς στο κακόβουλο λογισμικό - οι περισσότερες λοιμώξεις από τον Mac συμβαίνουν ως αποτέλεσμα της συμπεριφοράς των χρηστών (για παράδειγμα, η λήψη του Warez ή του λογισμικού απομίμησης). Ενώ ένα σύστημα των Windows είναι εύκολα επιρρεπές σε μια λεγόμενη κίνηση από σιωπηλή μόλυνση που συμβαίνει χωρίς σφάλμα του χρήστη, μια μόλυνση Mac συνήθως απαιτεί κάποια σκόπιμη (και επομένως αποφευχθείσα) ενέργεια.

.

02 του 09

Γιατί οι Mac είναι λιγότερο επιρρεπείς σε λοίμωξη;

Σε αντίθεση με τα Windows, οι εφαρμογές Mac OS X δεν μοιράζονται ένα κοινό μητρώο. Οι εφαρμογές Mac OS X χρησιμοποιούν μεμονωμένα αρχεία προτιμήσεων, οπότε οι τύποι των συνολικών αλλαγών διαμόρφωσης που επιτρέπουν τόσο μεγάλο μέρος των κακόβουλων προγραμμάτων των Windows απλά δεν είναι εφικτά σε Mac. Επιπλέον, απαιτείται πρόσβαση root για να αλληλεπιδράσουν τα κακόβουλα προγράμματα με άλλα προγράμματα (π.χ. κλέβουν κωδικούς πρόσβασης, μεταδίδουν κλπ.).

Εάν έχετε ενεργοποιήσει την Java στο πρόγραμμα περιήγησής σας, έχει ήδη πρόσβαση root. Το καλύτερο στοίχημα: απενεργοποιήστε την Java .

03 του 09

Υπάρχουν κάποιοι πραγματικοί ιοί Mac εκεί έξω;

Μερικοί προσπαθούν να απαντήσουν στην ερώτηση αυτή κυριολεκτικά, με βάση τον αυστηρό ορισμό του «ιού» - δηλαδή κακόβουλο λογισμικό που μολύνει άλλα αρχεία. Αλλά ο όρος «virus» χρησιμοποιείται πολύ πιο χαλαρά αυτές τις μέρες και σε αυτό το πλαίσιο αναφέρεται σε κακόβουλο λογισμικό εν γένει (ή ποιοι όροι της βιομηχανίας «malware»). Η απάντηση εξαρτάται επίσης από την έκδοση του εν λόγω λειτουργικού συστήματος Mac (OS). Ενώ τα Windows τείνουν να είναι ουσιαστικά τα ίδια "κάτω από την κουκούλα", οι διάφορες γεύσεις του Macintosh OS ποικίλλουν ευρέως. Έτσι, η απάντηση στην ερώτηση είναι Ναι, υπάρχουν πραγματικοί ιοί Mac εκεί έξω. Αλλά αν είστε ευάλωτοι ή όχι εξαρτάται από το λειτουργικό σύστημα. Όσο για το κακόβουλο λογισμικό γενικά, είναι ακόμα πιο δυνατό.

04 του 09

Ποιο είναι το καλύτερο λογισμικό προστασίας από ιούς για Macintosh;

Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε λογισμικό, η απάντηση εξαρτάται από εσάς και τις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Αυτές οι αναθεωρήσεις εξετάζουν τα καλά και τα κακά μήλα στο Mac antivirus λογισμικό: Mac Antivirus Software Reviews . Περισσότερο "

05 του 09

Οι Mac πρέπει να επιδιορθωθούν;

Οι σύγχρονες εκμεταλλεύσεις στοχεύουν σε τρωτά σημεία σε εφαρμογές Web όπως Java, Flash, QuickTime και Adobe Reader . Και όλα τα προγράμματα περιήγησης είναι ευαίσθητα. Απειλές που εκτελούνται στο πλαίσιο του προγράμματος περιήγησης ή που στοχεύουν σε εφαρμογές Web όπως το Sun Java, το Adobe Flash , το Apple Quicktime ή το Adobe Reader μπορούν επίσης να επηρεάσουν τους χρήστες Mac. Ακόμα και αν δεν έχει εγκατασταθεί κακόβουλο λογισμικό, μια επιτυχημένη εκμετάλλευση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εκτόξευση των ανθρώπων στη μέση και άλλων προσβολών ανακατεύθυνσης - μια αυξανόμενη ανησυχία στο διαδίκτυο σήμερα.

