Οδηγός δημιουργίας ενός Photomontage στο Windows Movie Maker

01 από 10

Ξεκινώντας στο MovieMaker

UPDATE : Το Windows Movie Maker , τώρα διακοπεί, ήταν δωρεάν λογισμικό επεξεργασίας βίντεο. Έχουμε αφήσει τις παρακάτω πληροφορίες για σκοπούς αρχειοθέτησης. Δοκιμάστε μία από αυτές τις μεγάλες - και δωρεάν - εναλλακτικές λύσεις αντ 'αυτού.

Αν είστε νέοι στο Windows Movie Maker, η δημιουργία φωτομοντάζ είναι ένας εύκολος τρόπος για να ξεκινήσετε. Σε αυτό το έργο θα μάθετε τον τρόπο σας γύρω από το Movie Maker και θα καταλήξετε σε ένα βίντεο που είναι διασκεδαστικό να παρακολουθήσετε και να μοιραστείτε.

Για να ξεκινήσετε, συλλέξτε ψηφιακά αντίγραφα των εικόνων που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε. Αν οι εικόνες προέρχονται από μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή αν έχετε ήδη σαρωθεί και αποθηκευτεί στον υπολογιστή σας, είστε έτοιμοι.

Για φωτογραφίες εκτύπωσης, είτε να τις ψηφιοποιήσετε στο σπίτι με σαρωτή , είτε να τις μεταφέρετε σε ένα τοπικό κατάστημα φωτογραφιών για να τις κάνετε επαγγελματικά. Αυτό δεν πρέπει να κοστίζει πάρα πολύ, και αξίζει τον κόπο αν έχετε να κάνουμε με πολλές εικόνες.

Μόλις αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες στον υπολογιστή σας, ανοίξτε ένα νέο έργο στο Movie Maker. Από το μενού Σύλληψη βίντεο , επιλέξτε Εισαγωγή εικόνων .

02 από 10

Επιλέξτε Ψηφιακές φωτογραφίες για εισαγωγή

Θα ανοίξει μια νέα οθόνη, η οποία σας επιτρέπει να περιηγηθείτε και να επιλέξετε τις φωτογραφίες που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή για να μεταφέρετε τις εικόνες στο Movie Maker.

03 από 10

Τοποθετήστε τις εικόνες στη χρονολογική σειρά

Μετά την εισαγωγή των εικόνων σας στο Movie Maker, σύρετε τους στο χρονικό πλαίσιο με τη σειρά που θέλετε να παίξουν.

04 από 10

Πόσο καιρό θα έπρεπε να αναπαραχθούν οι εικόνες;

Από προεπιλογή, το Windows Movie Maker ορίζει τις φωτογραφίες που θα εμφανίζονται για πέντε δευτερόλεπτα. Μπορείτε να αλλάξετε το χρονικό διάστημα πηγαίνοντας στο μενού Εργαλεία και πατώντας Επιλογές .

05 από 10

Ρυθμίστε την ώρα αναπαραγωγής των φωτογραφιών

Στο μενού Επιλογές , επιλέξτε την καρτέλα Για προχωρημένους . Από εδώ, μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε τη διάρκεια της εικόνας .

06 από 10

Ευκολία και ευκολία στις φωτογραφίες

Η προσθήκη μικρής κίνησης στις εικόνες δίνει ζωή στις φωτογραφίες σας και βελτιώνει την επίδρασή τους. Κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας τα εφέ Ease In και Ease Out του MovieMaker, τα οποία σιγά-σιγά μεγεθύνουν ή εξάγουν τις εικόνες. Θα βρείτε αυτά τα αποτελέσματα μεταβαίνοντας στο μενού Επεξεργασία ταινίας και επιλέγοντας Προβολή εφέ βίντεο .

07 από 10

Εφαρμογή εφέ βίντεο

Εφαρμόστε τα εφέ Ease In ή Ease Out στις φωτογραφίες τραβώντας το εικονίδιο εφέ και ρίχνοντας το στο αστέρι στη γωνία κάθε φωτογραφίας. Το αστέρι θα αλλάξει από το φως στο σκούρο μπλε για να υποδείξει την επίδραση που έχει προστεθεί.

08 από 10

Ξεθωριάζει και ξεθωριάζει

Τα περισσότερα επαγγελματικά βίντεο ξεκινούν και τελειώνουν με μαύρη οθόνη. Δίνει μια καθαρή αρχή και ένα οριστικό τέλος σε μια ταινία.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό για το βίντεό σας προσθέτοντας το εικονίδιο Fade In, From Black στην πρώτη εικόνα του βίντεο και το εικονίδιο Fade Out, To Black στο τελευταίο.

Αυτά τα εφέ βρίσκονται στο μενού Προβολή εφέ βίντεο . Προσθέστε τα με σύρσιμο και απόθεση, όπως κάνατε με τα εφέ Ease In και Ease Out . Θα δείτε ένα διπλό αστέρι στις εικόνες, υποδεικνύοντας ότι έχουν προστεθεί δύο εφέ.

09 από 10

Προσθήκη μεταβάσεων μεταξύ των εικόνων

Προσθέτοντας εφέ μετάβασης μεταξύ των εικόνων τα συνδυάζει, έτσι ώστε το βίντεό σας να έχει ομαλότερη ροή. Στο μενού Προβολή εφέ βίντεο , στην περιοχή Επεξεργασία ταινίας , θα βρείτε πολλά διαφορετικά εφέ, κάποια καλύτερα από άλλα.

Μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικές μεταβάσεις, για να βρείτε ένα που δίνει στο φωτομοντάζ σας το βλέμμα που θέλετε. Μου αρέσει το φαινόμενο Fade για την λεπτότητα του. Δίνει μια ομαλή μετάβαση μεταξύ των εικόνων, αλλά δεν δίνει ιδιαίτερη προσοχή στον εαυτό της.

Προσθέστε τα εφέ μετάβασης στο βίντεό σας, σύροντάς τα μεταξύ των εικόνων.

10 από 10

Τελευταίες πινελιές

Η φωτομοντάζ σας έχει ολοκληρωθεί τώρα! Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να το εξάγετε σε ένα DVD, στον υπολογιστή σας ή στον ιστό, χρησιμοποιώντας τις επιλογές στο μενού λήξης ταινίας .

Ή, εάν θέλετε πραγματικά να ζωντανέψετε τις φωτογραφίες, προσθέστε κάποια μουσική στο βίντεο. Είναι γρήγορο και εύκολο να το κάνετε και αυτό το σεμινάριο σας δείχνει πώς.