06 του 09

Ποια είναι αυτή η κατάντη προστασία την οποία ακούω;

Ορισμένοι προμηθευτές λογισμικού προστασίας από ιούς της Mac επικεντρώνονται περισσότερο σε αυτό που είναι γνωστό ως "κατάντη προστασία". Εν συντομία, αυτό έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τους χρήστες των Windows από κακόβουλο λογισμικό που βασίζεται στα Windows που αποστέλλεται από έναν χρήστη Mac. Για παράδειγμα, η Sally χρησιμοποιεί το Mac OS X 10.5 (Leopard). Λαμβάνει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ένα προσβεβλημένο συνημμένο. Αυτό το συγκεκριμένο συνημμένο δεν μπορεί να μολύνει τον Mac, αλλά αν το στέλνει στον Bob, έναν χρήστη των Windows και ο Bob ανοίγει το συνημμένο, το σύστημά του θα μπορούσε να μολυνθεί. Η προστασία κατάντη σημαίνει ότι ο ανιχνευτής ιών Macintosh σαρώνει για κακόβουλο λογισμικό που βασίζεται στα Windows.

07 του 09

Υπάρχει δωρεάν antivirus για το Mac;

Το λογισμικό εντοπισμού ιών Mac είναι ελλιπές και οι επιλογές για δωρεάν σαρωτές ιών Mac είναι ακόμη πιο περιορισμένες. Ακόμα, υπάρχουν διαθέσιμα δύο ελεύθερα λογισμικά προστασίας από ιούς Mac. Για λεπτομέρειες, δείτε: Δωρεάν λογισμικό προστασίας από ιούς. Περισσότερο "

08 από 09

Τι γίνεται με το spyware που στοχεύει το Macintosh;

Το λογισμικό υποκλοπής spyware είναι ένα είδος κακόβουλου λογισμικού (κακόβουλο λογισμικό) που παρακολουθεί τη χρήση του υπολογιστή . Ανάλογα με το πόσο ζωντανό είναι το μάρκετινγκ, ο όρος spyware μπορεί να αναφέρεται σε οτιδήποτε από καλοήθη cookies έως επικίνδυνα keyloggers . Σε γενικές γραμμές, το spyware αποτελεί απειλή Web και ως εκ τούτου οι χρήστες Mac είναι ευάλωτοι.

09 του 09

Μπορεί το iPhone και το iPhone μου να μολυνθούν;

Ναί. Όταν η Apple παρουσίασε υποστήριξη εφαρμογών για το iPod touch και το iPhone, άνοιξε την πόρτα για κακόβουλο λογισμικό που στοχεύει συγκεκριμένα αυτές τις συσκευές (ή μάλλον τις εφαρμογές που εκτελούνται σε αυτές τις συσκευές). Ωστόσο, σήμερα, η έννοια του κακόβουλου λογισμικού για αυτές τις συσκευές είναι περισσότερο θεωρητική από την πραγματικότητα. Οι συσκευές Jailbroken είναι πιο ευαίσθητες από τις συσκευές που έχουν εγκριθεί από την Apple και έχουν εμφανιστεί περιπτώσεις κακόβουλου λογισμικού για iPhones με jailbroken. Αν σκοπεύετε να jailbreak το iPhone σας, ο αυξημένος κίνδυνος κακόβουλου λογισμικού είναι κάτι που πρέπει να εξετάσετε.